discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
tito
- veteran

Spring scrie:
Ce varianta ai Tito?
ai cumva cel de 6-28? cat arunca maxim?
Am doua, pe cea de 2,35, 4-21 gr si pe cea de 2,60, 8-35 de grame. Ambele arunca greutati mai mari ,aprox 5-7gr in plus. Si cand spun asta ma refer la faptul ca te poti infige in lanseta fara a avea emotii ,peste aceasta greutate trebuie lansat cu grija. Sunt bete ce ofera mai mult decat pretul platit.
@Gogol
Din ziua in care blank-ul e Toray si inelele si mandrina Fuji...sau componentele astea or fi chinezesti si nu stiu eu ? E adevarat, alea cu denumiri japoneze suna mult mai bine la ureche...am preferat sa cumpar un nume ce nu are aceeasi rezonanta dar care in pescuit ofera ceea ce ofera alea mai scumpe cu preturi de 2-3 ori mai mari. Cine vrea sa-i fie admirat batul pe balta si e dispus sa dea peste 1000-2000 de lei pe o eticheta cu nume pompos e liber sa o faca...eu prefer sa pescuiesc fara a face o fixatie din eticheta si briz-brizuri.
-
adrian99
- veteran

stefane,anumite blankuri de la Toray sunt produse in Korea(de Sud)
iar mandrinele Fuji(gama low-cost)sunt facute in China
de ceva timp se produc multe prin...Vietnam

-
Gogol
- veteran

Eu nu am nimic cu dragon sau toray care chiar imi plac dar sa afirmam ca dragon e lanseta japoneza, deja exageram si inducem lumea in eroare.
Mai nou, pt cultura ta, fabrica fuji s-a mutat in china.
TOATE blankurile Toray sunt facute in coreea sau china. Pana si anumite blancuri pt lansete jdm sunt facute in china, deci despre ce vorbim?
-
Calin C
- senior

Gogol scrie:Eu nu am nimic cu dragon sau toray care chiar imi plac dar sa afirmam ca dragon e lanseta japoneza, deja exageram si inducem lumea in eroare.
TOATE blankurile Toray sunt facute in coreea sau china. Pana si anumite blancuri pt lansete jdm sunt facute in china, deci despre ce vorbim?
Cineva de pe site are semnatura cam asa: Dumnezeu a creat Cerul si Pamintul, restul este MADE IN CHINA !

PS : Eu am asa ca backup / travel / allround un Dragon Millenium de 2.40 10 -40 gr, telescopic, care il poti lua si in concediu( in bagaj in avion) de care sunt chiar foarte multumit. Si da, Dragon sunt polonezi care nu isi bat joc de produse.

Ultima oară modificat 24 Feb 2016, 15:52 de către
Calin C, modificat 1 dată în total.
-
tito
- veteran

Gogol scrie:Eu nu am nimic cu dragon sau toray care chiar imi plac dar sa afirmam ca dragon e lanseta japoneza, deja exageram si inducem lumea in eroare.
Atunci sa inteleg ca de acum toate lansetele, inclusiv alea japoneze ce au inele Fuji sunt chinezesti ?
Si crede-ma ca am dat cateva maini cu niste japoneze pur sange si unele chiar nu m-au dat pe spate, sa nu mai vorbesc de faptul ca multe sunt ansamblate in China. Atata timp cat imi ofera aceleasi calitati si e lucrata impecabil nu ma intereseaza ce scrie pe lanseta. Poate ca sunt in eroare cei care pescuiesc cu "eticheta" si au impresia ca lansetele alea sunt net superioare celor pe care scrie "Dragon" . Sunt dispus sa-ti imprumut una din lansete pentru a-ti putea face o parere obiectiva, stiu ca ai bete scumpe si de calitate astfel incat ai cu ce compara.
-
mihale
- utilizator constant

Gogol scrie:
Si atunci de ce mai scriu nesimtitii aceia "Made in Japan" pe lanseta?
Am vazut la un Guide Select.
-
adrian99
- veteran

ca sa te faca s-o cumperi...

-
Gogol
- veteran

nu are nicio legatura ce am eu sau cu ce pescuiesc. am si eu blankuri toray pe colmic si imi plac mult.
ideea era ca toate au ajuns made in china.
stickerul cu toray si jos made in japan e facut pt a pacali clienti.
mai sunt niste megabasuri care scrie pe ele made in japan si nici nu le gasesti in catalogul lor.
Aaa, te a lamurit si adrian.
-
tito
- veteran

adrian99 scrie:ca sa te faca s-o cumperi...

Repet, nu sunt genul celor care pune botul la marketing, aleg ceea ce imi ofera calitate la preturi cinstite. Atata timp cat sunt multumit de un produs nu ma intereseaza ce scrie pe eticheta, nu cred ca cei de la Toray traiesc cu impresia ca daca nu scrie "made in Japan" nu isi mai vand blankurile. E adevarat ca cele japoneze din clasa premiun au componente atent alese dar pe mine ma intereseaza partea practica nu finisajul mandrinei. Probabil inginerii de la Dragon au proiectat lansetele si cei de la Toray le-au facut conform cerintelor primite. Asta nu inseamna ca toate betele Dragon ce au blank-uri Toray isi merita banii. Seria Guide Select de exemplu a fost un fiasco si nu mi-as cumpara un asemenea bat nici pentru batut covoare. Acum ceva vreme acel model a fost ridicat in slavi pe aici si datorita spiritului de turma multi s-au inghesuit sa-si cumpere o lanseta din seria respectiva, marketingul "camerei de rezonanta" ce asigura o senzitivitate superioara si-a atins obiectivul. In realitate lansetele alea au o senzitivitate mediocra, rezerva de putere ioc, sunt grele si obositoare in pescuit. Cei de la Dragon au realizat asta si nu au mai cautat sa "inventeze apa calda" ci au mers pe principiile clasice pentru a obtine un produs de calitate. Si cate firme de renume nu au dat gres cu anumite modele, dar nu au recunoscut asta ci ori le-au scos din fabricatie ori le-au imbunatatit pe parcurs. Iar unele marci persista in greseala pentru ca stiu ca numele marketingul vind produsul si aici nu ma refer doar la lansete sau echipamente de pescuit.
-
Luca Dehelean
- utilizator constant

anem scrie:vezi un IMX SJR844 ... nu e High Modulus dar e rigida, simte bine si are suficienta rezerva de putere inclusiv pentru chestii mai imbracate.
Pana acum lanseta asta mi se pare cea mai atractiva varianta. Multumesc, Anem!
Si acum intrebarea: are cineva la vanzare?