fluorocarbon pe post de struna la dintoase?!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
poti detalia putin modul de confectionare al strunei ? am vazut si eu ,,chestia " asta dar un inteleg cum se realizeaza lipirea si parca nu am chef sa risc inutil , mai ales ca dintoasele mari sunt rare !modigliani scrie:Dupa ce-am dat cu strune de tot felul , dupa ce mi-au ,, deranjat " naluca fel de fel de agrafe si de sertizari , .... ca sa si scap de clesti sau de alte scule , am recurs mai nou la .... http://www.ockert.net/main/index.php?id=636,0,0,1,0,0 .....
PS : folosesc fire de la climax si sunt super multumit dar parca la struna asta am retineri .
PS 2 : tot asa se bucleaza dupa ce o scoti din agatatura ?
merci
- modigliani
- veteran
Simplu : exact ca-n prezentarea de pe link . Cu flacara brichetei . Se face bucla , se rasucesc cele doua intre ele ( mai strans sau ma larg , dupa preferinte ) se mentine ochetul rezultat la dimensiunea dorita si partile rasucite se incalzesc cu bricheta . Insa sunt necesare cateva exercitii inainte pentru a descoperi momentul optim al termosudurii optime . Prea putin incalzite , lipitura ineficienta , ... prea mult incalzita duce la carbonizarea invelisului , si automat tot la ineficienta . Vei descoperi ca-i simplu . *grey-wolf scrie:
poti detalia putin modul de confectionare al strunei ? am vazut si eu ,,chestia " asta dar un inteleg cum se realizeaza lipirea si parca nu am chef sa risc inutil , mai ales ca dintoasele mari sunt rare !
grey-wolf scrie: tot asa se bucleaza dupa ce o scoti din agatatura ?
Sincer , aici nu inteleg ce anume exact ma intrebi . Ce anume sa se bucleze ???
..............................................
* - Un avantaj pe care-l are o struna asta este ..... dublarea acesteia in grosime unde se impune acest lucru . Este suficient ca cele doua capete de la ocheti sa le intalnim si s-o termosudam pe intreaga sa lungime . Practic avem in acel moment dublul sau ca rezistenta .
-
- veteran
Eu am gasit struna din asta la Captain Hook,am luat-o mai mult la plezneala,era frantuzeasca,am folosit-o fara mare incredere,mai mult am imprumutat/donat-o la prieteni,eu nu prea am prins la ea,dar unul in special a rupt-o pe stiuca,eu dadeam la fineturi,struna pike mono,la silicoane cu capete mici,7-8 g,el cu 21 g ,ditai struna,ditai twisterul si o rupea,asa ca v-o recomand si eu,este foarte rezistenta
ma refer la faptul ca o struna de otel,wolfram... sau alte chestii obisnuite si impletite dupa ce dai cu dezgatatorul pe ele de citeva ori iau toate formele posibile numa drepte nu ramin. (exemplu strune Jenti)modigliani scrie:grey-wolf scrie:grey-wolf scrie: tot asa se bucleaza dupa ce o scoti din agatatura ?
titanul de exemplu ramine drept indiferent cit dai cu dezgatatorul pe el . se strimba doar intentionat .
are memorie struna de la climax ? adica daca o strimbi isi mai revine ? mai poate fi indreptata ?
merci

corect SorinesorinB scrie:Cred ca ( sigur) lupul se refera cand scapi din agatatura daca struna se franjureaza, daca se rasuceste sa ramana ca un f*ocmodigliani scrie:grey-wolf scrie: tot asa se bucleaza dupa ce o scoti din agatatura ?

- modigliani
- veteran
Sunt tentat ca cataloghez Climaxul ca fiind de clasa medie .grey-wolf scrie: titanul de exemplu ramine drept indiferent cit dai cu dezgatatorul pe el . se strimba doar intentionat .
are memorie struna de la climax ? adica daca o strimbi isi mai revine ? mai poate fi indreptata ?
merci
Eu l-am recomandat ca fiind o struna rapid de executat , cu lungimi aleatorii si ..... destul de rezistenta . Nu am afirmat c-ar concura cu titanul .
Mai apoi .... pretul : 300 000 rola / 5 m . Rezulta , sa zicem , 16 - 17 strune cu o lungime de 30 cm ( desfasurat ) , rezulta cca 17 000/buc ( si-am scapat de sertizari sau altele ) , la care mai adaugam doar vartejul .
17 000 pt o struna .... bunuta mi se pare un pret ok .

Preturile de mai sus sunt in yeni ? ... in ron e cam piperatmodigliani scrie:Sunt tentat ca cataloghez Climaxul ca fiind de clasa medie .grey-wolf scrie: titanul de exemplu ramine drept indiferent cit dai cu dezgatatorul pe el . se strimba doar intentionat .
merci
Eu l-am recomandat ca fiind o struna rapid de executat , cu lungimi aleatorii si ..... destul de rezistenta . Nu am afirmat c-ar concura cu titanul .
Mai apoi .... pretul : 300 000 rola / 5 m . Rezulta , sa zicem , 16 - 17 strune cu o lungime de 30 cm ( desfasurat ) , rezulta cca 17 000/buc ( si-am scapat de sertizari sau altele ) , la care mai adaugam doar vartejul .
17 000 pt o struna .... bunuta mi se pare un pret ok .

Graphite metal tresse de la TechniPeche =graphite knottable steel leader sau si mai bine de la Cannele daca mai gasesc.
4-6-10 kg sau peste dar n-am folosit mai groase. Se pot folosi cu nod palomar sau cu bride. Sunt la role de 5 sau 10 m
La 5 m sunt putin peste 30 de lei.
Maleabile aproape ca un fir textil si rezistente.
4-6-10 kg sau peste dar n-am folosit mai groase. Se pot folosi cu nod palomar sau cu bride. Sunt la role de 5 sau 10 m
La 5 m sunt putin peste 30 de lei.
Maleabile aproape ca un fir textil si rezistente.
S'altare și bunăstare !