intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
George1985
veteran
veteran

Re: intretinere mulinete

Mesaj de George1985 » 05 Mar 2015, 11:03

Care este solutia la jocurile care le face o mulineta in timp?
Cum se reconditioneaza?
De exemplu joc in rotor sau manivela.
Nu ma intereseaza saibele!

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Mar 2015, 16:11

DAIICHI007 scrie:Foloseste cineva vaselina METABOND ? Daca da, ce tip folositi ?
Folosesc eu de curand Metabond 1,5 nustiuce, din aia albastra. Adera foarte bine dar trebe pus strat foarte subtire ca se intareste la frig si merge greoj. Am uns 3 mulinete chiar ieri, sa vedem cum se comporta in timp.

Prefer vaselinele astea mai vascoase in cantitate mica, sa nu se inmoaie si sa treaca de rulment inspre antiretur care apoi scapa.

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 07 Mai 2015, 08:46

cum as putea sa scot un rulment fixat cu pin, daca n-am cleste special pentru asta?

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 14 Oct 2015, 16:36

Salut!

Dupa ceva ani de folosire ocazionala, am doua mulinete carora le-a venit vremea pentru curatare/verificare/bibileala generala.
E vorba de un Shimano Technium 2500FA si un Ryobi Ecusima.

Unde in Bucuresti as putea sa le fac servisarea? Orice indrumare e binevenita. Multam! :respekt:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 14 Oct 2015, 18:22

zvic scrie:
DAIICHI007 scrie:Foloseste cineva vaselina METABOND ? Daca da, ce tip folositi ?
Folosesc eu de curand Metabond 1,5 nustiuce, din aia albastra. Adera foarte bine dar trebe pus strat foarte subtire ca se intareste la frig si merge greoj. Am uns 3 mulinete chiar ieri, sa vedem cum se comporta in timp.

Prefer vaselinele astea mai vascoase in cantitate mica, sa nu se inmoaie si sa treaca de rulment inspre antiretur care apoi scapa.
Revin cu informatii. La 2 din mulinetele la care am folosit aceasta vaselina (Metabond HI-TEC 1,5 EP) au aparut probleme in utilizare, in sensul ca la un moment dat, dupa o pauza in recuperare, pare ca se blocheaza mecanismul si trebe putin fortat, dupa care merge foarte lin. Am adaugat cateva picaturi de ulei si o sa vad daca mai apare problema asta. Probabil ca ar trebui folosita din start diluata cu ulei.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 14 Oct 2015, 18:48

chestia cu micul blocaj dupa o pauza, am patit-io si eu, la 2 mulinete, insa cand intra apa in ele (pescuit pe ploaie, sau daca le mai bagam prin apa...)... dupe ce le-am desfacut, curatat si gresat din nou nu a mai aparut problema.
Imagine

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 14 Oct 2015, 22:18

Exact "hopul" in mulinat de care ziceti l-am resimtit si eu la ultima iesire. Asta plus jocurile capatate din 2007 pana in prezent :)

Am inteles ca edi_curiosul si tipul de la carpdiscount (coco) nu se mai ocupa. Are cineva alta recomandare?

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Oct 2015, 22:19

adrianc scrie:Salut!

Dupa ceva ani de folosire ocazionala, am doua mulinete carora le-a venit vremea pentru curatare/verificare/bibileala generala.
E vorba de un Shimano Technium 2500FA si un Ryobi Ecusima.

Unde in Bucuresti as putea sa le fac servisarea? Orice indrumare e binevenita. Multam! :respekt:
la edy curiosul

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Oct 2015, 22:21

Stai jos scrie:cum as putea sa scot un rulment fixat cu pin, daca n-am cleste special pentru asta?
teoretic cu ac foarte fin si guma de mestecat, eu unul n-am reusit, am incercat cu un jig pt ca n-am gasit niciun ac in casa :))
m-am lasat pagubaj si mi-am comandat inca un galet de backup cu tot cu rulmenti si "lacuste"

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 15 Oct 2015, 08:58

johnnybravo scrie:
Stai jos scrie:cum as putea sa scot un rulment fixat cu pin, daca n-am cleste special pentru asta?
teoretic cu ac foarte fin si guma de mestecat, eu unul n-am reusit, am incercat cu un jig pt ca n-am gasit niciun ac in casa :))
m-am lasat pagubaj si mi-am comandat inca un galet de backup cu tot cu rulmenti si "lacuste"
scuze, nu am specificat dar era vorba de pinul tamburului mulinetei de cast. Intre timp am facut rost de un cleste Boca. E mai sigur.

Scrie răspuns