Exista lanseta de jig sub 1000 lei?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
Exista lanseta de jig sub 1000 lei?
Momentan detin o lanseta MHX SJ842-2 IM 7' 1/8 - 1/2 oz, custom by ASAVA (fir 6 - 12 lbs). Sunt multumit de ea, se descurca binisor la jig, insa vreau sa fac un upgrade. Aveti ceva recomandari?
Mi-as dori ceva sa se incadreze in:
Buget: 1000 lei fix sau mai putin
Stare: noua sau SH
Lungime: cam tot asa aproximativ
Tronsoane: 1 sau 2
Putere: pana in 21 sau max. 28 grame
Blank: neaparat ceva mai ranga decat MHXul meu si high modulus
Doresc sa ma feresc de betele all round, de aceea am intrebat inca din titlu daca voi putea gasi ceva specializat de jig la banii astia.
Un prieten are un avid x pana in 21 grame de vanzare. Sa fie mai OK decat ce detin eu momentan? Ce ziceti?
Daca aveti alte recomandari sau chiar cunostinte despre bete a vanzare sa se incadreze in ce caut...va rog.
Mi-as dori ceva sa se incadreze in:
Buget: 1000 lei fix sau mai putin
Stare: noua sau SH
Lungime: cam tot asa aproximativ
Tronsoane: 1 sau 2
Putere: pana in 21 sau max. 28 grame
Blank: neaparat ceva mai ranga decat MHXul meu si high modulus
Doresc sa ma feresc de betele all round, de aceea am intrebat inca din titlu daca voi putea gasi ceva specializat de jig la banii astia.
Un prieten are un avid x pana in 21 grame de vanzare. Sa fie mai OK decat ce detin eu momentan? Ce ziceti?
Daca aveti alte recomandari sau chiar cunostinte despre bete a vanzare sa se incadreze in ce caut...va rog.
-
- veteran
Re: Exista lanseta de jig sub 1000 lei?
O lanseta de jig care se incadreaza in bugetul mentionat de tine este Shimano Zodias 2,13MH. Pentru un pescuit pe lacuri cred ca este suficient de puternica, avand in vedere ca vei folosi gramaje relativ mici.
-
- utilizator constant
Am uitat sa mentionez ca pescuiesc pe Mures si sa fie de spin.
-
- senior
Vezi si Savage Gear Finesse Softlure, 2,50m, 5-21 gr, ultrafast. Se incadreaza in ce vrei tu si merge bine si pe apa curgatoare. Eu am si-s f. multumit de ea, atat pe lac cat si pe Somes. Daca vrei ceva mai heavy este si varianta de 12-35gr. Mai sunt si alte variante, de ex. uita-te la lansetele Colmic Heracles Black Weapon, de asemenea lansete pt. jig, cu nimic mai prejos decat Premierul sau Avidul. Ambele sunt pe blancuri Toray. Prietene, nu intotdeauna ce e mai scump e si mai bun. Sunt firme la care 30-40% din pret platesti doar marca.
AVID X extra fast il gasesti si la noi in romania pe f.i.s.h.s.h.o.p.ro
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Am tot recomandat betele astea http://www.ebay.com/itm/Dragon-Nano-For ... g_jQodPvNw (pacat ca nu le aduce nimeni in Romania),raportul calitate pret e imbatabil, mai e si seria X-Treme de la acelasi producator, in fapt sunt lansete japoneze vandute la un pret decent,blank-ul e Toray, inele si mandrina Fuji, sunt mult mai senzitive decat majoritatea lansetelor cu preturi mult mai mari. Actiunea e fast dar blancul are o revenire foarte rapida,rezerva de putere datorita conicitatii pronuntate si tehnologiei folosite in fabricatie, are multe avantaje fata de un extra fast. Printre cele mai importante ar fi : sunt progresive in drill astfel incat rata pestilor scapati pe drum se reduce considerabil, salaul absoarbe mai bine guma si nu va fi intepat superficial in buza. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca si eu am folosit multa vreme bete cu actiune extra fast, multi traies cu impresia ca un ex fast e ideal pentru salau deoarece poti intepa mai ferm sau altii care cred ca un ex fast e mai senzitiv datorita rigiditatii...ambele sunt preconceptii. Sunt peste Finezze, iar Avidul din punctul meu de vedere e o lanseta ce are senzitivitate mediocra. Oferta e bogata, tinand cont ca pescuiesti pe Mures iti recomand ca lanseta sa aiba puterea de 6-28gr. Te va costa in jur de 600 lei cu transportul inclus si lanseta ajunge in 3-4 zile. Sunt lansete pe care greu le mai lasi din mana dupa ce pescuiesti cu ele.
vezi un IMX SJR844 ... nu e High Modulus dar e rigida, simte bine si are suficienta rezerva de putere inclusiv pentru chestii mai imbracate.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Daca vrei sa scuturi Dragonu nano force de mai sus , am eu unu. Poate ne vedem pe malul Muresului..
Ce varianta ai Tito?tito scrie:Am tot recomandat betele astea http://www.ebay.com/itm/Dragon-Nano-For ... g_jQodPvNw (pacat ca nu le aduce nimeni in Romania),raportul calitate pret e imbatabil, mai e si seria X-Treme de la acelasi producator, in fapt sunt lansete japoneze vandute la un pret decent,blank-ul e Toray, inele si mandrina Fuji, sunt mult mai senzitive decat majoritatea lansetelor cu preturi mult mai mari. Actiunea e fast dar blancul are o revenire foarte rapida,rezerva de putere datorita conicitatii pronuntate si tehnologiei folosite in fabricatie, are multe avantaje fata de un extra fast. Printre cele mai importante ar fi : sunt progresive in drill astfel incat rata pestilor scapati pe drum se reduce considerabil, salaul absoarbe mai bine guma si nu va fi intepat superficial in buza. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca si eu am folosit multa vreme bete cu actiune extra fast, multi traies cu impresia ca un ex fast e ideal pentru salau deoarece poti intepa mai ferm sau altii care cred ca un ex fast e mai senzitiv datorita rigiditatii...ambele sunt preconceptii. Sunt peste Finezze, iar Avidul din punctul meu de vedere e o lanseta ce are senzitivitate mediocra. Oferta e bogata, tinand cont ca pescuiesti pe Mures iti recomand ca lanseta sa aiba puterea de 6-28gr. Te va costa in jur de 600 lei cu transportul inclus si lanseta ajunge in 3-4 zile. Sunt lansete pe care greu le mai lasi din mana dupa ce pescuiesti cu ele.
ai cumva cel de 6-28? cat arunca maxim?
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
De cand dragonu e lanseta japoneza?