discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adi_
- veteran

blackmind scrie: bai lasa-ma iar aberezi roscovanule...eu pun pariu pe un capac ca te tracteaz prin apa cu fireline de 10lbs (si te las sa faci si pe nebunu ca sa simulezi un drill

)
atunci poate se sesizeaza danr si la stfel de atacuri. ori ne contrazicem la nivelul ideilor, ori incepem sa spune despre unu` si altu` ca abereaza. plus ca am demonstrat mai sus ca nu am aberat deloc in afirmatia mea.
asa ca, Gerula, incearca sa-ti vezi de treaba. Cand ma voi adresa tie, atunci sa comentezi... hai sa ne ignoram unul pe celalat. Cred ca e mai bine. Esti in stare sa faci asta?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Gerula
- veteran

Adilucu, am senzatia ca, pe langa faptul ca traiesti cu impreisa ca ti-am adresat vreo vorba pe acest topic pana la postul asta, nu pricepi doua lucruri:
1. E mare diferenta intre a-i spune cuiva ca abereaza si a-i spune ca are un singur neuron. Tu duci lucrurile de la o simpla contra la insulta, chestia care in mod evident n-ar trebui sa fie permisa pe un forum.
2. "Razboiul" meu cu micul dar galagiosul vostru grup se datoreaza exact acestei atitudini.
Cu lacrimi Bastus!
-
Michael
- Moderator

ce ar fi sa va linistiti?
voua chiar va lipseste arena...
propun sa organizam un "stele verzi" dupa care sarbatorim cu o berica,un suc,etc

-
danr
- Site Admin

bine baieti, va rog deci sa va ignorati
credeti ca puteti ?
-
todi
- veteran

-
chiar, deja e obositor sa tot citesc impunsaturile voastre. gerula, tu pari un tip mai echilibrat, ce'ar fi sa pui tu punct?
ripcord SI e un fir foarte bun, iar panglica devine doar dupa folosire intensa si indelungata

al meu de 10 lbs. are acum un an, a devenit gri si plat, dar este la fel de rezistent.
-
Gerula
- veteran

Sa revenim la fireline: i se mai pare cuiva ca scartaie cam tare pe inele?
Cu lacrimi Bastus!
-
Adi_
- veteran

fireline face zgomot mare la trecerea prin inele datoria invelisului tare. cu cat invelisul e mai moale, sau inexistent, cu atat zgomotul e mai redus.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Mugurstefan
- veteran

Gerula scrie:Sa revenim la fireline: i se mai pare cuiva ca scartaie cam tare pe inele?
Si pe mine m-a deranjat la inceput.
Dar acum m-am obisnuit!
In rest n-am ce sa-i reprosez.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
Gerula
- veteran

E si asta o chestie cu obisnuinta, dar zgomotul ala cred ca e semn de frecare foarte puternica, deci automat relatia fireline-inele n-are cum sa fie una prea fericita.
Cum insa vad ca o gramada de oameni au numai cuvinte de lauda despre el, am mai sapat nitel pe forum si uite ce-am gasit:
legio1083 scrie:
Toti isi lauda marfa..
ca e ceamai cea..... etc dar cand am pus mana pe Fireline 0.25 am avut cea mai mare dezamagire din viata mea. I-auzi ce scrie pe ambalaj..... ca e matasos si curge excelent prin inele..
SARMA! sigur ca da....cum sa nu.....
L-am umezit.. SARMA! Sa dea cu el cine vrea...EU nu.
Spiderwire e indecent de scump si fiind lat in sectiune nu prea se aseaza bine pe tambur.. parerea mea..
aveti voi ceva mai bun?

pupu scrie:Domnilor eu am folosit FireLine pe o mulineta Rapala SXi si pe o Okuma inspira si pe amandoua dupa cateva partide a ramas o urma exagerata pe galet ,firul l-am cumparat de la un magazin din Bucuresti mai mult din curiozitate,eu folosesc de obicei Ripcord.
Numai bine
pupu scrie:Nu galetul e problema , firul e naspa si il am ca proba ,dar s-ar putea sa fie facatura caci din intamplare am descoperit ca un vinzator de la acel magazin a cumparat o Daiwa de la mine si a revandut-o cu pret de magazin(de aia nu am dat numele magazinului) si daca mulineta mea era din state ma gindesc ca poate asa a luat si firul de undeva de la chinezi si eu l-am luat de bun . O sa comand si eu unul original si o sa il compar cu toate ca asa cum am spus eu m-am obisnuit cu RipCord .
Numai bine....
Al meu e cumparat in toamna de la Aquamania, poate ne spune si pupu de unde il luase pe al lui. In caz ca e vorba de vreo contrafacere le prevad celor de acolo o vizita lunga si neplacuta a OPC-ului.
Cu lacrimi Bastus!
-
Adi_
- veteran

de ce credeti ca fireline ramane in spire? mai ales cel de pe la 6-8 lbs in sus? datorita invelisului. unii vor zice ca dupa cateva partide, devine moale. atunci care e rolul lui, daca oricum se duce dupa cateva partide?
Sa nu mai spun, ca daca pescuieti cu voblere usoare, lanseurile se reduc datorita acelor spire.
legat de alta idee care s-a discutat aici: de curiozitate am comparat fireline de 6 lbs. cu Tuf Line XP de 15 lbs, care teoretic au acelasi diametru. Intr-adevar Fireline e putin mai subtire, nu cu mult, dar se rupe incomparabil de usor fata de Tuf Line XP. Plus ca Tuf Line XP e mult mai moale si nu se scamoseaza.