lanseta de somn, spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Iul 2005, 10:23

bei, eu am deja de un an team daiwa black gold si este multumire despre ea, marimea 2500
acum astept de la nea jean ( sa-i dea dzeu sanatate ) una marimea 3500, pentru bucati "virtuale"
team daiwa black gold este mulineta care il va schimba pe mihai.f din fan shimano in fan daiwa, asa zicea el cel putin
acum este in jur de 60 usd in state, la banii astia......

costica, o sa trec si eu pe la drill sa vad garbolino

eugene, nu ma mira ca nu intelegi fenomenul aruncarii celor 100 de grame, nu intelegi pana nu vezi, asta-i spilu
si gandesti limitat parerea mea :twisted: , somn se mai ridica si la olt in turbine, umbla intre ape si in anafoare adanci pe dunare, vrei sa merg la somn cu doua bete, pentru ape mici si ape adanci ?
frate si mai am o teorie, cand ajunge langa barca ii dai cu batu'n cap sa-l ametesti, de aia vreau bat mai tare

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Iul 2005, 10:31

eu as vrea una pt stuk ....adica textil la greu, robustetze ....etc
la ce mecanism interior are se pare ca le asigura
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Iul 2005, 10:37

nu stiu ce mecanism interior are ca nu ma pricep

eu sunt un utilizator "dummy" la mulinete, daca se invarte frumos, aseaza firul bine, nu face peruci, pickup-ul sare cum trebuie si cand trebuie ( nu in timpul lanseului ), frana merge cum trebuie si este suficient de fina, se uzeaza greu, nu se umple rapid de praf - totul este ok

hai sa revenim la bete totusi :)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Iul 2005, 10:51

pana la urma , astea sunt efectele care ne intereseaza :) si daca nu te-a lasat la greu inseamna ca e ok
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 08 Iul 2005, 10:56

Eu vad problema in felul urmator:
Daca se doreste o lanseta performanta pentru lingura la somn, scumpa si buna de facut poze cu ea, si daca exista si banii necesari, atunci discutia isi are sensul.
Daca se doreste a prinde somn la lingura, atunci trebuie luata in calcul si varianta unei lansete tip chinezarie de 2 lei din piata, care la somn poate face cam acelasi lucru. Totul e cum privesti lucrurile ...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 08 Iul 2005, 11:00

ce mah, vrei sa gandesc nelimitat ca tine? :))

stai calm ca am priceput care-i treaba si chiar cred ca ai sanse mari. io-ti propuneam locul ala ca fiind numa bun de testat polonice, dupa care sa te apuci de dotari serioase.

oricum, iti faci iluzii big time daca-ti imaginezi ca te lasa baietii aia pe olt sa sperii salaul sub baraje. si chiar daca reusesti sa lansezi fara sa faci valuri prea mari, mai e o problema. ai vazut ce aproape stiu baietii sa plaseze jigu' daca te vad ca prinzi. daca scoti un somn din ala de categorie grea s-ar putea sa tinteasca intre ochi...think about it. lol

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Iul 2005, 11:24

danr scrie:bei, eu am deja de un an team daiwa black gold si este multumire despre ea, marimea 2500
acum astept de la nea jean ( sa-i dea dzeu sanatate ) una marimea 3500, pentru bucati "virtuale"
team daiwa black gold este mulineta care il va schimba pe mihai.f din fan shimano in fan daiwa, asa zicea el cel putin
acum este in jur de 60 usd in state, la banii astia......
Team Daiwa Black Gold cred ca este altceva, alta mulineta. Parca am vazut-o la Bass Pro Shop. Seamana mult cu Team Daiwa Advantage - de care am dar nu sunt prea incantat de ea.

Eu vorbeam de Daiwa Black Gold. Fara Team. La asta marimile sunt BG10, BG13, BG15, BG20 etc

Bag inca o data link-ul:

http://www.boaterslandfishing.com/dablgospre.html
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Iul 2005, 11:42

eugene, care baieti de la olt ?
NOI suntem baietii de la olt de sub baraje
daca tu privesti altfel... vezi, daia mai slab cu pestele :twisted:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 08 Iul 2005, 11:54

daiwa black gold este varianta mai ieftina a SS_ului, are acelasi mecanism, de unde si lipsa antireversului. team daiwa black gold este varianta mainstream a capricornului.

nu cred ca daiwa bg era mulineta pe care o foloseau baietii aia in apa sarata, cred ca erau SS_uri alea, le poti confunda foarte usor daca nu esti atent. penn si daiwa SS tournament sunt cele mai folosite mulinete de apa sarata.

eu am capricorn si de curand un SS. este tractor, pur si simplu n-ai ce sa-i reprosezi, poate cu exceptia pretului exagerat pt tambur de rezerva, care poate nu-i exagerat avand in vedere materialul. imi place mai mult SS-ul decat capricornul, desi nu e tocmai o mulineta moderna.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 08 Iul 2005, 12:08

fratioare, io nu discut anumite subiecte cu spinerii care se prefac ca sunt crapari cand nu se poate da la salau. parca io nu stiu ca-ti tremura buza cand te gandesti cat mai e pana la toamna. hi hi hi.

asta cu somnu' o sa fie exact ca aia cu crapu, iti faci de lucru intre sezoanele de pescuit adevarat. asa e viata, unii cu obletii, altii cu crapii...

gata, weekend placut, ma duc la un xxx rite now, mi-a promis piticu' ca-mi arata niste voblere cu inimioare. :)

ciao!

Scrie răspuns