intretinere mulinete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- George1985
- veteran
Re: intretinere mulinete
Care este solutia la jocurile care le face o mulineta in timp?
Cum se reconditioneaza?
De exemplu joc in rotor sau manivela.
Nu ma intereseaza saibele!
Cum se reconditioneaza?
De exemplu joc in rotor sau manivela.
Nu ma intereseaza saibele!
Folosesc eu de curand Metabond 1,5 nustiuce, din aia albastra. Adera foarte bine dar trebe pus strat foarte subtire ca se intareste la frig si merge greoj. Am uns 3 mulinete chiar ieri, sa vedem cum se comporta in timp.DAIICHI007 scrie:Foloseste cineva vaselina METABOND ? Daca da, ce tip folositi ?
Prefer vaselinele astea mai vascoase in cantitate mica, sa nu se inmoaie si sa treaca de rulment inspre antiretur care apoi scapa.
cum as putea sa scot un rulment fixat cu pin, daca n-am cleste special pentru asta?
-
- utilizator constant
Salut!
Dupa ceva ani de folosire ocazionala, am doua mulinete carora le-a venit vremea pentru curatare/verificare/bibileala generala.
E vorba de un Shimano Technium 2500FA si un Ryobi Ecusima.
Unde in Bucuresti as putea sa le fac servisarea? Orice indrumare e binevenita. Multam!
Dupa ceva ani de folosire ocazionala, am doua mulinete carora le-a venit vremea pentru curatare/verificare/bibileala generala.
Unde in Bucuresti as putea sa le fac servisarea? Orice indrumare e binevenita. Multam!

Revin cu informatii. La 2 din mulinetele la care am folosit aceasta vaselina (Metabond HI-TEC 1,5 EP) au aparut probleme in utilizare, in sensul ca la un moment dat, dupa o pauza in recuperare, pare ca se blocheaza mecanismul si trebe putin fortat, dupa care merge foarte lin. Am adaugat cateva picaturi de ulei si o sa vad daca mai apare problema asta. Probabil ca ar trebui folosita din start diluata cu ulei.zvic scrie:Folosesc eu de curand Metabond 1,5 nustiuce, din aia albastra. Adera foarte bine dar trebe pus strat foarte subtire ca se intareste la frig si merge greoj. Am uns 3 mulinete chiar ieri, sa vedem cum se comporta in timp.DAIICHI007 scrie:Foloseste cineva vaselina METABOND ? Daca da, ce tip folositi ?
Prefer vaselinele astea mai vascoase in cantitate mica, sa nu se inmoaie si sa treaca de rulment inspre antiretur care apoi scapa.
chestia cu micul blocaj dupa o pauza, am patit-io si eu, la 2 mulinete, insa cand intra apa in ele (pescuit pe ploaie, sau daca le mai bagam prin apa...)... dupe ce le-am desfacut, curatat si gresat din nou nu a mai aparut problema.

-
- utilizator constant
Exact "hopul" in mulinat de care ziceti l-am resimtit si eu la ultima iesire. Asta plus jocurile capatate din 2007 pana in prezent 
Am inteles ca edi_curiosul si tipul de la carpdiscount (coco) nu se mai ocupa. Are cineva alta recomandare?

Am inteles ca edi_curiosul si tipul de la carpdiscount (coco) nu se mai ocupa. Are cineva alta recomandare?
- johnnybravo
- Moderator
la edy curiosuladrianc scrie:Salut!
- johnnybravo
- Moderator
teoretic cu ac foarte fin si guma de mestecat, eu unul n-am reusit, am incercat cu un jig pt ca n-am gasit niciun ac in casaStai jos scrie:cum as putea sa scot un rulment fixat cu pin, daca n-am cleste special pentru asta?

m-am lasat pagubaj si mi-am comandat inca un galet de backup cu tot cu rulmenti si "lacuste"
scuze, nu am specificat dar era vorba de pinul tamburului mulinetei de cast. Intre timp am facut rost de un cleste Boca. E mai sigur.johnnybravo scrie:teoretic cu ac foarte fin si guma de mestecat, eu unul n-am reusit, am incercat cu un jig pt ca n-am gasit niciun ac in casaStai jos scrie:cum as putea sa scot un rulment fixat cu pin, daca n-am cleste special pentru asta?)
m-am lasat pagubaj si mi-am comandat inca un galet de backup cu tot cu rulmenti si "lacuste"