gore-tex si neopren

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

nikalai
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nikalai » 01 Feb 2007, 21:44

multzam de raspuns, cred ca ai dreptate
astept sa ies pe balastiera la APA cu tubul si nu mai am rabdare pana la vara.vad eu ce mai inventez. :idea:

Jean Scurtu

Re: hmmm

Mesaj de Jean Scurtu » 01 Feb 2007, 23:56

nikalai scrie:eu am gore-tex mamut se fac la bacau pt armata angliei, e costum din doua piese, nu e pt intrat in apa, a si costat ceva, insa am auzit ca nu e voie sa-l speli cu detergent ca l-ai facut fash. ati auzit si voi?
waders la indemana de unde as putea lua, sunt din sm. la 3,5 mil sunt de calitate :?:
ce parere aveti de cei cu ciorapu lipit, eu as baga ciorapu in labe sa merg cu floatu pe apa. sau cum altfel sa ma echipez sa iau labele in apa rece :?:
sunt nebun?
Fiecare articol de imbracaminte cu GORE-TEX are o eticheta pe care scrie ca e cu GORE-TEX si sunt scrise si instructiunile pt. intretinere si spalare si nu ai decat sa faci cum scrie acolo si nu vei avea probleme .

Daca ai pretentia ca un de exemplu ,niste haine cu GORE-TEX sa te tina 10 ani s-ar putea sa nu fii multumit,ca nu sunt facute sa reziste atatia ani,nici nu au interesul sa le faca asa.

Cele mai bune haine cu GORE-TEX sunt cele facute pt. armata ,unde nu exista rabat la calitate.

Jean Scurtu

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: hmmm

Mesaj de MihaiV » 02 Feb 2007, 07:57

Jean Scurtu scrie: Cele mai bune haine cu GORE-TEX sunt cele facute pt. armata ,unde nu exista rabat la calitate.

Jean Scurtu
asa o fi, dar noua ne trebuie cu ciorap care sa faca corp comun cu pantalonul, ca intram in apa!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Feb 2007, 11:53

Mihai,

Stiu si eu ce trebuie pt. pescuit din apa ca e vara sau e iarna ,eu nu m-am referit special la waders ci la costumele cu gore-tex, de aceea am specificat ca cele militare sunt mai bune calitativ.Probabil sa existe si waders militari ,dar eu inca nu am vazut.

Waders mi-as fii dorit cand eram in Romania si cand pescuiam cu cizme sold cehoslovace,dar.... iar aici unde e o diversitate atat de mare de waders,nu mai am posibilitatea sa-i folosesc pe motive de sanatate.

Iar pt. ploaie desi am scurta si pantaloni militari cu gore-tex ,mai mult folosesc un poncho cu gore-tex,mi se pare mai practic.

Jean Scurtu

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Re: gore-tex si neopren

Mesaj de Sir Caca » 03 Feb 2007, 09:21

laurentiucat scrie:cine poate spune mai multe despre hainele din aceste materiale si daca merita banii?
Eu lucrez la mine in fabrica cu astfel de materiale (incaltaminte)

-Goretex este material cu pelicula impermeabila direct dependent de prelucrarea lui. Singurl lucru la care este sensibil este apa pe partea interna, daca se uda sau spala in interior trebuie uscat foarte bine.

-Neoprenul este un material pentru temperaturi foarte reci care in functie de densitate si grosime este prevazut pana la anumite temperaturi, cu cat se apropie mai mult de temperatura pentru care este proiectat creste in volum.

Exista foarte multe imitatii si la una si la cealalta care nu au scris pe eticheta de compozitie "Simpatex" "Goretex" sau "neoprene". Ca sa lucrezi cu aceste materiale trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:
~personal cu training in domeniu (oferit de producator
~instrumentar de testare pe parcursul productiei
~Tehnologie de productie adaptata dupa cerintele producatorului (EX:la pantofi 75% din inaltime impermeabilizat)
Daca nu indeplinesti aceste conditii firma producatoare nu iti vinde materialele respective. Daca nu apare emblema sau scris pe eticheta de compozitie inseamna ca sunt imitatii nu neaparat nereusite dar nu stii niciodata ce cumperi.
La productia Chinezeasca "Dumnezo cu mila". Aceste materiale sunt la preturi de aproximativ 25-50 Euro metrul patrat in functie de natura materialului deci intr-o geaca este cel putin 50 de Euro in materiale speciale plus restul materialelor. Cand gasesti geaca Goretex la 100 RON trebuie sa-ti pui un semn mare de intrebare.

Pe de alta parte, daca ai luat ceva de calitate te va tine cativa ani buni, am bocanci de pescuit pe care pot sa-i folosesc ca cisme de cauciuc si dupa trei ani.

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 04 Feb 2007, 01:02

@ Jean Scurtu

Ai lucrat vreodata pentru armata?
Daca nu , de unde stii ca nu se face rabat la calitate?

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 04 Feb 2007, 11:00

Ca tot veni vorba despre armata...

Dragilor... eu am cateva oferte de la o firma din Oradea care importa echipamente militare, calitate super... De la chestii legate de armament pana la haine, bocanci, lanterne, etc... Preturile sunt super iar calitatea la fel....
Daca va intereseaza sunt aici!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 04 Feb 2007, 11:18

[quote="Dornea Ionut"]Ca tot veni vorba despre armata...

''De la chestii legate de armament pana la haine, bocanci, lanterne, etc... '' Ultimele 3 poziti ma intereseaza :!:

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 04 Feb 2007, 11:25

Ma gasesti pe messenger....
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Scrie răspuns