Fireline
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Adi,
Ai spus ca "mie nu-mi inspira incredere acest FIRELINE de 8lb. si te cred ,deoarece daca ai fost atent la cele postate anterior de mine am spus clar ca POWER PRO DE 8LB. e mai tare decat FIRELINE de 8lb.
De asemenea am spus ca TUF LINE de 15lb. se vede ochiometric ca e mai subtire decat POWER PRO de 15lb.
Dar daca compari TUF LINE de 15lb. cu FIRELINE de 6lb. vei vedea (tot ochiometric) ca e mai gros decat FIRELINE de 6lb.,desi pe role in mm. e dat acelas diametru 0,15mm.!!!!!!,ca si la FIRELINE de 6lb.
De aceea spuneam ca eu nu ma mai iau dupa diametrul dat pe rolele de textil.
Pe rola de WHIPLASH trimisa mie de Adelin scrie clar 0,06mm.,rezistenta 10,6kg.(23,4lb.),dar daca firul are 0,06mm. atunci si eu sunt presedintele Americii!!!!
Adi ,eu am precizat in ce conditii pescuiesc,nu prea sunt copaci dar agatatori sunt cu duiumul si aici de aceea folosind forfach nu pierd fir ci numai forfach-ul se rupe la nodul de la carlig,f.rar tot forfach-ul se duce,dar niciodata nu mi s-a rupt FIRELINE de 4lb.
Deoarece sunt atat de multe agatatori cel mai mult pescuiesc cu jig,pierderea fiind mai mica decat daca as pescui cu vobler,rotativa sau chiar streamer (ce costa $2,49 bucata +taxa).
Inteleg ca in conditiile in care pescuiesti tu esti nevoit sa folosesti textil mai rezistent,dar in acelas timp cred ca prinzi mai putini pesti(in conditii de apa limpede)decat ai prinde cu un fir mai subtire si cu forfach flourocarbon.Nefolosind forfach ,textilul se rupe unde e mai putin rezistent si de multe ori nu la legatura de la naluca ci poate la mare distanta si in acest fel pierzi mult fir.
Mai de mult i-am explicat acest lucru si lui Dan care nu credea ca pot pescui cu acelas FIRELINE de 4lb. 3 ani la rand si am mai explicat ca nodul de la carlig are mai putine spire decat nodul de la vartej si de cele mai multe ori se rupe de la carlig nu de la vartej,economisind si fluorocarbon in acest fel.
Fiecare e liber sa creada ce vrea si sa procedeze ca atare,eu voi pescui in continuare asa cum pescuiesc acum si poate in timp isi vor da seama si pescarii americani pe care i-am intalnit pe malul apei de ce prind mai multi pesti ca ei si nu voi mai fii nevoit sa le spun ca sunt norocos cand sunt intrebat .Daca ei vor prinde frecvent mai multi pesti ca mine sigur ca trebuie schimbat ceva si voi face schimbarile necesare,dar deocamdata nu e cazul(ma refer la pescarii de pe mal unde pescuiesc si eu ,nu la cei cu barci si xxx finder).
Jean Scurtu
Ai spus ca "mie nu-mi inspira incredere acest FIRELINE de 8lb. si te cred ,deoarece daca ai fost atent la cele postate anterior de mine am spus clar ca POWER PRO DE 8LB. e mai tare decat FIRELINE de 8lb.
De asemenea am spus ca TUF LINE de 15lb. se vede ochiometric ca e mai subtire decat POWER PRO de 15lb.
Dar daca compari TUF LINE de 15lb. cu FIRELINE de 6lb. vei vedea (tot ochiometric) ca e mai gros decat FIRELINE de 6lb.,desi pe role in mm. e dat acelas diametru 0,15mm.!!!!!!,ca si la FIRELINE de 6lb.
Pe rola de WHIPLASH trimisa mie de Adelin scrie clar 0,06mm.,rezistenta 10,6kg.(23,4lb.),dar daca firul are 0,06mm. atunci si eu sunt presedintele Americii!!!!
Adi ,eu am precizat in ce conditii pescuiesc,nu prea sunt copaci dar agatatori sunt cu duiumul si aici de aceea folosind forfach nu pierd fir ci numai forfach-ul se rupe la nodul de la carlig,f.rar tot forfach-ul se duce,dar niciodata nu mi s-a rupt FIRELINE de 4lb.
Deoarece sunt atat de multe agatatori cel mai mult pescuiesc cu jig,pierderea fiind mai mica decat daca as pescui cu vobler,rotativa sau chiar streamer (ce costa $2,49 bucata +taxa).
Inteleg ca in conditiile in care pescuiesti tu esti nevoit sa folosesti textil mai rezistent,dar in acelas timp cred ca prinzi mai putini pesti(in conditii de apa limpede)decat ai prinde cu un fir mai subtire si cu forfach flourocarbon.Nefolosind forfach ,textilul se rupe unde e mai putin rezistent si de multe ori nu la legatura de la naluca ci poate la mare distanta si in acest fel pierzi mult fir.
Mai de mult i-am explicat acest lucru si lui Dan care nu credea ca pot pescui cu acelas FIRELINE de 4lb. 3 ani la rand si am mai explicat ca nodul de la carlig are mai putine spire decat nodul de la vartej si de cele mai multe ori se rupe de la carlig nu de la vartej,economisind si fluorocarbon in acest fel.
Fiecare e liber sa creada ce vrea si sa procedeze ca atare,eu voi pescui in continuare asa cum pescuiesc acum si poate in timp isi vor da seama si pescarii americani pe care i-am intalnit pe malul apei de ce prind mai multi pesti ca ei si nu voi mai fii nevoit sa le spun ca sunt norocos cand sunt intrebat .Daca ei vor prinde frecvent mai multi pesti ca mine sigur ca trebuie schimbat ceva si voi face schimbarile necesare,dar deocamdata nu e cazul(ma refer la pescarii de pe mal unde pescuiesc si eu ,nu la cei cu barci si xxx finder).
Jean Scurtu
nea Jean, aceasta diferenta vizibila de diametru e tot de 2,5 ori, cum e si la rezistenta? Adica Fireline-ul e de 2,5 ori mai subtire ca Tuf Line XP?Jean Scurtu scrie: Dar daca compari TUF LINE de 15lb. cu FIRELINE de 6lb. vei vedea (tot ochiometric) ca e mai gros decat FIRELINE de 6lb.,desi pe role in mm. e dat acelas diametru 0,15mm.!!!!!!,ca si la FIRELINE de 6lb.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Uite Adi_ ,
Am luat de aici ( ebay.fr ) tabelul asta:
0,10mm - 3,60 KG
0,12mm - 6,80 KG
0,15mm - 7,90 KG
0,17mm - 10,20 KG
0,20mm - 13,20 KG
0,25mm - 17,50 KG
0,32mm - 23,50 KG
Am luat de aici ( ebay.fr ) tabelul asta:
0,10mm - 3,60 KG
0,12mm - 6,80 KG
0,15mm - 7,90 KG
0,17mm - 10,20 KG
0,20mm - 13,20 KG
0,25mm - 17,50 KG
0,32mm - 23,50 KG
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Teodor, nu trebuie sa luam alte tabele, decat cel de la Berkley, de care ai pomenit si tu. Mai repet, acel 6/2 din coloana test/diameter inseamna 6 lbs rezistenta, diametrul fiind echivalent cu al unui mono de 2lbs, care mono are 0,006" diam. adica 0,15mm.
Este stiut faptul ca pe rolele pt. europa scrie altceva decat pe cele pt. USA.
Si daca citesti ce a zis nea` Jean, pe rola de fireline de 6 lbs. intr-adevar scrie ca are 0.006" diametru, adica 0,15mm.
Este stiut faptul ca pe rolele pt. europa scrie altceva decat pe cele pt. USA.
Si daca citesti ce a zis nea` Jean, pe rola de fireline de 6 lbs. intr-adevar scrie ca are 0.006" diametru, adica 0,15mm.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Adi_,
Eu nu incerc sa te conving de ceva anume.
Tabelul pt EU l-am postat ca sa poti face o paralela cu cel pe site-ul Berkley.
Prin mina mi-au trecut doar Fireline de de 0.10 si 0.15 (din nou spun, asta daca putem numi diametru la firul asta). Diferenta e vizibila.
PowerPro am ceva, dar nu-l pot compara din doua motive: in primul rind e contrafacut si apoi e marcat ca avind un 0.25 (are mai mult da' oricum are alta destinatie decit pescuitul la rapitori).
Mi-am adus aminte o kestie: facatura aia a pocnit la o lansare cu o greutate de vreo 150g.
Eu nu incerc sa te conving de ceva anume.
Tabelul pt EU l-am postat ca sa poti face o paralela cu cel pe site-ul Berkley.
Prin mina mi-au trecut doar Fireline de de 0.10 si 0.15 (din nou spun, asta daca putem numi diametru la firul asta). Diferenta e vizibila.
PowerPro am ceva, dar nu-l pot compara din doua motive: in primul rind e contrafacut si apoi e marcat ca avind un 0.25 (are mai mult da' oricum are alta destinatie decit pescuitul la rapitori).
Mi-am adus aminte o kestie: facatura aia a pocnit la o lansare cu o greutate de vreo 150g.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Adi,Adi_ scrie:nea Jean, aceasta diferenta vizibila de diametru e tot de 2,5 ori, cum e si la rezistenta? Adica Fireline-ul e de 2,5 ori mai subtire ca Tuf Line XP?Jean Scurtu scrie: Dar daca compari TUF LINE de 15lb. cu FIRELINE de 6lb. vei vedea (tot ochiometric) ca e mai gros decat FIRELINE de 6lb.,desi pe role in mm. e dat acelas diametru 0,15mm.!!!!!!,ca si la FIRELINE de 6lb.
Nu stiu deci nu pot sa-ti raspund la intrebare,doar am spus ca nu mai cred ce vad inscriptionat pe rolele de textil(de fapt valabil si pt. mono),daca la doua role de rezistentente diferite vezi scris acelas diametru,dar comparandu-le ,fara a folosi micrometrul se vede clar diferenta ,unul e mai subtire si acela e FIRELINE de 6lb. ce dupa notatiile firmei are 0,15 mm. la fel ca TUF LINE DE 15LB.!!!!!!
Repet nu are rost sa ne mai luam dupa ce scrie pe role deoarece de cele mai multe ori nu e adevarat si nu inteleg de ce.
Ma interesaza doar sa gasesc un fir textil ce e mai subtire decat FIRELINE de 4lb.,dar inca nu am gasit si deoarece FIRELINE de 4lb. mi-a dat multe satisfactii pescuiesc in continuare cu el si spun ca e f. bun.
Iar comparatia ca diametrul uni textil e echivalent cu diametrul uni mono de sa,zicem,2lb. nu spune aproape nimic,e aproximativa deoarece la aceeasi rezistenta firele produse de diferite firme ,sau chiar in cadrul aceleiasi firme au DIAMETRE DIFERITE!!!!
Jean Scurtu
-
- senior