gore-tex si neopren

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SD

Mesaj de SD » 30 Noi 2006, 16:07

Port wadershi… de neopren Hodgman 2 modele si de la Vision de 2 feluri , material japonez Entrant G II parca ii spune… la calitatzi asemanator cu Gore–Tex-ul ( pot sa spun asta pt ca am si geaca SIMMS de Gore–Tex si mi se par apropiate in calitatzi…)
La fel dupa cum s-a mai spus… astia de neopren sint mai placutzi de purtat la temperaturi scazute. Corect transpiri oricum in ei.. dar solutia este daca vrei sa te simti bine sa ai pe tine lipit de corp un pantalon care absoarbe si transfera in exteriorul corpului umezeala/transpiratzia produsa … in asa fel ca te vei simtzi tot timpul uscat.

Conteza mult ce ai pe dedesubt !

Astia de la Vision sint buni vara … comozi , usori , ai mobilitate , te misti mult mai bine cu ei decit cu cei de neopren care vara sint nashpa rau… bine zice Nea Tudor … SAUNA !
Visionul respira atita timp cit materialul este curat, si pe urma dupa 5 ani de folosire nu curge de nicaieri… ci de peste tot ! experientza personala ! :cry: ( bine … conteaza si cit de des sint folositzi… si cum si in ce conditzii )
In fuctzie de model… la temperaturi scazute e nashpa cu ei… tre sa te inbraci gros tare … ca altfel nu faci fatza frigului dar atunci te misti mai greu… mobilitate…... kanci ! Nici carmolul nu ajuta ! :cry:

Daca ai bani se merita luat si una si alta… fiecare cu scopul lui…

Un singur lucru va spun … avetzi mare grija…!

Sa v-a luatzi wadershi cu bocanci ca sint mai buni ! Sa nu facetzi ca mine ca am luat o pereche Vision cu cizma cu tot… si era sa ma inec dracului !
Cu astia cu bocanc separat ai stabilitate mai mare… suporta/ consolideaza piciorul altfel decit asta cu cizma care este facut pt oameni puturoshi… costa si bocanci… adevarat… dar este cu mult mai bun daca aveti mult de mers pe jos pe coclauri…
Pizla de pe talpa bocancului sau cizmei este bine sa fie inlocuita cind este uzata… pe mine m-a luat curentul apei cu lanseta scumpa fly de 15 piciore lansata… te baga cu capul in jos ridicindute cu picioarele in sus ca prinde tot aerul acolo… dai in gol ca disperatul din picioare… nu te induri sa renuntzi la lanseta… trece firul vietzi prin fatza ochilor... itzi intra apa in ei pina la urma daca nu ai curea pe tine strinsa bine la briu… va spun dak nu se baga cineva … dormeam cu pesti…

In cazuri iextreme din astea e bine sa fi ardelean ! :D

adik sa ai brishka la tine sa despici craci la wadershi in doua… iese aerul din ei si potzi inota cu mai mare usurintza… itzi **** wadeshi dar itzi salvezi viatza!
La o adica wadershi se pot repara… dar viatza ? ca doar nu traim in povesti nemuritoare si ne da cineva cu “ apa vie “…. :D

Curea este bine sa porti oricum… sa nu itzi cada wadershi in vine si cind te cracacesti pe coclauri sa ii rupi intre cracii… au ei curele din proiect dar sunt nashpa… mai buna este o curea… ( chiar daca nu se rup… se useaza mai repede si vei avea curind surprise umede …. ! )
Si de la mers mult pe jos se uzeza intre craci …

In cazul tau dak dai din barca … nu cred ca itzi trebe wadershi… mai potrivite ar fi cizme de cauciuc ieftine… chiar cizma shold merge fie ele de Vision sau de Gore-Tex tule mama lor !

Modele mai noi de ghete pt wadershi nu mai au pizla pe talpa cii sint dintrun material ff aderent care amortizeza zgomotul la fel ca pizla dar nu se uzeaza cu aceiasi usurintza.

Moldovean !

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

in barca

Mesaj de laurentiucat » 30 Noi 2006, 18:54

in barca nu prea te misti si te ia frugul de la picioare zic eu...asa ca ar trebui bocanci cu talpa cat mai groasa,rezistenti la apa daca barca e de lemn si mai ia apa .pe urma tre sa aiba blanita ceva sau sa fie captusiti cu piele si pe interior.in sus ceva matlasat cu o fata impermeabbila si manusi fara degete...asa zic eu din tot ce am citit pana acum.in functie de buget fiecare isi ia acum ce vrea.eu mi-am luat niste bocanci de vreo 80$ de la cabela's din gore-tex 6-Point Uninsulated 9" Hunting Boots ,o pereche de manusi fara degete din neopren si una cu Fleece-Lined Neoprene Gloves ptr dat la rame si mers cu motorul.acum ramane sa iau un combinezon sau ceva pantaloni + geaca....

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 30 Noi 2006, 20:55

laurentiu uite aici si studiaza:
http://www.trophy-outdoor.ro/alteproduse2.html
sau
http://www.himalaya.ro/PHPCatalog/index ... category=5

gasesti pantaloni ce sa te protejeze de vant , frig, umezeala. Gasesti underwear si gasesti bocanci si alte cele

sanatate

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 30 Noi 2006, 22:20

Pt conditii extreme imbracaminte speciala gasiti pe site-ul:www.northernoutfitters.com dar si preturile sunt cam ...extreme.

Jean Scurtu

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Dec 2006, 09:06

Este un magazin in Ploiesti, observati ca ii fac reclama (mai ramane sa ma intrebati unde :P , caci este pitit binisor :wink: ), care aduce uniforme militare, camuflaj verde si maro, din Anglia. Ca materiale au adus bumbac, ripstop, si goretex. Ca si calitate, variaza... au diferite grade de uzura pana la noi noute. Preturile sunt de asemeni in functie de calitate.
Aduc combinezoane, pantaloni, camasi, vestoane gen scurta, veste palarii, sepci, rucsaci, saci de dormit pana la -... nu mai stiu cate grade, au zis ca pot aduce si corturi, etc. Ideea este ca sunt fabricate si folosite de armata lor, deci bune si foarte bune....
Eu personal am cumparat de la ei un rand ripstop (pantalon, vesta, veston si palarie 150 lei toate) si sunt multumit.

Va pot trimite si cateva poze cu ale mele...
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 03 Dec 2006, 20:11

@Jean Scurtu
scuze de intarziere polar=poliester 100%

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 03 Dec 2006, 20:45

Irod scrie:@Jean Scurtu
Acum stiu ca e vorba de hainele de "fleece" cum se spune aici si pt. ca au fost facute prima data de firma POLARTEK mi se pare,acasa s-a impamantenit termenul de "polar" cum pe vremuri la haina de miel i se spunea aiurea "ALAIN DELON" dupa numele actorului ce a purtat intr-unul din filmele lui o asemenea haina.

Fleece-ul e foarte calduros(am si eu mai multe pulovere si scurte cu fleece,de pantaloni nu am nevoie in climatul din Houston) dar nu toate firmele il fac de calitate.

Jean Scurtu

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 03 Dec 2006, 22:54

Jean Scurtu scrie:
Irod scrie:@Jean Scurtu
Acum stiu ca e vorba de hainele de "fleece" cum se spune aici si pt. ca au fost facute prima data de firma POLARTEK mi se pare,acasa s-a impamantenit termenul de "polar" cum pe vremuri la haina de miel i se spunea aiurea "ALAIN DELON" dupa numele actorului ce a purtat intr-unul din filmele lui o asemenea haina.

Fleece-ul e foarte calduros(am si eu mai multe pulovere si scurte cu fleece,de pantaloni nu am nevoie in climatul din Houston) dar nu toate firmele il fac de calitate.

Jean Scurtu
da intradevar polarul este bun.
cat priveste gore-tex-ul aci dupa cum ai observat deja :lol: io am o opinie diferita de a ta, asta nu inseamna ca zic ca nu e bun , shi eu folosesc , dar zic ca gore-tex-ul este permeabilizat de apa de la un moment dat. Apropo pe langa echipamente cu membrana Gore-Tex mai am shi echipamente cu membrane Simpa-Tex ; H2O Prof ; Event ;omniclima ; toate expuse la ploaie indelungata duc la acelas rezultat :lol: .Am spus-o shi repet ca prin ploaie indelungata intzeleg vreo 2-3 ore in ritm alert.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Dec 2006, 08:52

Probabil ca ce ai tu nu e de calitate,sau nu imteleg ce poate fii.Printre alte haine cu gore-tex am un poncho si poate sa ploua cat vrea o sa fiu ud numai pe pantofi de la apa ce se scurge de pe ea.

Crezi ca pescarii ce stau toata ziua in apa cu wadersi gore-tex ar sta daca ar trece apa prin ei ???Si gandeste-te ca apa in care stai toata ziua nu e ca ploaia ce se scurge, mai si preseaza asupra wadersii-lor.
La fel in pantofii sau bocancii mei cu gore-tex nu intra nici un pic de apa decat daca intru in apa peste inaltimea lor.

Jean Scurtu

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de laurentiucat » 04 Dec 2006, 09:07

am citit pe forumuri ca dupa cativa ani goretexu se deterioreaza prin frecare sau la incaltaminte crapa..nu am avut imbracaminte sau incaltaminte cu goretex mi-am comnadat abia acum si o sa-mi vina peste 3 saptamani.atunci chiar ca o sa -l pun la toate probele posibile si imposibile sa vad ce si cum...

Scrie răspuns