fluorocarbon pe post de struna la dintoase?!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Feb 2011, 11:10

i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 09 Feb 2011, 11:29

bei, in mod clar struna afecteaza jocul nalucii, la nalucile mici, si mai ales la gume .... dar in acelasi timp, sa pui pike mono ala, sau orice fc de care sa fii sigur ca nu taie stiuk, tre sa pui groase grav .....

asa ca eu merg pe varianta

http://www.basspro.com/Terminator-Pro-S ... 27/-860850

in varianta de 20-25 de cm cand dau cu voblere slidere swim baits si alte rahaturi deastea, si 40 de cm cand dau cu linguri sau gume ...

de ce 40 ? e single strand, si mi se pare nitzel rigid pana in 30 de cm ... iar la 40 se comporta ca un nailon, si lasa lingurile sa evolueze liber etc .....

mi le sertizez singur, are diametrul de 0.305, deci folosesc cele mai mici tuburi de sertizat, de 1 mm, si sunt de o finetze absolut deosebita .... nu prea se vede struna prin apa asa ...

ceva agrafe rotunde japan jmechere, varteje de crap nr 8-10 , si am rezolvat problema ....

ca si cost ies pe undeva 4-5 ron struna, asta pt ca folosesc agrafe super jmechere, relativ mici, dar foarte fortzoase ....

deci, forget about pike mono ...

ps : find titan, este vb de o struna ffff usoara, un alt motiv pt care va afecta mai putin jocul nalucii ....

laurul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laurul » 09 Feb 2011, 11:56

@toni
cum le sertizezi si de unde iei tubul ala de 1 mm?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Feb 2011, 11:58

Sertizarea poti sa faci cu un cleste special sau cu patentul obisnuit ...tubuletele le cumperi de unde cumperi si firul....

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 09 Feb 2011, 12:25

astea de titan clar sunt mai bune.
O varianta mai ieftina ar fi cele de wolfram de la energofish sau berti. Eu am fost multumit de ambele

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 09 Feb 2011, 13:18

Eu am observat ca stiucile nu prea se simt deranjati de struna metalica. Am prins stiuca, clean, salau, biban, mreana folosind struna metalica ieftina (culoare neagra si verde, 5 la 4 lei). Chiar si cu woblere mici, de 5 cm. Mergeti si incercati, teoriile deplasate sunt inventate de departamentele de marketing, ca sa-si vanda marfa.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 09 Feb 2011, 13:19

laure, treaba cu sertizatul e simpla :

te duci frumos la bricostore, hornbach blabla .... la raionul de scule, au si clesti de sterizat, unul decent este cam 70 -80 - 90 de ron .... nu lua "go on" de-aia ....

tuburile le-am luat culmea, de la un magazin de pescuit ,le-am luat inainte sa dau de titanele astea, ca sa sertizez ceva struna venita la rola, care nu mi-a placut pana la urma ....

plicu avea 100 de buc, si mai am 20, deci 10 strune ...

dar ca idee, a zis bine kzoli : tuburi de sertizat se vand exact acolo unde se vinde si firul ... diamentrele ti le-am dat eu ....

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 09 Feb 2011, 13:24

sandor, depinde si cat de bine ai prins :P :P :P

sau depinde daca nu cumva cu o struna mai fina, poate prindeai dublu ...

vobler de 5 cm o fi mic ? ia incearca un salmo hornet de 5 cm, si sa-mi zici care e treaba .... iti zbarnaie si creierii de el ...

in schimb ia incearca sa dai cu o guma de 5-7 cm, pe jig de 3-5 grame, si o sa vezi ca acolo chiar conteaza struna ... ca e supla, ca e usoara etc ....

la reactive merge treaba intrun fel, la oscilante si gume e altfel ... struna conteaza la ultimele doua ....

iar eu vorbeam din experienta proprie , nu din carti sau departamente de marketing .....

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 09 Feb 2011, 13:42

Toni, eu am prins bine stiuca cu Salmo Minnow floating, 5 cm, (trei stiuci in 40 de minute), si clean de ex. la un Cozma de 3 cm. Oricum, daca cleanul mananca, poti sa dai si cu eticheta de la camasa, o ia din zbor, nu prea se uita la echipament.

Cu gume si jiguri nu dau, si te cred daca zici ca struna conteaza, dar la linguri, rotative si wobblere, eu nu am observat vreo influenta negativa. Fara struna nu indraznesc sa dau la dintosi.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 09 Feb 2011, 14:04

Bogdan_Alex scrie:pike mono ala e o porcarie. intr-adevar iti ies niste noduri monstruoase cu el
Detaliaza putin te rog . Cum adica iti ies noduri monstruoase ? Tu faci nod sa inteleg? :shock:

Eu folosesc Pike mono si pana acum n-am avut probleme , sincer . Chiar mi se pare foarte ok pe langa altele...

Scrie răspuns