lanseta de somn, spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Iul 2005, 12:27

eugen scrie:
nu cred ca daiwa bg era mulineta pe care o foloseau baietii aia in apa sarata, cred ca erau SS_uri alea, le poti confunda foarte usor daca nu esti atent. penn si daiwa SS tournament sunt cele mai folosite mulinete de apa sarata.
Sorry, dar stiu ce am vazut. Earu Black Gold, care, de altfel, sunt concepute si pentru pescuitul in apa sarata.

Citez de pe Cabelas: "these three ball-bearing reels stand up to the rigors of saltwater angling and big-game freshwater fishing "

Am incheiat subiectul Nu vreau sa plictisesc.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Iul 2005, 19:14

Razvan si Eugen au dreptate referitor la aceste mulinete.

Ma bucur ca Eugen a inteles de ce eu pescuiesc cel mai mult cu SS TOURNAMENT(700,1300),mulinetele ce au fost cel mai mult folosite(pe buna dreptate )in concursurile americane.

Desi SS TOURNAMENT nu au instant anti revers(care dupa parerea mea nu are mare importanta) sunt mulinete f. robuste cu tambur mai lung si larg,pun firul superb pe tambur si mai ales la cei ce pescuiesc cu fire textile, firul niciodata nu se "ingroapa"intre celelalte spire,iar frana este super fina.Sa nu mai vorbim ca rola de ghidaj a firului e din carbura de siliciu pe care nici un fir textil nu o va taia.

Personal nu as da niciodata peste $400 pe o STELLA si de ce as face-o cand SS TOURNAMENT la un pret de sub $100 imi asigura un pescuit placut, neputand imputa nimic mulinetei.

E parerea mea personala,nu vreau sa influentez pe nimeni,normal ca STELLA e mai buna dar nu de 4 ori mai buna si daca as vrea sa dau $400 pe o mulineta(dar nu o voi face niciodata) as alege tot o DAIWA ,dar desigur facuta in Japonia pt. market-ul japonez,nu o SHIMANO.

Jean Scurtu

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Iul 2005, 12:01

@ razvan,

weekendul asta am fost la fishing cu mai multi forumisti. la un moment dat am discutat si de mulinetei si diverse si citisera si ei topicul asta.

vali cica a vazut si el emisiunea aia si erau Penn SS mulinetele baietilor.
probabil depinde de unghiul din care te uiti, vali e fan declarat al mulinetelor penn.

altfel, ce sa zic, ia-o si tu mai lejer, nu exista discutii fara contraziceri cand e vorba de scule.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 11 Iul 2005, 13:01

Poate nu vorbim despre aceeasi emisiune. Eu am vazut-o acu vreun an. Era emisiunea batranelului acela, Paul .... nu stiu cum. Ghid de pescuit era unul mai mic de statura, dat cu crema impotriva srsurilor solare pe nas si barbie (amanuntul asta l-a retinut, cred, oricine a vazut emisiunea :lol: ). Pescuiau in largul Floridei, la tarpon, printre picioarele unui pod foarte lung. La pluta cu ceva pesti morti.

Asta a fost emisiunea vazuta de prietenul tau ?

Acuma, poate daca eram fan Penn, vedeam si eu Penn :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Iul 2005, 14:01

nu stiu fratioare, din povesti cam greu sa retii detalii. da' asa zicea si vorbeam exact despre topicul asta si tractorase pentru pesti mari.

despre penn, daca ar merge cu multifilament mi-as fi luat si eu. dar nu-i ok decat cu mono se pare.

pana una alta am ajuns fan SS, weekendul asta am driluit o gramada de strapi cu tractorasu si n-am simtit deloc nevoia de ceva mai finut, desi am una second uzata bine, nu asa.

ma gandesc serios sa-mi mai iau inca una noua, sa am doi tamburi si doua corpuri, daca fac asta nu cred sa mai cumpar mulinete in urmatorii 20 de ani. lol

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 11 Iul 2005, 14:13

Vezi ca e una de vanzare la "Anunturi"

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Iul 2005, 14:19

stiu. tocmai am trecut pe acolo sa pun un anunt pentru capricornul meu.
multam fain oricum.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Iul 2005, 16:03

razvan m. scrie:Poate nu vorbim despre aceeasi emisiune. Eu am vazut-o acu vreun an. Era emisiunea batranelului acela, Paul .... nu stiu cum.
Paul Young in Florida Keys.Nu mai stiu cum il cheama pe cel care-i era gazda,dar mai multi producatori de emisiuni de pescuit au trecut pe la el,printre care si Alan Yates.Imensi tarponii care umbla pe acolo :shock:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 11 Iul 2005, 16:19

Batranelul Paul Young :lol:

Acuma zii tu, care esti neutru. Ce mulinete avea ? :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Iul 2005, 16:30

Sincer,eu eram captivat de minunatii tarponi.Sorry. :lol:

Scrie răspuns