Fireline

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 02 Feb 2006, 14:56

Adi_ scrie:bucla+clinch(ce zicea nea` Jean ca foloseste)
Interesant.
Cel putin la bucla+clinch, teoretic, ar trebui sa taie leader-ul. :roll:

PS. Tot fireline+XPS de 8lb folosesc si eu.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Feb 2006, 15:21

adi,

multam fain dar nu ma bag, precis tu castigi la testul de incapatanare. :) hai sa zicem ca nu te-ai impacat tu cu el si atat, fara chestii radicale.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Feb 2006, 15:23

OK, fara pariu. dar totusi, as vrea sa-l incerci. Chiar sunt curios ce parere ai despre el. Ce zici? N-ai nimc de pierdut...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Feb 2006, 16:02

@adi,

iti scriu pe privat.

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 02 Feb 2006, 18:48

tudor scrie:La care magazin ti-au zis ca au probleme ?
La "Reve de Peche"

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 02 Feb 2006, 19:46

eugen scrie: ... acuma imi aprind un tutun si ma calmez. :)
Sper ca nu chiar ai facut-o :cry: . Ai promis ca te lasi de fumat. Mi-am pus mare sperante in tine cum ca vei reusi sa te lasi. :(
Expert in a invata rima sa inoate.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Feb 2006, 20:14

stii vorba aia, e si maine o zi. :) da' am reusit sa reduc la mai putin de jumatate cantitatea, deci tot e ceva deocamdata.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Feb 2006, 21:06

Imi pare rau sa ma repet din nou,dar cred ca nu are nici un sens sa spun lucruri neadevarate despre FIRELINE,tot ce spun e verificat de mine pescuind de peste 10 ani cu FIRELINE(4LB.)
Am spus ca pescuiesc cu FIRELINE de 4lb. deoarece e cel mai subtire fir textil pe care l-am putut gasi.Nu am gasit nici in Japonia mai subtire si mai bun,nici in Europa.
La fel am spus ca daca vreti sa pescuiti cu fir textil subtire(4-6lb.) cel mai indicat e Fireline,dar daca vreti sa pescuiti de la 8lb-15lb.(exclusiv) cel mai bun e POWER PRO,iar de la 15lb.(inclusiv) cel mai bun e TUF LINE.
Daca verificati rezistenta la rupere aunui FIRELINE de 8lb. si a unui POWER PRO de 8lb.(legatura bucla in bucla) intotdeauna se va rupe FIRELINE nu POWER PRO.
De asemenea am spus ca daca comparati diametrul unui TUF LINE de 15lb. cu diametrul unui POWER PRO tot de 15lb. ,veti vedea cu ochuil liber ca POWER PRO e mai gros.
Din pacate POWER PRO se fabrica de la 8lb. in sus,iar TUF LINE de la 15lb. in sus,deci sub 8lb. nu -ti ramane decat FIRELINE.

Daca eu pescuiesc de peste 10 ani cu FIRELINE de 4lb. si inca nici un peste nu mi-a rupt FIRELINE ci doar forfachul fluorocarbon,nu pot intelege cum voua va rupe.
Cel mai gros fir mono ce l-am folosit ca forfach si pe care il rupe FIRELINE de 4lb. este un STREN ORIGINAL DE 10LB.(firul e ceva mai vechi dar e totusi de 10lb.) si mie nu mi s-a rupt niciodata nodul buclei facute pe FIRELINE ,sau mono sa-mi taie bucla ci numai invers,FIRELINE a rupt forfachul.
Si intodeauna folosesc nodul TRILENE sau CLINCH pt. a lega forfachul de bucla facuta pe FIRELINE.

Daca FIRELINE nu ar fii bun nu l-as folosi,aici gasesc orice vreau iar daca nu ,pot cumpara orice fir din orice parte a globului .

Nu stiu ce fel de FIRELINE se gaseste in Romania ,dar cel folosit de Adi eu i l-am trimis,cumparat de la BASS PRO deci e original nu ceva contrafacut.

Ma bucur ca TEODOR de la Iasi imi da dreptate,a avut ocazia sa verifice cele spuse de mine si a vazut ca nu mint.
In fond ce rost ar avea sa torn baliverne pe acest forum,nu-mi sta in caracter si nu ar ajuta pe nimeni.
Toti pesti prinsi de mine ce au aparut in GALERIA FOTO sunt prinsi cu FIRELINE de 4lb.si sper sa mai prind in continuare.

Jean Scurtu

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Feb 2006, 22:46

Nea` Jean, nu cred ca e cineva pe forum care sa spuna ca mintiti in legatur acu Fireline. Cel putin eu nu spun asta.
Eu spun doar ce am constatat eu, testand firul respectiv.
Nici mie nu mi-a rupt nici un peste, lucru normal de altfel, tinand cont ca cel mai mare peste prins cu acest fir a fost un avat de 1,2-1,3 kg.
Dar nici nu am curaj sa-l folosesc, deoarece in locuri cu agataturi, orice naluca e victima sigura, pt. ca nu pot trage de acest fir destul de mult pt. a elibera naluca.
Pe langa asta, eu folosesc o lanseta scurta cu acest fir, un 2,40, deci nu absoarbe prea bine socurile.
Din cate am inteles, dumneavoastra folositi bete lungi, iar pe langa asta intre fireline si leaderul fluorocarbon mai aveti inca o bucata de mono. Deci tot ansamblul amortizeaza foarte bine socurile. Plus ca in locurile unde pescuiti aveti si mult spatiu pt. drill. Si asta conteaza, pt. ca nu trebuie sa fortati pestele.
Daca ati veni pe Timis, sa fiti intre doi copaci, iar in apa sa fie inca unul rasturnat, pe fund agataturi, etc, ati fi nevoit sa fortati pestele, si n cred ca veti scoate usor o stiuca de 3 kile cu firul asta.
In fine, pt. unii e bun Fireline, si pt. anumite conditii, iar pt. altii nu.
Repet, va cred ce ziceti! Nu am pus la indoiala cuvintele dvs.
Dar dupa cat l-am testat, mie nu-mi inspira incredere acest Fireline de 8 lbs. Si cand n-ai incredere intr-o piesa de echipament, partida e cam compromisa.
Sanatate!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 03 Feb 2006, 04:44

Salut, Adi!

Cred ca-ti inteleg problema. Cum, de ceva timp incoa' se vehiculeaza pe forum ca " sculele prind pescari si nu pesti" cred ca unii (multi) dintre noi cadem in aceasta capcana. De ex: cand ne luam un fir traim incertitudinea daca "made in Japan-ul sau USA" de pe eticheta este adevar sau minciuna, sau daca intr-adevar rezistenta de x kg este cea reala si nu x minus 50%? Asa ca ne punem pe teste. Neavand laboratoare, facem o incercare la intindere (uneori netinand cont de lungimea firului expus solicitarii), si una la soc - facandu-l invidios si pe Arnold - virilitatea noastra, dovedindu-se, de cele mai multe ori, superioara rezistentei firului. Si asa apar indoielile. Fire de kkt: Fireline, Tufline, Power Pro. Mirajul meu (sau oricare alta marca de fir in Rom ) vechi de 5 ani a trecut cu brio testele, basca ca a scos dupa un drill de juma' de ora o punga de 1 leu in contracurent, sau leshul unei victime de la stirile de la ora 5.
Lasand glumele la o parte, nu stiu ce incerci sa scoti dintr-un Fireline de 4lb. Sa tragi brusc de el si sa aibe asupra mainii tale efectul sabiei lui Wader? E facut pt PESTI. E facut sa arunce mai departe, sa transmita mai bine "mesajul" pestelui si sa fie rezistent in PESCUIT PESTI.
Asociat cu un batz de actiune moderata sau chiar moderat-fast si cu o mulineta cu o frana foarte buna dar si bine exploatata, acest fir poate face fatza cu succes multor provocari de sub ape.

Concluzie:
Nu cred ca e bine sa faci probe la rece , indiferent ca e vorba de fir si ti-a picat la exigentul tau test de SHOCK sau KNOT, sau ca e vorba de mulineta care cu 3 rulmenti in loc de 10 nu 'luneca asa fast in fata tejghelei. Totul trebuie testat pe balta. E singurul test viabil. Restul sunt pt noi, pescarii care vrem sa facem iarna mai scurta.

Cu bine,
Cristian[/i]

Scrie răspuns