Lanseta clean, dar care?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 14:56

Daca pescuiesti de pe mal, este mai bine un 2.40..eu rcomand ...asta:

http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... 277_21_853

popas
junior
junior

Mesaj de popas » 20 Mar 2010, 14:57

Acum fie ca are mai multa sau mai putina legatura cu subiectul topicului, totusi as dori sa pun o intrebare de amator.
Se spune ca e lanseta de clean, de salau, avat, stiuca, dar pescuitul este frumos tocmai pt ca este plina de surprize.
Chiar daca dai cu carlig mai mic, nu cred ca e exclus ca prinzi o stiuca mai marisoara. Ba mai mult eu am auzit de la pescari ca se mai intampla, rar ce-i drept, ca pe vobler sa se agate chiar si crap, care avansand in varsta isi diversifica tot mai mult alimentatia. (Nu stiu daca e adevarat :P )
Ce vreau eu sa spun, ca daca dai la clean si prinzi sa zicem un salau de 2-3 kg, risti sa-ti rupi lanseta daca te afli la inceput?

Lansetele astea de clean inclusiv, sa zicem cu testul de c de 3-15g, cam ce greutate pot scoate din apa daca ai o mulineta buna si ai si rabdare?
As dori un raspuns realist, ca stiu ca se poate scoate si unul de 20kg.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 15:01

CU 3-15g reali..dar reali...scoti salaul de 4-5 kg .. lejer. Crapul este putin mai bataios , la acelasi greutate iti da mai mult de furca..dar daca ai loc de manevra il scoti.

Oricum nr:4 nu imtra in discutie pentru vobler..este mult prea rigid pentru asaceva..am batul.

popas
junior
junior

Mesaj de popas » 20 Mar 2010, 15:05

ULK scrie:CU 3-15g reali..dar reali...scoti salaul de 4-5 kg .. lejer. Crapul este putin mai bataios , la acelasi greutate iti da mai mult de furca..dar daca ai loc de manevra il scoti.
Si de unde pot sti daca sunt reali?
Sa spunem, ca depinde asta si de firma? De exemplu pot avea mai multa incredere in Shimano, sau gresesc?

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 20 Mar 2010, 15:07

iti trebuie si mult bulan...
asa este, in pescuit totul este posibil. aum vreo doi ani pescuiam cu un prieten la clean si in vreo doua ocazii ne-au intrat stiuci de 2-2,5 kilo...
sa vezi distractie cu ul.... :lol:
p.s. pt carcotasi: ce am reusit sa scoatem erau agatate pe dinafara gurii.

popas
junior
junior

Mesaj de popas » 20 Mar 2010, 15:07

ULK scrie:CU 3-15g reali..dar reali...scoti salaul de 4-5 kg .. lejer. Crapul este putin mai bataios , la acelasi greutate iti da mai mult de furca..dar daca ai loc de manevra il scoti.

Oricum nr:4 nu imtra in discutie pentru vobler..este mult prea rigid pentru asaceva..am batul.
Mersi. Deci nr 4 cade.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 15:11

La Shimano low-cost..nu :)...SIncer daca esti la inceput , tu nu poti sa iti dai seama singur...trebuie sa intrebi pe cineva mai experimentat.
Eu pot sa iti zic ca la Maver..este ok incadrarea.
Shimano am pipait, toate cele low-cost si nu mi-a placut nici unul...da este o parere personala.
Oricum la categoria asta de pret un incepator intodeauna este tentat sa aleaga dupa numele mai renumit....ai grija la asta...ca poti sa alegi ceva mai bun la un pret identic...fara sa aiba nume cu rezonanta..asta pot sa iti spun din experienta.
As putea sa iti recomand si altele dar vazand in ce categorie de pret te invarti..si ce anume urmaresti eu zic asa
Ia Maverul Light..sau ce ti-am recomandat mai sus...Blade-ul se preteaza mai mult la micro-voblere. Tu alegi.

Nu te speria de 0g la Blade...are destula putere . Cel mai bine sa mergi si sa vezi "live" betele"

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Mar 2010, 15:46

categoric nr.3

nr.4 merge bine la salau/ stiuca - e doar parerea mea

popas
junior
junior

Mesaj de popas » 20 Mar 2010, 16:07

Majoritatea pt nr 3.
Aproape nimeni pt Shimano Catana, poate ca la pretul asta platesc doar "firma", si caliatea e indoielnica?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Mar 2010, 16:16

Asa este...cum banuiesti :wink: . As mai adauga: sa te orientezi spre 2.40 la lungime. Nu neaparat...dar de pe mal e de preferat mai lung, daca apa unde pescuiesti este mai accidentat..in caz ca frecventezi zone libere merge 2.10 fara probleme.
Recunosc..si eu dau cu 2.10 deja de pe mal..erau vremuri cand nu am vrut sa cobor sub 2.70 nici in ruptul capului, dar dat fiind faptul ca nu imi place deloc cum se comporta un UL-L, plus ca sunt si mai rare, la lungimea asta..nu am avut de ales...si nu imi pare rau.

Deci merge un 3. ...da;)

Scrie răspuns