De fapt sunt producatori de mai multe, nu doar carbon...
http://www.toray.com/
Asa ca multi producatori de lansete cumpara foile de carbon de la Toray si le transforma in blancuri pe unde pot fiecare si apoi se lauda cu faptul ca carbonul e japonez.... (insa omit sa spuna unde si cine a transformant foile de carbon in blancuri)
Insa cred ca conteaza mult si cum sunt rulate, coapte si ce rasini sunt folosite pentru a face acel produs finit.
Asta e cam la fel cu treaba aia cu Ryobi... cu designed in japan.... made in china....
Si lista poate continua....
Da nah.... omu' vede Toray si pune botul..... ca e japan

Nu zic ca nu sunt multe lansete bune facute cu carbon Toray... insa mi se pare ca se exagereaza cu asta.....
PS - nu stiu nici un mare producator de lansete care sa isi produca singuri foile de carbon folosite pentru a rula blancurile. Cam toti le cumpara ca foi de la mariii producatori (si care nu sunt foarte multi) si apoi le transforma ei in blancuri. Posibil sa fie si printre numele grele din industrie unii ce cumpara carbon de la Toray... insa nu se lauda cu asta... ei deja au un nume si nu au nevoie sa se folosesca de numele unuia care i livreava materia prima.