intretinere mulinete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: intretinere mulinete
Asa o fi... atunci, spor la desfacut stradicul...
:lol
:lol
Io zic ca merita desfacut capacul lateral si aruncat o privire inauntru...Pina aici nu se intimpla nimic grav . Daca-i curatica la interior , poti adauga putina vaselina cu o pensula la dintii rotii principale, ca acolo-i frecarea adevarata intr-o mulineta.tavistan scrie:Am de cativa ani o mulineta Shimano Stradic; am urmat sfaturile vanzatorului, pana acuma nu am desfacut-o, dam pus doar cateva picaturi de ulei un orificiul ala de sub rotor. Mulineta functioneaza ireprosabil - nici nu dau prea mult cu ea, are pana in 10 iesir pe an. Ce ma sfatuiti, sa continui sa o gresez doar asa sau la un moment dat ar trebui si asta desfacuta si gresata cu ceva vaselina?
Multumesc!
Daca-i foarte rapanoasa....urmeaza treaba mare si stii ca te poti baza pe noi cu realcatuirea nu?

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- semlecangheorghe
- veteran
tavistan scrie:Am de cativa ani o mulineta Shimano Stradic; am urmat sfaturile vanzatorului, pana acuma nu am desfacut-o, dam pus doar cateva picaturi de ulei un orificiul ala de sub rotor. Mulineta functioneaza ireprosabil - nici nu dau prea mult cu ea, are pana in 10 iesir pe an. Ce ma sfatuiti, sa continui sa o gresez doar asa sau la un moment dat ar trebui si asta desfacuta si gresata cu ceva vaselina?
Multumesc!
Daca o desfaci si speli angrenajul si tot ce mai este prin carcasa,dupa care ii aplici o vaselina de calitate, nu o sa iti vina sa crezi cum functioneaza dupa aceea.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Stiu, masta Jedi! dar prefer sa o reasamblez eu ca fac economie la piese... de obicei imi raman!

- semlecangheorghe
- veteran

Uite ce am patit eu cu un Sustain...Tot asa am zis ca ii pu ulei cu picatura,ca are ''baie de ulei''

A doua zi..anestezie(da pruna,da nu mai mult de un detz,ca raman piese pe afara)si pusa pe masa de operatie..Desfacut la ea...inima,plamini,ficati,articulatii

Dumnezeule,era o uscaciune in ea de m-am mirat cum o mai mers..Nu avea decit niste vagi urme de vaselina,mai mult simbolice..Asa,si dupa ce i-am curatat cavitatea toracica,si i-am tinut organele in solutii saline la temeperatura joasa,cu aparat de oxigen si alea,alea,stii matale,asa...i-am bagat o placenta generoasa din spray pentru rulmenti si am asamblat-o cum a fost.Mie nu mi-a ramas nici o piesa pe afara,semn ca ''anestezicul'' a fost exact cit trebuie,nici mai mult,nici mai putin..Stii cum a functionat ulterior..??Mai ca nu apaluda...si tot cam la 4-5 luni ma intreba...'cind mai facem ,..operatie??
.
.
Pai deh, bre Jiji! daca te-o mancat in koor sa folosesti mulineta...
Cu cavitatea toracica am inteles! Da' la scrot ai verifgicat? Ii fata sau baiat?

Cu cavitatea toracica am inteles! Da' la scrot ai verifgicat? Ii fata sau baiat?

Chiar asa, exista vreo mulineta cu angrenajele in baie de ulei?
Aia ar trebui sa fie ermetica, nu?
Aia ar trebui sa fie ermetica, nu?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- semlecangheorghe
- veteran
Poi da, ca pe vremea aia asa circula legenda..semeringuri,alea,alea..cand colo,e ca orice mulineta..vaselina e sfanta,numai badaranii dau fara

.
.
- George1985
- veteran
Cine poate sa ma ajute?
Exista o problema,mai degraba de proiectare la Daiwa Exceler X 4000.
Are manivela prea grea comparativ cu forta necesara declansarii arcului de la pick-up.
Ca urmare cand fortez lanseul pt distante lungi si nu am manivela intr-o anumita pozitie (jos) imi declanseaza pick-upul si exista sansa sa pierd naluca...
Exista posibilitatea sa anulez cumva arcul acela subtire de la pick-up?
Oricum repozitionez pick-upul cu mana.

Exista o problema,mai degraba de proiectare la Daiwa Exceler X 4000.
Are manivela prea grea comparativ cu forta necesara declansarii arcului de la pick-up.
Ca urmare cand fortez lanseul pt distante lungi si nu am manivela intr-o anumita pozitie (jos) imi declanseaza pick-upul si exista sansa sa pierd naluca...
Exista posibilitatea sa anulez cumva arcul acela subtire de la pick-up?
Oricum repozitionez pick-upul cu mana.

-
- veteran
Ti-am raspuns pe MP.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.