Adi.. o fi fost vreo problema cu firul... invechit, ceva de genul asta..Adi_ scrie:Eu am si acum pe un tabur, Fireline de 6 lbs, din State!!! Se rupe foarte usor la nod(nodul de la leader). Am incercat o gramada de tipuri de noduri. Aceeasi treaba cu toate.
Am facut si urmatorul experiment:
Am agatat leaderul de un cantar cu carlig, si am tras de fir. De fiecare data se rupea Fireline-ul in jurul valorii de 2 kg. Si n-am tras brusc, ci constant. Daca as fi tras brusc, se rupea si mai repede, cred eu.
Deci ori am nimerit si eu un lot cu probleme, ori asta e firul. Oricum, abia astept sa inlocuiesc acest fir cu Tuf Line XP
Nu am pescuit cu textil, dar am incercat firelinul de 10 lbs a unui prieten... Tare frate! Am tras de el cat am putut, i-am facut nod si am incercat si asa sa-l rup.... nici vorba.
La 2 kile tractiune continua rezista (aproape) si ata de papiota... Nu-i posibil asa ceva, e sigur o problema cu firul.
Ceva de genul asta am patit si eu cu un fluo de la OKURA... Dupa cateva partide de pescuit se rupea ca ata.....