gore-tex si neopren

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 04 Dec 2006, 09:47

auzi, stii cumva ca un lucru sa te tine o vesnicie? O pereche de bocanci cat te tzine? 3 ani? Pai dupa 3 ani te plictisesti tu de ei daca nu sunt scofalciti si tociti si distrusi.
Nicaieri in lumea asta nu o sa gasesti echipament ce sa te tine 5 ani. Insa aici conteaza cum te tine, ce conditii iti ofera si daca ai confortul dorit.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 04 Dec 2006, 09:52

Irod scrie:
Jean Scurtu scrie:
Irod scrie:@Jean Scurtu
scuze de intarziere polar=poliester 100%
Acum stiu ca e vorba de hainele de "fleece" cum se spune aici si pt. ca au fost facute prima data de firma POLARTEK mi se pare,acasa s-a impamantenit termenul de "polar" cum pe vremuri la haina de miel i se spunea aiurea "ALAIN DELON" dupa numele actorului ce a purtat intr-unul din filmele lui o asemenea haina.

Fleece-ul e foarte calduros(am si eu mai multe pulovere si scurte cu fleece,de pantaloni nu am nevoie in climatul din Houston) dar nu toate firmele il fac de calitate.

Jean Scurtu
da intradevar polarul este bun.
cat priveste gore-tex-ul aci dupa cum ai observat deja :lol: io am o opinie diferita de a ta, asta nu inseamna ca zic ca nu e bun , shi eu folosesc , dar zic ca gore-tex-ul este permeabilizat de apa de la un moment dat. Apropo pe langa echipamente cu membrana Gore-Tex mai am shi echipamente cu membrane Simpa-Tex ; H2O Prof ; Event ;omniclima ; toate expuse la ploaie indelungata duc la acelas rezultat :lol: .Am spus-o shi repet ca prin ploaie indelungata intzeleg vreo 2-3 ore in ritm alert.
Irod, ala e alt tip de echipament decat cel la care se refera Jean. Defapt Jean vroia sa iti spunca ca sunt multe modele de Gore... Al tau, cel de munte, pestera, drumetie este fabricat pentru un transfer mare de vapori. Cel de pescuit este complet impermeabil din exterior insa cei de la Gore au facut concesii in privinta transferului de vapori din interior spre exterior ( in cazul asta mult mai mi). De exemplu wadershii mei, poti sa stai cu zilele, saptamanile si lunile in apa si nu intra apa. Sunt din cluj si ti-i pot imprumuta sa ii testezi:).

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

vesnicie

Mesaj de laurentiucat » 04 Dec 2006, 10:14

Luci scrie:auzi, stii cumva ca un lucru sa te tine o vesnicie? O pereche de bocanci cat te tzine? 3 ani? Pai dupa 3 ani te plictisesti tu de ei daca nu sunt scofalciti si tociti si distrusi.
Nicaieri in lumea asta nu o sa gasesti echipament ce sa te tine 5 ani. Insa aici conteaza cum te tine, ce conditii iti ofera si daca ai confortul dorit.
am luat de la antilopa o pereche de bocanci in 1985,am dat 875 de lei pe ei atunci si m-au tinut pana prin 1996 dupa care i-am dat unui vecin care i-a mai purtat cativa ani.i-am dat cu crema si atat .in orice caz aveau o piele beton ,captusiti si inalti pana la jumatatea gambei.da Doamne sa mai gasesc o perche ca aia...!

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 05 Dec 2006, 09:21

@ Intru adevar Luci toate echipamentele ce le am eu sunt speciale pt munte. nici un articol nu e facut special pt. pescuit.

*cu toate astea bocancii sunt impenetrabili de catre apa , la restul e cum am spus....

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Dec 2006, 11:10

Ce bocanci ai? Nu intra apa in ei daca intri pana la genunchi in apa?

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 05 Dec 2006, 13:44

MihaiV scrie:Ce bocanci ai? Nu intra apa in ei daca intri pana la genunchi in apa?

bocanci is cu 15 cm mai inaltzi decat glezna ............deci ai prins ideea :lol: :lol: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Dec 2006, 15:05

E! Da' io pescuiesc mergand prin rau, intrand pana la brau in apa! Asa ca bocancii impermeabili nu ma ajuta. Permeabili sa fie, dar sa aiba talpa de pasla si crampoane metalice! Stiluri si stiluri ...

nikalai
utilizator nou
utilizator nou

hmmm

Mesaj de nikalai » 31 Ian 2007, 20:03

eu am gore-tex mamut se fac la bacau pt armata angliei, e costum din doua piese, nu e pt intrat in apa, a si costat ceva, insa am auzit ca nu e voie sa-l speli cu detergent ca l-ai facut fash. ati auzit si voi?
waders la indemana de unde as putea lua, sunt din sm. la 3,5 mil sunt de calitate :?:
ce parere aveti de cei cu ciorapu lipit, eu as baga ciorapu in labe sa merg cu floatu pe apa. sau cum altfel sa ma echipez sa iau labele in apa rece :?:
sunt nebun?

tomy
junior
junior

Mesaj de tomy » 01 Feb 2007, 00:56

mai stii ? :wink:
"labele"nu se fac in apa rece... :oops:

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: hmmm

Mesaj de MihaiV » 01 Feb 2007, 17:59

nikalai scrie: ce parere aveti de cei cu ciorapu lipit, eu as baga ciorapu in labe sa merg cu floatu pe apa. sau cum altfel sa ma echipez sa iau labele in apa rece
S-ar putea sa ai nevoie de labe cu 2 numere mai mari. Nu am vazut la nimeni, asa ca nu-ti pot raspunde f exact.

Scrie răspuns