todi scrie:dane, cred ca exista aplicatii in care fireline'l se impune in fata braided'urilor. cu un fireline de 4 lbs. cred ca poti inlocui orice monofilament pentru pescuitul avatului, cleanului etc. si in locuri unde contactul cu fundul e exclus.
fara sa ma bazez pe experienta ci doar pe intuitie, cred are un avantaj fata de braided'uri la modul cum trece prin inele, frecarea de bat logic este mica fiind mai batos si permite lansari mai lungi, nu adera toate impuritatile din apa la el etc. trece printre degete un metru de pp dupa un pescuit primavara la olt sa vezi ce iese din el

oricum fireline'ul nu este firul cu care sa dai prin scoici, crengi, pietroaie etc.
ripcordul SI mi s'a parut ca e ceva intre ele, ar trebui sa'l incerci, asa cum o sa incerc eu pp'ul anul asta

Todi,
Daca crezi ca unde pescuiesc eu nu sunt scoici,crengi sau bolovani te inseli.Apele americane au destule agatatori de tot felul ca si apele romanesti,in plus multe fire grose (mono sau textil)rupte de alti pescari .Iar scoici sunt chiar f. multe in Golful Mexic si eu totusi pescuiesc cu FIRELINE de 4lb.,dar poate nu ai retinut ca eu folosesc un forfach din doua monofilamente,obisnuit un SREN ORIGINAL de 10lb. si legat de el prin intermediul unui vartej un mono fluorocarbon de la 4lb. la 14LB.!!!!!(rezistenta,deci si grosimea depinzand de locul unde pescuiesc si de pestii urmariti).
Si pescuind cu bat lung(3-5m.) practic FIERLINE nu se taraie pe fund ,iar in cazul unei agatari sau se rupe fluorocarbonul sau in cel mai rau caz STREN-ul dar niciodata FIRELINE-ul deoarece dupa cum fac legatura(nod TRILENE pe bucla de FIRELINE) se rupe STREN-ul de 10lb.folosit ,FIRELINE de 4lb. dovedindu-se mai tare.La nod FIRELINE-ul nu sufera atat de puternic efectul de strangulare de care sufera firele mono.
Referitor la invartirea firului pe varful batului e destul de rara la FIRELINE,dar frecventa la POWER PRO si SPIDER WIRE si iti dai seama ce placere e s-o rezolvi la un bat de 5m.
Am spus ca FIRELINE e bun daca pescuiesti cu 4-6lb.,de la 8lb.(inclusiv)e mai bun POWER PRO,iar de la 15 lb.(inclusiv) in sus e mai bun TUF LINE si am mai specificat ca TUF LINE de 15lb. e mai subtire decat POWER PRO de 15lb. ,asa ca puteti trage concluziile.
Todi,incearca un TUF LINE DE 15-20LB.pt. pescuitul tau pe Olt si apoi spune-mi concluziile.
Jean Scurtu