Nea` Jean, nu cred ca e cineva pe forum care sa spuna ca mintiti in legatur acu Fireline. Cel putin eu nu spun asta.
Eu spun doar ce am constatat eu, testand firul respectiv.
Nici mie nu mi-a rupt nici un peste, lucru normal de altfel, tinand cont ca cel mai mare peste prins cu acest fir a fost un avat de 1,2-1,3 kg.
Dar nici nu am curaj sa-l folosesc, deoarece in locuri cu agataturi, orice naluca e victima sigura, pt. ca nu pot trage de acest fir destul de mult pt. a elibera naluca.
Pe langa asta, eu folosesc o lanseta scurta cu acest fir, un 2,40, deci nu absoarbe prea bine socurile.
Din cate am inteles, dumneavoastra folositi bete lungi, iar pe langa asta intre fireline si leaderul fluorocarbon mai aveti inca o bucata de mono. Deci tot ansamblul amortizeaza foarte bine socurile. Plus ca in locurile unde pescuiti aveti si mult spatiu pt. drill. Si asta conteaza, pt. ca nu trebuie sa fortati pestele.
Daca ati veni pe Timis, sa fiti intre doi copaci, iar in apa sa fie inca unul rasturnat, pe fund agataturi, etc, ati fi nevoit sa fortati pestele, si n cred ca veti scoate usor o stiuca de 3 kile cu firul asta.
In fine, pt. unii e bun Fireline, si pt. anumite conditii, iar pt. altii nu.
Repet, va cred ce ziceti! Nu am pus la indoiala cuvintele dvs.
Dar dupa cat l-am testat, mie nu-mi inspira incredere acest Fireline de 8 lbs. Si cand n-ai incredere intr-o piesa de echipament, partida e cam compromisa.
Sanatate!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski