intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tavistan
veteran
veteran

Re: intretinere mulinete

Mesaj de tavistan » 20 Sep 2013, 11:18

Am de cativa ani o mulineta Shimano Stradic; am urmat sfaturile vanzatorului, pana acuma nu am desfacut-o, dam pus doar cateva picaturi de ulei un orificiul ala de sub rotor. Mulineta functioneaza ireprosabil - nici nu dau prea mult cu ea, are pana in 10 iesir pe an. Ce ma sfatuiti, sa continui sa o gresez doar asa sau la un moment dat ar trebui si asta desfacuta si gresata cu ceva vaselina?
Multumesc! :)

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 20 Sep 2013, 11:37

tavistan scrie:Am de cativa ani o mulineta Shimano Stradic; am urmat sfaturile vanzatorului, pana acuma nu am desfacut-o, dam pus doar cateva picaturi de ulei un orificiul ala de sub rotor. Mulineta functioneaza ireprosabil - nici nu dau prea mult cu ea, are pana in 10 iesir pe an. Ce ma sfatuiti, sa continui sa o gresez doar asa sau la un moment dat ar trebui si asta desfacuta si gresata cu ceva vaselina?
Multumesc! :)

never touch a running system! :wink:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 20 Sep 2013, 12:05

Tu astepti sa ti sa ph@@ta motorul ca sa schimbi uleiul? :P :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 20 Sep 2013, 12:26

eu zic s-o desfaci ... vaselina imbatraneste in timp si-si pierde din proprietati, chiar daca mulineta nu este folosita ...

este posibil ca uzura sa nu fie uniforma pe dintii angrenejalor ... ca sa mearga la fel de fin, trebuie desfacuta cu grija ca sa nu sara pinionul central de pe melc(daca are manerul infiletabil, il lasi infiletat pe partea opusa sideplate-lui cand o desfaci) ... dupa ce o desfaci faci un semn pe melc si pinion ... cand o asamblezi la loc, dintii trebuie sa pice pe melc la fel ca-nainte ...

merita sa te chinui cu operatiunea de mai sus numai daca dintii au o uzura vizibila ...

ce model de Stradic ai?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 20 Sep 2013, 12:28

tavistan scrie:Tu astepti sa ti sa ph@@ta motorul ca sa schimbi uleiul? :P :lol:
mah, noi vorbim de motoare aici sau de o mulineta shimano stradic cu 10 ( :lol: :lol: :lol: ) iesiri pe an????

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 20 Sep 2013, 13:02

Adi G scrie:
tavistan scrie:Tu astepti sa ti sa ph@@ta motorul ca sa schimbi uleiul? :P :lol:
mah, noi vorbim de motoare aici sau de o mulineta shimano stradic cu 10 ( :lol: :lol: :lol: ) iesiri pe an????
Mah, ia-ti maimutele alea din paranteza; io n-am zis 10 iesiri la pescuit pe an; am zis ca stradicul are... cam tot atatea cate am eu LA SPINNING! :D
Ia uite ce-mi zice bogdan mai sus!!! sa-l cred pe el sau pe tine... hmmmmm.... greu.... :lol: :lol:

@bogdan82: multzam fain! e model FB. :)

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 20 Sep 2013, 13:16

tavistan scrie:
Adi G scrie:
Mah, ia-ti maimutele alea din paranteza; io n-am zis 10 iesiri la pescuit pe an; am zis ca stradicul are... cam tot atatea cate am eu LA SPINNING! :D
Ia uite ce-mi zice bogdan mai sus!!! sa-l cred pe el sau pe tine... hmmmmm.... greu.... :lol: :lol:

@bogdan82: multzam fain! e model FB. :)
:lol: :lol: :lol: mah... daca vrei sa-l desfaci, oricum ai sa-l desfaci... numai ca mulinetele astea nu prea is concepute pentru a fi desfacute, producatorul vrea mai degraba sa-tzi cumperi una noua :lol: :lol: :lol: io cel putzin as desface mulineta in cazuri mai extreme, daca a luat o baie in apa sarata, sau daca am tarait-o prin nisip, sau prin noroi... in nici un caz asa de doru lelii... daca mai zici ca i-ai pus si ulei, daca merge bine si nu suna ceva ciudat... nu prea vad rostul. parerea mea, tu acuma crezi ce vrei, si faci ce vrei... :lol: :lol: :lol:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 20 Sep 2013, 13:39

Face sens... mai ales pasajul ala:
Adi G scrie:... mah... daca vrei sa-l desfaci, oricum ai sa-l desfaci...
:lol: :lol: :lol:

Suciti e oamenii, is das wahr? :D

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 20 Sep 2013, 13:40

jawohl meine herren! :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 20 Sep 2013, 13:48

Adi, 90% dintre mulinetele care sunt pe piata sunt consumabile ... dar Stradicul face parte din restul de 10% ...

Shimano si Daiwa sunt printre putinele firme care vand si piese de schimb pt mulinete ... luni o sa comand o piesa pt un Daiwa Millionaire model 2005 direct din Japonia. Deci, producatorii seriosi de mulinete mentin un stoc de piese de schimb un timp indelungat. Mulinetele din gama de top(Stradicul este cea mai ieftina mulineta din gama de top de la Shimano) sunt concepute ca fiind bunuri de uz indelungat care au o uzura morala mica, astfel mentenanta si micile reparatii sunt acceptate de producator.

Scrie răspuns