ma, asa cum ziceam maverul e bunut...
Eu nu am luat UL sau alte bice care pleaca de la 0 grame....mult prea moi...arunci cu ele , poate mai bine decat cu maverul 5-12 dar pentru clean in zone unde ai nevoie de control e bataie de cap... nu ai control pe peste....se baga unde vrea el un clean de 500 de grame
La fel pe un rau mare as lua ceva care poate mai mult ....
Acuma, revenind la cele 2 maveruri, eu le-am avut in mana cand am cumparat... am spus, blankul e cam acelasi ca si grosime sau conicitate, difera unde e pusa mufa si faptulca 2/40-ul e mai lung in patea "groasa", de jos....
Intre un 2.10 care are un maner lung si 2.40 eu am ales 240 din care a taiat cam 12-15 cm...
a ramas un 2.10 -2.15 practic, dar cu manerul mult mai scurt...un 2.10 real....2.10 de fabrica e un 1.95 lesinat cu un cotor de 35 de cm, adica te incurca si nici nu ai o lungime decenta activa...
2.10 -le nu similar cu un 2.10 ul sau L de la alte branduri, care au manerul scurt asa cum artrebui sa fie un bat de puterea asta...
DEspre putere si control numai de bine...ajuta enorm...a luat clean sarit de juma de kil si nu a reusit sa se bage in craci, in loc inghesuit in care cu un ul clasic ma facea varza...
d'aia unii dau cu bete chiar mai lungi la clean, pt control...adesea asta sta in zone cu adapost si obstacole in apa, iese si ataca spoi vrea sa intre rapid la loc...daca nu ai un bat suficient de lung dar mai ales suficient de puternic, acolo ramane ,cu tot cu voblerul tau... si moare aiurea.
Daca intra ceva mai mare, gen salau sau stiuca, cu batul asta noproblem....
Am dat cu el si la stiuca, tot pe rau, am si scos vreo 3...una sarita de 2 kile, nici o problema in drill.... doua mai mici, la fel...poate mult mai mult batul, are vana....
Eu mi-am vandut toate sculele de spin, asta e ultimul si daca nu se da il tin strict pt ....stiuci....sa am cu ce da la oscilanta cand si daca va fi vreodata cazul..eu sau vreun partener de pescuit care nu le are cu fly-ul si nu are scule dedicate
Mergi si pune mana pe bat, vezi cum e....