Lanseta clean, dar care?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
popas
junior
junior

Mesaj de popas » 20 Mar 2010, 16:24

ULK scrie:Asa este...cum banuiesti :wink: . As mai adauga: sa te orientezi spre 2.40 la lungime. Nu neaparat...dar de pe mal e de preferat mai lung, daca apa unde pescuiesti este mai accidentat..in caz ca frecventezi zone libere merge 2.10 fara probleme.
Recunosc..si eu dau cu 2.10 deja de pe mal..erau vremuri cand nu am vrut sa cobor sub 2.70 nici in ruptul capului, dar dat fiind faptul ca nu imi place deloc cum se comporta un UL-L, plus ca sunt si mai rare, la lungimea asta..nu am avut de ales...si nu imi pare rau.

Deci merge un 3. ...da;)
Nu au cei de la totalfishing 2.40 din gama light, asa ca daca tie iti merge de pe mal cu 2.10, probabil si mie. :wink:
mersi

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 20 Mar 2010, 16:33

Salut.Eu ti-as recomanda Catana BX-2,40,pentru ca asta am folosit ,doar ca modelul 10-30gr.Pot spune ca am prins toate speciile de pesti rapitori de pe la noi cu ea,iar printre ei, cleanul a avut un loc aparte.Asta ptr. ca eu sunt adeptul unei singure lansete,dat fiind faptul ca parcurgeam la o partida de pescuit o distanta destul de mare.Cum Muresul se aseamana cu Oltul(locul unde -mi" scutur "eu lanseta),probabil vei proceda si tu la fel,referindu-ma aici la distanta parcursa.Plus ca si pe Mures,foarte posibil sa intalnesti si altceva decat clean. In concluzie mie unul mi-a placut Catana,am putut arunca cu ea de la microvoblere pana la jigguri de 25gr.Low cost?Si ce daca? :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 16:45

Pai nu e vorba ca low-cost...si restu sunt ieftine...este vorba de o comparatie la acelasi pret...sunt de parere ca un Spigot Light este peste Catana(pentru ce are el nevoie)...Nu contest nici ca nu se poate prinde peste cu Catana. Dar daca are optiuni mai bune, la fel de ieftine, dece sa cumpere Catana?
Ca scrie pe el Shimano? :shock:

popas
junior
junior

Mesaj de popas » 20 Mar 2010, 16:47

ULK scrie:Asa este...cum banuiesti :wink: . As mai adauga: sa te orientezi spre 2.40 la lungime. Nu neaparat...dar de pe mal e de preferat mai lung, daca apa unde pescuiesti este mai accidentat..in caz ca frecventezi zone libere merge 2.10 fara probleme.
Recunosc..si eu dau cu 2.10 deja de pe mal..erau vremuri cand nu am vrut sa cobor sub 2.70 nici in ruptul capului, dar dat fiind faptul ca nu imi place deloc cum se comporta un UL-L, plus ca sunt si mai rare, la lungimea asta..nu am avut de ales...si nu imi pare rau.

Deci merge un 3. ...da;)
Nu stiu... Ma mai gandesc 240 sau 210. Oricum daca tie iti merge cu 210, eu de ce nu m-as obisnui?! :wink:

Asta naste o alta intrebare. Daca un bat este mai lung probabil ca testul de curba, teoretic ar avea nevoie de un gramaj inferior, astfel lanseta ar avea nevoie de o putere mai mare si invers, un bat mai scurt ar trebui sa fie mai rigid si ar avea nevoie de o putere (gramaj) mai mica pt ca lansetele de lungimi diferite la testul de curba sa raspunda la fel.
Acuma, intrebarea mea ar fi, cat de bine sunt "proportionate" , oare cele de 210 si 3-8gr nu sunt putin mai moi decat cele de 240 5-12gr ?
Asta ar fi iarasi o alta curiozitate.
@parintele si-a pus aceeasi intrebare

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 16:50

ilie@ Sincer sunt curios cum ai aruncat tu microvoblere cu un bat de 10-30g :)...se poate, nu zic nu dar totusi...pana sa zici ca se preteaza batul la asaceva..mai este mult :)

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 16:54

Asta se rezolva defapt cu taperu-ul blankului(conicitate)...cat de tare se tine cont de asaceva la betele despre care vorbim noi aici nu stiu..banuiesc ca nu prea :)
Daca ramai strict la aceste bete...ramai la Maver Light....scurt si concis.

popas
junior
junior

Mesaj de popas » 20 Mar 2010, 16:59

ULK scrie:Asta se rezolva defapt cu taperu-ul blankului(conicitate)...cat de tare se tine cont de asaceva la betele despre care vorbim noi aici nu stiu..banuiesc ca nu prea :)
Daca ramai strict la aceste bete...ramai la Maver Light....scurt si concis.
ok. Si atunci crezi ca ar fi mai bine cel de 240 care are puterea de 5-12gr?
Sau cel de 3-8 gr 2.10m?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 17:00

CU siguranta da...2.40 si 5-12g. Este mai versatila...parca asta cauti. Sigur nu o sa ai nici o surpriza daca iti intra ceva mai baban..si totdata este destul de Light....pentru clean. Desi nu este deja pentru vobelere mici.

popas
junior
junior

Mesaj de popas » 20 Mar 2010, 17:08

ULK scrie:CU siguranta da...2.40 si 5-12g. Este mai versatila...parca asta cauti. Sigur nu o sa ai nici o surpriza daca iti intra ceva mai baban..si totdata este destul de Light....pentru clean. Desi nu este deja pentru vobelere mici.
multumesc :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 17:44

Sa t-i se 'ndoaie iti doresc(sub niste bucati pe care sa le strunesti cat mai greu )!!!

Scrie răspuns