intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
George1985
veteran
veteran

Re: intretinere mulinete

Mesaj de George1985 » 29 Sep 2013, 13:12

Mai astept pareri.
Multumesc @Florin1948!

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 30 Sep 2013, 08:06

Vroiam sa intreb daca mulinetele de la Daiwa, gen Certate si/sau Bradia cand le cumperi de noi este necesara o ungere/gresare sau ele poseda din fabrica o cantitate suficienta de vaselina care probabil ca tine minim un sezon ?
Am zis sa nu banuiesc si mai bine sa intreb.

somnu
senior
senior

Mesaj de somnu » 03 Ian 2014, 20:36

Intrebarea e buna. M-ar interesa si pe mine acest lucru.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 04 Ian 2014, 14:43

Daca au garantie eu zic sa nu va bagati in ele!
Cred ca un an sau doi ar trebui sa functioneve fara probleme si fara interventii de genul...
:respekt:

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 04 Ian 2014, 20:45

Problema cu mulinetele noi are mai multe aspecte. Din pct. de vedere al vaselinei din interior, majoritatea au destula vaselina cat sa tina un sezon. Marea problema este cu angrenajele, sub doua forme :
- majoritatea angrenajelor sant turnate din diverse aliaje si apoi prelucrate mecanic ( prin aschiere ) pana la forma finala. Pre-
lucrarea prin aschiere ( pe masini automate ) lasa la final microbavuri pe dantura care se "curata" la primele partide de pescuit
cand lucreaza pinioanele impreuna si ajung in vaselina care le plimba pe suprafata danturii. Daca producatorul ar face un rodaj al angrenajului un anumit numar de ore inainte de a le monta in mulineta, ar fi foarte OK.
- de asemenea, la produsele din clasa medie, disparitia microbavurilor dupa cateva partide de pescuit duce la aparitia feno-
menului de "rontzait " urmare a cresterii ( minore) a distantei dintre pinioane ( se curata bavurile)
Una peste alta, parerea mea ca la o mulineta noua,ca sa aive viata lunga , dupa primele 2 - 3 partide de pescuit trebuie schimbata vaselina din interior si daca este cazul pusa o saiba de presiune care sa preia jocul creat intre pinioane.
Ceva ca la vechea Dacie, care dupa 2000 km trebuiau stranse suruburile ca sa nu se dezmembreze pe strada.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Ian 2014, 20:27

Salutari,

Am si eu nevoie de ajutor pentru o mulineta cabelas prodigy 2000c. Am luat-o la mana a 2-a de la un amic, avea o problema cu antireturul care a fost dat cu vaselina. Desi l-am curatat si uns cu ulei tot mai dadea inapoi la frig. Am schimbat antireturul cu unul de la o alta daiwa si s-a rezolvat, in schimb atunci cand am facut operatia asta am si uns angrenajele cu vaselina pe care o folosesc de obicei, de atunci se invarte mai greu, daca o tin cu manivela la orizontala nu coboara singura. Initial am zis ca poate e de la vaselina dar la alte mulinete merge ok, am mai si curatat-o si am lasat doar ulei dar tot greu merge.

Sfaturi ? Idei?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 05 Ian 2014, 20:54

Aline
...in cazul in care nu primesti raspuns in timp util sau care sa te satisfaca , contacteaza-l pe "mp" pe "edi_curiosul"
...pe mine m-a ajutat ori de cate ori l-am solicitat si daca este cazul te ajuta si cu piese de schimb .

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Ian 2014, 21:03

Mersi Radu, deja am avut colaborari cu Edi pentru piese, o sa apelez la el daca nu gasesc nici o rezolvare.

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 08 Ian 2014, 10:20

Antireturul se unge cu ulei, cateva picaturi doar.
Ai uns si axul (care se misca in sus si in jos) cu vaselina? Daca da, atunci curata-l si unge-l doar cu ulei. Angrenajele se ung cu vaselina dar vezi sa nu pui prea mult. Eu subtiez putin vaselina cu ulei, sa nu fie foarte groasa dar nici prea subtire.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 08 Ian 2014, 21:01

Nuam subtiat vaselina dar e aceeasi pe care o folosesc de multa vreme la mulinete similare si nu am patit sa se ingrwuneze asa mersul. Nu pun foarte multa, doar pe dintii de la rotile dintate si pe melc, in strat subtire.

Scrie răspuns