Fireline

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Feb 2006, 07:38

Adi_ scrie:Eu am si acum pe un tabur, Fireline de 6 lbs, din State!!! Se rupe foarte usor la nod(nodul de la leader). Am incercat o gramada de tipuri de noduri. Aceeasi treaba cu toate.
Am facut si urmatorul experiment:
Am agatat leaderul de un cantar cu carlig, si am tras de fir. De fiecare data se rupea Fireline-ul in jurul valorii de 2 kg. Si n-am tras brusc, ci constant. Daca as fi tras brusc, se rupea si mai repede, cred eu.
Deci ori am nimerit si eu un lot cu probleme, ori asta e firul. Oricum, abia astept sa inlocuiesc acest fir cu Tuf Line XP :wink:
Adi.. o fi fost vreo problema cu firul... invechit, ceva de genul asta..
Nu am pescuit cu textil, dar am incercat firelinul de 10 lbs a unui prieten... Tare frate! Am tras de el cat am putut, i-am facut nod si am incercat si asa sa-l rup.... nici vorba.
La 2 kile tractiune continua rezista (aproape) si ata de papiota... Nu-i posibil asa ceva, e sigur o problema cu firul.
Ceva de genul asta am patit si eu cu un fluo de la OKURA... Dupa cateva partide de pescuit se rupea ca ata.....

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Feb 2006, 07:41

Uite, ca am facut testul cu papiota...
S-a rupt aproape de 1.5kile, la ata am facut bucla simpla si am bagat carligul de la cantar pe ea si am tras... :|

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Feb 2006, 08:05

Paul, eu nu-l am de mult timp firul. Sa aiba cam juma` de an. Dar poate ca o fi stat mult prin depozitele de la Bass Pro. :lol:

@onesti

cand am facut testul cu cantarul, firul (Fireline de 6lbs) a fost destul de lung, si nu am tras brusc sa-l fac invidios pe Arnold :D , ci am tras continuu, pana s-a rupt. Si cum am zis, s-a rupt in jurul valorii de 2 kg. Cam cat ar trebui sa fie de mare un peste sa rupa acest fir? :roll:
Concluzia mea: Fireline e un fir bun, numai ca am avut eu ghinion cu rola asta :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 03 Feb 2006, 08:11

eu pescuiesc cu fireline. ultimele 3 role au fost role de 0,15 si o rezistenta trecuta pe rola de 7,9kg. totusi ultima oara nu m-am uitat la fir, il cumparasem de la mim-team. ajung acasa si trag de fir fara nod, am tras asa smucit... face firul poc...si inima la fel... :shock: n-avea voie sa faca poc. mai pescuisem cu grosimea asta, si chiar si uzat, cand agatam jigul puneam firul frumos pe maneca, imbracat ca pentru novembre, si ma lasam serios pe el sa se rupa. asa ca m-am intors frumusel la magazin, si i-am aratat domnului de acolo.... fiind si un client fidel (mai vorbeam de-o garla...mai glumeam) mi-a dat o alta rola si mi-a zis sa o testez; am facut o bucla la repezeala, si am tras firul pe un cantar, s-a rupt la 6,8kg... cu mana nu se punea problema sa tragi ca iti intra pana la os...

a fost singura data cand am vazut un fir FIRELINE care sa se rupa asa aiurea, si oricum am rezolvat.
un prieten de-al meu pescuieste cu power pro si mi-a placut firul, mai putin ca este gri. am vrut sa cumpar power pro, dar n-am gasit fluo.

-NU EXISTA FLUO? (astept un raspuns)

asa ca am ramas la FIRELINE FLUO.

ca sa nu va mai spun ca s-a intamplat sa fim la pescuit , eu cu fireline, prietenul meu cu power pro, si paznicul sa se ia de tovarasul meu ca: "domne asta e fir textil..? de ce dati cu textil?" omul credea ca eu dau cu nailon, pentru ca era firul fluo, ia prietenul ca avea fir gri...ia uite ce-si daduse el sema ca e textil...si nu stiu ce nu-i convenea... cat pece sa mi-l incingem pe fraier.
asa ca prefer FLUO... se vede bine e usor de urmarit... si nu se uita lumea pe firul meu :evil:
fir intins la copca!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Feb 2006, 08:23

Fireline de 6 lbs are "diametru" de 0,006" adica 0,15mm.
Tuf Line XP de 15lbs are diam. tot 0,006" adica 0,15mm.
Nu e cam mare diferenta de rezistenta? Sau si astea-s testate diferit? :roll:

Oricum, voi avea in curand si o rola de Tuf Line XP si o sa incerc sa le compar ochiometric...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Feb 2006, 08:26

Adi_ scrie:Fireline de 6 lbs are "diametru" de 0,006" adica 0,15mm.
...
:?: :!: :|

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Feb 2006, 08:28

Paul scrie:
...
Adica... nu stiam ca se poate masura si asa!

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 03 Feb 2006, 08:33

Paul scrie:
...
Din cate stiu eu fireline-ul e mai mult plat decat rotund, in sectiune, cel de 6 lb cred ca e destul de greu vizibil..chiar daca e si fluo.
:roll:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Feb 2006, 08:35

uitati-va in tabel. daca ei mint, mint si eu:

Fireline

Tuf Line XP

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Feb 2006, 08:39

Paul scrie:
Paul scrie:
...
Adica... nu stiam ca se poate masura si asa!
"asa" cum, Paul? nu inteleg...

Scrie răspuns