intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: intretinere mulinete

Mesaj de Adi G » 20 Sep 2013, 15:26

Asa o fi... atunci, spor la desfacut stradicul...
:lol

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 21 Sep 2013, 01:45

tavistan scrie:Am de cativa ani o mulineta Shimano Stradic; am urmat sfaturile vanzatorului, pana acuma nu am desfacut-o, dam pus doar cateva picaturi de ulei un orificiul ala de sub rotor. Mulineta functioneaza ireprosabil - nici nu dau prea mult cu ea, are pana in 10 iesir pe an. Ce ma sfatuiti, sa continui sa o gresez doar asa sau la un moment dat ar trebui si asta desfacuta si gresata cu ceva vaselina?
Multumesc! :)
Io zic ca merita desfacut capacul lateral si aruncat o privire inauntru...Pina aici nu se intimpla nimic grav . Daca-i curatica la interior , poti adauga putina vaselina cu o pensula la dintii rotii principale, ca acolo-i frecarea adevarata intr-o mulineta.
Daca-i foarte rapanoasa....urmeaza treaba mare si stii ca te poti baza pe noi cu realcatuirea nu? :P
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Sep 2013, 06:57

tavistan scrie:Am de cativa ani o mulineta Shimano Stradic; am urmat sfaturile vanzatorului, pana acuma nu am desfacut-o, dam pus doar cateva picaturi de ulei un orificiul ala de sub rotor. Mulineta functioneaza ireprosabil - nici nu dau prea mult cu ea, are pana in 10 iesir pe an. Ce ma sfatuiti, sa continui sa o gresez doar asa sau la un moment dat ar trebui si asta desfacuta si gresata cu ceva vaselina?
Multumesc! :)

Daca o desfaci si speli angrenajul si tot ce mai este prin carcasa,dupa care ii aplici o vaselina de calitate, nu o sa iti vina sa crezi cum functioneaza dupa aceea.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 21 Sep 2013, 07:02

Stiu, masta Jedi! dar prefer sa o reasamblez eu ca fac economie la piese... de obicei imi raman! :shock: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Sep 2013, 07:32

:lol: Asa,asa,Doc...dupa cateva reasamblari,mai ai piese de una noua..

Uite ce am patit eu cu un Sustain...Tot asa am zis ca ii pu ulei cu picatura,ca are ''baie de ulei'' :lol: Ca asa zicea legenda..Si aflindu-ma intr-o zi pe balta cu un spinnerbait cat toate zilele pe fir,ma pomenesc ca Sustainul meu refuza sa se mai invirta..Drace,zic, o facut hernie..Pur si simplu avea un punct unde se bloca cand invirteam manivela..de zici ca se gripase..

A doua zi..anestezie(da pruna,da nu mai mult de un detz,ca raman piese pe afara)si pusa pe masa de operatie..Desfacut la ea...inima,plamini,ficati,articulatii :roll: :roll:

Dumnezeule,era o uscaciune in ea de m-am mirat cum o mai mers..Nu avea decit niste vagi urme de vaselina,mai mult simbolice..Asa,si dupa ce i-am curatat cavitatea toracica,si i-am tinut organele in solutii saline la temeperatura joasa,cu aparat de oxigen si alea,alea,stii matale,asa...i-am bagat o placenta generoasa din spray pentru rulmenti si am asamblat-o cum a fost.Mie nu mi-a ramas nici o piesa pe afara,semn ca ''anestezicul'' a fost exact cit trebuie,nici mai mult,nici mai putin..Stii cum a functionat ulterior..??Mai ca nu apaluda...si tot cam la 4-5 luni ma intreba...'cind mai facem ,..operatie??

.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 21 Sep 2013, 07:42

Pai deh, bre Jiji! daca te-o mancat in koor sa folosesti mulineta... :lol:
Cu cavitatea toracica am inteles! Da' la scrot ai verifgicat? Ii fata sau baiat? :mrgreen:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Sep 2013, 09:31

Chiar asa, exista vreo mulineta cu angrenajele in baie de ulei?
Aia ar trebui sa fie ermetica, nu?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Sep 2013, 09:52

Poi da, ca pe vremea aia asa circula legenda..semeringuri,alea,alea..cand colo,e ca orice mulineta..vaselina e sfanta,numai badaranii dau fara :lol: :lol: :lol: :lol:

.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 29 Sep 2013, 09:01

Cine poate sa ma ajute?
Exista o problema,mai degraba de proiectare la Daiwa Exceler X 4000.
Are manivela prea grea comparativ cu forta necesara declansarii arcului de la pick-up.
Ca urmare cand fortez lanseul pt distante lungi si nu am manivela intr-o anumita pozitie (jos) imi declanseaza pick-upul si exista sansa sa pierd naluca...
Exista posibilitatea sa anulez cumva arcul acela subtire de la pick-up?
Oricum repozitionez pick-upul cu mana.
:respekt:

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 29 Sep 2013, 10:33

Ti-am raspuns pe MP.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Scrie răspuns