cristian.ene scrie:Cabela`s IM6 si IM7 model 702 raman in continuare cele mai blankuri de clean in categoria sub 100$ categoria grafit.
Arunca perfect si naluci de 1.5g dar si de 6-7g. Placute si cu pesti mici dar se poate scoate si cel mai mare clean.
Foarte bune si Bass Pro IM6 dar lansetele de fabrica lasa de dorit la mandrina.
Personal nu imi plac St.Croix deoarece sunt prea rigide in categoria de putere.
Am gasit cel mai misto blank de pescuit clean de la Seeker din Seria Bass de 5`9``ft. 591 , Light , dar e dintr -o bucata.
Asteapta componete speciale pentru maner.
LA Arrow am vazut Cormoran ULX si TR4 foarte bine concepute si bune ca actiune dar ma intreb cat valoreaza blankul daca scadem inelele,mandrina-maner si manopera. Blankul de ULX e foarte subtire in zona de mufare unde toate blankuriel sunt ramforsate
Lasa ca-ti fac eu un "review" la ULX 2,10m, ca n-am reusit sa ma abtin si-am luat-o. Era mult prea bine facuta sa n-o bag in seama...
Am fost duminica la un prim "comparativ" cu celelalte UL-uri ale mele (XML 702, Bass Pro Microlite 7' 1/16-1/4oz, Daiwa TornadoX 1.95m 0-7g si Avid 6'6" 1/32-3/16oz).
ULX e un bat foarte placut in pescuit. E atata de bine echilibrat, incat ai senzatia ca e mai usor si decat Avid-ul, care, cu toate ca are doar 78g fata de cei 118g ai ULX-ului, e un bat care cade in nas (maner foarte scurt si inele multe si mari). ULX are un blank cu conicitate pronuntata, foarte fin pe varf si inelat cum scrie la "Biblie"

. Doar 7 inele Fuji Alconite, dintre care cele trei din varf sunt cele mai mici din serie. Tot respectul pt. Cormoran ca au avut inspiratia sa iasa din "reteta" standard Fuji Concept. Actiunea este fast spre ex-fast. E un bat nervos, fara a fi brutal. Varful este foarte bland, poate mai bland si decat XML 702, dar pe talon este mult mai puternic decat XML &Co. Asa se face ca arunca cu succes si microvoblere de 1,5g (lucrand doar din varf), dar si naluci de 9 si chiar 10g. Ceea ce 702-ul nu face (moare pe la 7g). Totusi, performerul la aruncat 1,5g ramane Microlite-ul (care depaseste Daiwa la acest capitol numai fiindca e mai lung). Elasticitatea carbonului IM6 isi spune cuvantul. Microlite se incarca progresiv pe toata lungimea in lanseu, sub propria greutate, dar apoi revine fara sa balangane exagerat. Se comporta aproape ca un bat de musca moderat. Rezulta o acceleratie imprimata voblerului superioara celorlalte lansete. Cu Microlite-ul reusesc sa arunc cativa metri doar cu agrafa goala... Din punctul asta de vedere, XML 702, desi se incarca destul de bine pana la jumatate (dupa care intepeneste, parca oleaca prea abrupt, catre cotor), isi compromite eficacitatea in lanseu datorita faptului ca are tendinta sa balangane mult mai pronuntat.
Ca ergonomie, ULX-ul se suie pe locul intai. E usor, foarte bine echilibrat si are o mandrina ergonomica, foarte placuta la tinut in palma. Dupa el e Bass Pro Microlite-ul, care, desi tu zici ca ar avea nu stiu ce la mandrina, are un maner extrem de comod. Practic ajungi sa iti stea mana aproape numai pe pluta, mandrina de aluminiu avand o expunere minima. Iar mandrina propriuzisa e similara cele de musca, cu piulita si contrapiulita inelara. Nu sunt la primul Microlite si am apreciat mereu manerul asta. Dupa Microlite la capitolul ergonomie as plasa Daiwa, care de asemenea are un maner ergonomic, cu foregrip filetat, cu blocare pe clichet. Nu-ti ajunge mana pe nici un filet. Si, in sfarsit, Avid-ul si XML-ul, cu ale lor manere clasice. XML 702 cu toate ca e cam cel mai greu bat din test, e mai bine echilibrat decat Avid.
Un alt capitol caruia i-am dat atentie a fost senzitivitatea. Am testat si cum se simte un microvobler-mitraliera (Dady) si cum transmite informatiile cu un jig usor (4g). La senzitivitate ULX e undeva la egalitate cu XML, ambele o idee mai senzitive decat Bass Pro (dar aici e foarte mica diferenta) si clar peste Daiwa care e cam cel mai "nesimtita". Avid-ul se mentine pe primul loc la modul cum transmite informatia de sub apa.
Una peste alta, daca as avea s-o iau pe rau in jos la o pescuiala usoara, in care sa dau si cu microvoblere, si cu jiguri usoare, dar si cu vreo lingura mai catre 7-9g, cred ca n-as gresi daca as alege ULX-ul. Imi pare cea mai "universala" dintre lansetele enumerate. Plus confortul oferit de o mandrina ergonomica si o echilibrare excelenta a lansetei... Avid ar fi alegerea in cazul unei pescuieli exclusive la jig, eventual din barca. Pt. microvoblere mi se pare oleaca prea rigid. Si, in fine, daca mi-as dori exclusiv voblereala, XML-ul sau Microlite-ul s-ar descurca de minune (o mentiune in plus pt. XML, in caz ca intra un peste mai imbracat, pt. ca rezerva de putere de pe cotor e mai mare ca la Microlite). Daiwa ar fi pt. prieteni... Nu e un bat rau, dar nu exceleaza la nici un capitol.
In test am folosit aceeasi mulineta, un SS Tournament 700, bineinteles

... si un fir textil Fireline 4lb
Noa, gata...
M-am lungit la vorba, dar poate ca o parere in plus nu strica...
Popas, ia-ti Maver-ul Light Plus Spigot, ala de 2.40m si nu-ti mai bate capul. Eu l-am pescuit vreo doi ani si, in afara de somn (ca nu prea am pe Cris), am prins de toate cu el...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...