vcalin scrie:Eu unu sincer iti spun ca ma gindeam ca daca as putea vreodata sa-mi cumpar o Stela...o voi avea pt toata viata(la citi bistari costa) dar cum spunea si colegul de mai inaintea mea cind vad ca unii le cumpara,dau o caciula de bani pe ele si dupa 3-4 partide le vind cacica nu au fost pe deplin multumiti"....eu nu mai inteleg nimic!
Oare cum trebuie sa fie o Stela ca sa fii pe deplin multumit?
Am invirtit si eu una la un magazin si apoi nu mia mai placut nici o mulineta de acolo....dar sunt sigur ca sunt si alte brenduri de mulinete care sigur isi fac treba pe girla la fel ca un shimano sau o daiwa....!

Stella nu e numai fitza

asta am vrut eu sa spun ... bineinteles ca iti faci treaba si cu alte mulinete muuullt mai ieftine ...
mulineta este foarte „fortoasa”

cred ca diferenta dintre un Stradic FD 6:0 si o Stella FE 5:0 e cam aceeasi diferenta dintre un Logan fara servodirectie si un M5 cu servotronic ...
avand in vedere ca venitul mediu in Romania e 1600, iar bugetul lunar pt hobby-uri n-ar trebui sa depaseasca 15%, si o mulineta de 300 lei este destul de scumpa pt romani ... general vorbind
Stella FE este f scumpa ... dar mulineta asta nu prea face niciun compromis ... compromis din categoria rotor din plastic(aka. Zaion sau CI4) sau rulmenti de calitate mai slaba ... etc. etc. etc.
vcalin scrie:Nu pescuim pe ocean sa avem nevoie de nu stiu cite kg forta la o mulineta....,pescuim la pesti de talie medie,care sunt din ce in ce mai rar....!
uneori ai nevoie de forta mare de franare si de o frana care nu se gripeaza si are „plecari” line

daca tot am pus poza aia cu Ovidiu, uite ce fel trage de o marfa mai imbracata pe curent

il forteaza cand i-a intrat in mal, nu pe mijlocul sovoiului ... dadea cu o Stella FB 4000 care are raport 4.6:1
http://www.youtube.com/watch?v=bKEu-FrMasw
vcalin scrie:Parerea mea sincera este ca un nu stiu ce mulineta sau bat de renume sunt doar un moft....si cred ca esti deacord cu mine!
Daca nu ma insel parca tu aveai un bat cu inele puse de tine si dat cu oja sau lac de unghii de la sotia ta...si sigur ai prins pesti cu el....asai?!
lansetele sunt un pic altfel ... o lanseta incepe si se termina cu blankul

atata vreme cat mandrina este fixata si inelele sunt distantate corect si matisate astfel incat sa nu se miste, lanseta poate sa prinda peste

am ars cu lanseta aia cu matisaje lacuite cu oja 4 avati duminica trecuta
blankul in cauza este un blank mai ieftin(costa 74$), dar mie imi place mult ... in special la avat sau la lingura, la stiuca sub 5kg ...
pt avat e ok lanseta aia asa cum e, dar daca dadeam in niste mustati mai imbracate, incepea sa se miste mandrina si cred ca imi sareau si inelele de pe blank daca trageam mai tare
in anumite limite nu ma intereseaza brandul, ma intereseaza strict calitatile produsului ... Shimano are niste produse pe care eu le consider proaste - lansetele de top Shimano Europa sunt enorm de scumpe pt ce ofera, gama asta noua de mulinete cu tamburul lat ... si altele