Fireline
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
dar de ce sa nu fie mai moale de la inceput? de ce sa astepti sa se uzeze?
ca odata cu uzura, mai scade putin si rezistenta.
oricum, faptul ca nea` Jean a zis ca daca ar fi Tuf Line de 4 lbs, l-ar folosi in loc de Fireline, pt. mine inseamna ceva
sper nu supar pe nimeni. eu imi spun doar parerea... in rest fiecare e liber sa creada ce vrea, si sa faca ce vrea.
ca odata cu uzura, mai scade putin si rezistenta.
oricum, faptul ca nea` Jean a zis ca daca ar fi Tuf Line de 4 lbs, l-ar folosi in loc de Fireline, pt. mine inseamna ceva

sper nu supar pe nimeni. eu imi spun doar parerea... in rest fiecare e liber sa creada ce vrea, si sa faca ce vrea.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Adi, la ala de 4 lbs. rigiditatea iti dai seama ca e foarte mica, cred eu insesizabila.
imagineaza'ti in schimb la ala de 15 lbs.
cum o fi??!! nu vorbesc aiurea, am vazut la mandy un fireline mai grosut care prezenta o memorie incredibila, ce sa mai nu'l intindeai nici cu dat dracu', dar dupa uzura a devenit ok. dar exfolierea aia este motivul pentru care nu mi'as cumpara fireline nici un ruptul capului, fie si din motive subiective.
imagineaza'ti in schimb la ala de 15 lbs.

Eu am zis ca are diametrul echivalent unui fir mono de 4lb test si anume 0,20mm cel putin asta scrie pe rola (4lb test dia .20mm). Am specificat la inceputul postului ca e vorba de un Fireline smoke de 10lb.Jean Scurtu scrie:
...
Iar ce scrie "zvic" ca pe rola de FIRELINE de 4lb. e dat diametrul de 0,20mm.,poate fii adevarat dar numai pe o rola de FIRELINE fals,poate facut in CHINA sau nu mai stiu eu unde.
Pe rolele de FIRELINE ce se vand in U.S.A.pana de curand nu scria diametrul in mm.,abia acum am vazut ceva role pe care scria ,de exemplu la cel de 6lb.diametrul 0,15mm. cum corect a aratat Adi.
...
Jean Scurtu
Firul Fireline si Power Pro sunt cumparate de la magazinul Dick's sporting goods din Manassas/VA, USA (http://www.dickssportinggoods.com) cam pe la inceputul lunii decembrie 2005. Cand o sa ajung acasa o sa incerc sa pun si o poza.
Daca pe cel de 6lb este marcat diametrul de 0,15mm, pe cel de 10lb mi se pare rezonabil 0,20mm.
[quote="Adi_"]
nimeni nu te pune sa citesti ce nu-ti place.[/quote]
Bine mai Adisor , da cum sa stiu daca imi place sau nu , daca nu citesc ! Ce fac , ma uit la titlu si zic " asta nu-mi place " si trec la altu .
Acuma , sa postez si eu ceva referitor la Firelinele asta .
Ce vad eu foarte des pe forum is comparatii intre fireline , care ii un fusionated si power pro care ii un braided , de ex.
Is doua procese de fabricatie distincte , prin urmare din punctul asta de vedere doua produse distincte .
Diferentele care se vad cu ochiul liber ca sa zic asa ar fi ca braided-urile is mai rezistente la tractiune , abraziune , mai tenace , mai molicioase fata de fusionated care datorita armurii externe devin cam rigide . Insa nu trebuiesc facute comparatii de genul Fireline vs. nu stiu ce jaf de braided sau invers .
Vad pe aici pareri cum ca Fireline ar avea memorie . Nu are memorie , insa datorita rigiditatii , ....da senzatia . Deasemenea , (Todi ) nu trebuie sa-l intinzi ca sa simti trasatura si asta tot datorita acestei rigiditati . Poti sa numeri scoicile de pe fundul apei cu un astfel de fir , daca chiar vrei si poti sa simti o trasatura chiar daca ai burta pe fir ( bine , acuma pe masura ce se foloseste rigiditatea se reduce ).
Personal , nu folosesc diametre asa mici si atunci poate parerea mea nu-i completa , insa tamburul cu Fireline intra cel mai putin in actiune , cred ca nu l-am bagat la treaba de vreo 5-6 luni , pentru ca prefer braided-urile si monofilamentul .
Deci cred ca ar trebui sa avem , sa vorbim, atunci cind ne referim la fire , de braided , fusionated si mono si nu doar mono si textil ca pina acuma . Parerea mea . Si atunci nu ar mai aparea ghiveciurile astea care apar pe aici si din care nu intelege nimeni nimic .
Fir Intins!!!
nimeni nu te pune sa citesti ce nu-ti place.[/quote]
Bine mai Adisor , da cum sa stiu daca imi place sau nu , daca nu citesc ! Ce fac , ma uit la titlu si zic " asta nu-mi place " si trec la altu .
Acuma , sa postez si eu ceva referitor la Firelinele asta .
Ce vad eu foarte des pe forum is comparatii intre fireline , care ii un fusionated si power pro care ii un braided , de ex.
Is doua procese de fabricatie distincte , prin urmare din punctul asta de vedere doua produse distincte .
Diferentele care se vad cu ochiul liber ca sa zic asa ar fi ca braided-urile is mai rezistente la tractiune , abraziune , mai tenace , mai molicioase fata de fusionated care datorita armurii externe devin cam rigide . Insa nu trebuiesc facute comparatii de genul Fireline vs. nu stiu ce jaf de braided sau invers .
Vad pe aici pareri cum ca Fireline ar avea memorie . Nu are memorie , insa datorita rigiditatii , ....da senzatia . Deasemenea , (Todi ) nu trebuie sa-l intinzi ca sa simti trasatura si asta tot datorita acestei rigiditati . Poti sa numeri scoicile de pe fundul apei cu un astfel de fir , daca chiar vrei si poti sa simti o trasatura chiar daca ai burta pe fir ( bine , acuma pe masura ce se foloseste rigiditatea se reduce ).
Personal , nu folosesc diametre asa mici si atunci poate parerea mea nu-i completa , insa tamburul cu Fireline intra cel mai putin in actiune , cred ca nu l-am bagat la treaba de vreo 5-6 luni , pentru ca prefer braided-urile si monofilamentul .
Deci cred ca ar trebui sa avem , sa vorbim, atunci cind ne referim la fire , de braided , fusionated si mono si nu doar mono si textil ca pina acuma . Parerea mea . Si atunci nu ar mai aparea ghiveciurile astea care apar pe aici si din care nu intelege nimeni nimic .
Fir Intins!!!
" Vad pe aici pareri cum ca Fireline ar avea memorie . Nu are memorie , insa datorita rigiditatii , ....da senzatia . Deasemenea , (Todi ) nu trebuie sa-l intinzi ca sa simti trasatura si asta tot datorita acestei rigiditati . Poti sa numeri scoicile de pe fundul apei cu un astfel de fir , daca chiar vrei si poti sa simti o trasatura chiar daca ai burta pe fir ( bine , acuma pe masura ce se foloseste rigiditatea se reduce )."
ramane in spire? pentru mine tot memorie este
dupa cum spui tu, nu mai e bun dupa ce se uzeaza, fara rigiditatea care ii confera principala calitate? iar burta pe fir e buna in conditiile in care nu pescuiesti in curent sau apa foarte adanca, de'asta ma feresc de burta pe fir cat pot. singura solutie sa ma lamuresc cat de de bun si eficient e fireline, este sa'mi cumpar o rola si sa pescuiesc un an cu ea.
ramane in spire? pentru mine tot memorie este

Todi , daca bagi vreo 20 de cm intre palme si-l mototolesti bine ( freci palmele bine una de alta ) o sa vezi ca se sifoneaza , insa daca dupa aia il treci printre buricele degetelor si-l intinzi devine din nou drept . incearca cu un mono si o sa vezi ca ramine ...cret .
Sta in spire , insa tine cont ca-i plat si ii rasucit , rigid, si nu are cum sa stea altcumva , insa eu nu-l vad cu memorie .
Ii cel mai rapid fir cu care am dat , in drill cu pesti de aceasi categorie , a fost singurul care a facut sa-mi piirie betele .
Dupa ce camasa aia se cojeste devine mai moale , normal . insa problema i ca odata ce fibra ii expusa se uzeaza mai repede ca braided-urile, nefiind impletit ca braided-urile ci impreunat printr-un proces de fuziune .
In legatura cu burta pe fir , am zis ca simti o trasatura si nimic mai mult , oricum eu dau cu 3m he ! he!
Fir Intins!!!
Sta in spire , insa tine cont ca-i plat si ii rasucit , rigid, si nu are cum sa stea altcumva , insa eu nu-l vad cu memorie .
Ii cel mai rapid fir cu care am dat , in drill cu pesti de aceasi categorie , a fost singurul care a facut sa-mi piirie betele .
Dupa ce camasa aia se cojeste devine mai moale , normal . insa problema i ca odata ce fibra ii expusa se uzeaza mai repede ca braided-urile, nefiind impletit ca braided-urile ci impreunat printr-un proces de fuziune .
In legatura cu burta pe fir , am zis ca simti o trasatura si nimic mai mult , oricum eu dau cu 3m he ! he!
Fir Intins!!!
frate, eu n-as inlocui powerpro-ul cu nimic
nu este nici matasos dar nici batos, suficient de rezistent, e un fir placut si practic
ca e senzitiv e clar, transmite foarte bine vibratiile chiar daca nu este intins
de rapid ce sa zic, nu am auzit de termenul asta la textile
in orice caz nu l-as da pe fireline, nu-mi plac fusionated
nu este nici matasos dar nici batos, suficient de rezistent, e un fir placut si practic
ca e senzitiv e clar, transmite foarte bine vibratiile chiar daca nu este intins
de rapid ce sa zic, nu am auzit de termenul asta la textile
in orice caz nu l-as da pe fireline, nu-mi plac fusionated
dane, cred ca exista aplicatii in care fireline'l se impune in fata braided'urilor. cu un fireline de 4 lbs. cred ca poti inlocui orice monofilament pentru pescuitul avatului, cleanului etc. si in locuri unde contactul cu fundul e exclus.
fara sa ma bazez pe experienta ci doar pe intuitie, cred are un avantaj fata de braided'uri la modul cum trece prin inele, frecarea de bat logic este mica fiind mai batos si permite lansari mai lungi, nu adera toate impuritatile din apa la el etc. trece printre degete un metru de pp dupa un pescuit primavara la olt sa vezi ce iese din el
oricum fireline'ul nu este firul cu care sa dai prin scoici, crengi, pietroaie etc.
ripcordul SI mi s'a parut ca e ceva intre ele, ar trebui sa'l incerci, asa cum o sa incerc eu pp'ul anul asta
fara sa ma bazez pe experienta ci doar pe intuitie, cred are un avantaj fata de braided'uri la modul cum trece prin inele, frecarea de bat logic este mica fiind mai batos si permite lansari mai lungi, nu adera toate impuritatile din apa la el etc. trece printre degete un metru de pp dupa un pescuit primavara la olt sa vezi ce iese din el

ripcordul SI mi s'a parut ca e ceva intre ele, ar trebui sa'l incerci, asa cum o sa incerc eu pp'ul anul asta