Exista lanseta de jig sub 1000 lei?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costi
veteran
veteran

Re: Exista lanseta de jig sub 1000 lei?

Mesaj de costi » 24 Feb 2016, 17:53

Nu stiu ca cei de la Toray sa produca blancuri..... Ei faci carbonul.. de fapt foile de carbon.... si altii cumpara de la ei foile de carbon.. le ruleaza si le transforma in blancuri.... bla bla...

De fapt sunt producatori de mai multe, nu doar carbon...

http://www.toray.com/

Asa ca multi producatori de lansete cumpara foile de carbon de la Toray si le transforma in blancuri pe unde pot fiecare si apoi se lauda cu faptul ca carbonul e japonez.... (insa omit sa spuna unde si cine a transformant foile de carbon in blancuri)

Insa cred ca conteaza mult si cum sunt rulate, coapte si ce rasini sunt folosite pentru a face acel produs finit.

Asta e cam la fel cu treaba aia cu Ryobi... cu designed in japan.... made in china....

Si lista poate continua....

Da nah.... omu' vede Toray si pune botul..... ca e japan :D :D :D

Nu zic ca nu sunt multe lansete bune facute cu carbon Toray... insa mi se pare ca se exagereaza cu asta.....

PS - nu stiu nici un mare producator de lansete care sa isi produca singuri foile de carbon folosite pentru a rula blancurile. Cam toti le cumpara ca foi de la mariii producatori (si care nu sunt foarte multi) si apoi le transforma ei in blancuri. Posibil sa fie si printre numele grele din industrie unii ce cumpara carbon de la Toray... insa nu se lauda cu asta... ei deja au un nume si nu au nevoie sa se folosesca de numele unuia care i livreava materia prima.
Imagine

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 24 Feb 2016, 17:58

Ca tot vorbim de toray, pe langa blankurile f bune am vazut si niste petarde de blankuri. Acu depinde si de pret sau cum zicea costi, de cine le ruleaza.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Feb 2016, 18:26

Luca Dehelean scrie: Buget: 1000 lei fix sau mai putin.
Exista lanseta de jig sub 1000 de lei? :)
Da exista...si sub 900 si sub 600 si sub 200 si sub 99lei , in ziua de azi exista orice pentru orice buget... Daca totusi cauti intre 900 si 1000 sunt sigur ca vei gasi ceva.
Spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 24 Feb 2016, 18:44

deci omu asta m-a "terminat" psihic" cu topicurile lui...
vin cu intrebarea : "EXISTA MASINA DE STRADA SUB 100000 $ ???? "

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 24 Feb 2016, 18:46

Repet, nu pun botul la marketing si nu ma intereseaza ce scrie pe blank atata timp cat lanseta corespunde cerintelor mele. E drept ca unele marci si-au dovedit in decursul timpului calitatile, dar asta nu inseamna ca alte marci intrate recent pe piata trebuie trecute in categoria "facaturi sau chinezarii". Imi cumpar lansetele dupa ce citesc cat mai multe pareri pe diverse forumuri ,dupa care urmatorul pas e mersul prin magazine sau pescuitul cu lansetele amicilor pentru a-mi putea face o parere obiectiva . Am ales un X-Treme si alegerea a fost una foarte buna pentru ca in banii aia e chiar ieftina pentru ceea ce ofera. Poate unii vor da cu pietre dar pot afirma ca Nano Force sunt lansete mai senzitive decat cele de la Colmic care costa peste 1000 ron. In privinta carbonului de la Toray rulat de fiecare marca, iti dau dreptate, am pescuit cateva pe care scrie Toray si erau sub Dragon pentru ca era diferita compozitia grafit-rasina.
Cat despre alea japoneze cu preturi uneori astronomice ,sunt multe care nu-si merita banii ca utilitate dar arata bine si atrag privirea de cum te uiti la ele.
Firmele ce si-au castigat un renume nu se lauda cu asta, cele intrate recent pe piata o fac pentru ca numele marcii lor nu spune mare lucru, asta nu inseamna ca lansetele produse de ei sunt "trompete". Cu certitudine ca o marca consacrata vinde o lanseta identica cu Dragonul la pret dublu pentru ca posibilii clienti stiu ca marca respectiva e una cu renume, de traditie. Majoritatea incepatorilor stiu ca Daiwa si Shimano sunt singurele marci care fac mulinete bune, in realitate la concurenta se gasesc mulinete superioare la preturi sub 500 ron. La cele doua marci calitatea si fiabilitatea incep de la preturi superioare. Asa ca cine doreste sa cumpere marca si e dispus sa scoata o suma dubla din buzunar e liber sa o faca. Daca gasesc o lanseta care costa 600 de lei si imi ofera ceea ce ofera una de peste 1000, prefer ca de restul banilor sa cumpar naluci sau pe langa diferenta de bani sa mai pun ceva si sa-mi iau o mulineta de calitate superioara.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 24 Feb 2016, 18:56

Măi, din intamplare chiar cunosc si am pescuit cu x-tremul pe care il ai. Este o lanseta buna, chiar am influentat pe cineva de pe forum sa o cumpere, insa sa nu exageram cu laudele. Este o lanseta buna si atat. Eu stiu ca fiecare cioara isi considera puiul cel mai frumos, dar sa fim obiectivi nu subiectivi.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 24 Feb 2016, 19:01

albert.C scrie:deci omu asta m-a "terminat" psihic" cu topicurile lui...
vin cu intrebarea : "EXISTA MASINA DE STRADA SUB 100000 $ ???? "
Din nefericire inca nu te-a intrecut nimeni cu topicurile "bomba" sau "cutremuratoare" a la RTV.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 24 Feb 2016, 19:03

Tito, nu am zis ca Dragon sau altii nu au lansete bune.. pot fi chiar foarte ok pentru pretul cerut.... (nu ma pronunt ca nu am avut ocazia sa pescuiesc vreuna)

Eu am zis doar de eticheta asta Toray ce e acum la moda...... Si in general ne plac etichetele.. prind :D

Cu ar fi de exemplu ca Plano care face cutii foarte ok sa se laude cu peletele de plastic cumparate de la Toray de exemplu.. ca tot fac si mase plastice....

Cat despre pretul unei lansete... e adevarat ca nu intotdeauna pretul reflecta calitatea... si asta e la fel la tot, si nu doar in pescuit. Insa o firma consacrata iti da putin mai multe incredere.... Insa si greii o mai dau de gard..... Pana la urma unii cauta un echilibru intre pret si calitate (si aici ma regasesc si eu) altii vor doar ieftin, pe cand unii vor daor ce e mai nou sau mai scump pe piata, chiar daca uneori chestiile noi si prea putin testate pot oferii surpize :D

Printre lansete am si acum o Baracuda de vre-o 8-10 ani, si care nu o vand si inca o pescuiesc cu placere.... si a fost putin peste 100 lei :D - deci sunt si lansete ieftine ok

Si ca sa revin ontopic... sunt o gramada de lansete bune de jig la toate preturile.... la bugetul de 1000 de lei e mai greu sa te hotarasti care :D
Imagine

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 24 Feb 2016, 19:16

Gogol scrie:Măi, din intamplare chiar cunosc si am pescuit cu x-tremul pe care il ai. Este o lanseta buna, chiar am influentat pe cineva de pe forum sa o cumpere, insa sa nu exageram cu laudele. Este o lanseta buna si atat. Eu stiu ca fiecare cioara isi considera puiul cel mai frumos, dar sa fim obiectivi nu subiectivi.
Aveam posibilitatea financiara sa-mi cumpar "o cioara" mult mai scumpa, dar am ales asa.
Referitor la cutiile Plano, eu imi cumpar cutii din Obi ,din alea pentru suruburi si stau la fel de bine nalucile in ele, e drept ca astea costa 15 ron si nu scrie Plano pe ele. Nici eu nu sunt adeptul lansetelor ieftine dar prefer sa dau banii pe cele care ofera mai mult decat pretul platit. Personal n-am avut neplaceri de 2 ani de cand folosesc lansetele de la Dragon si nu caut sa le ridic in slavi cu orice pret. Mai am o "japoneza" facuta in Vietnam care si-a dovedit din plin rezistenta si fiabilitatea in situatii in care multe bete din clasa ei ar fi facut poc.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Feb 2016, 19:25

costi scrie:Si ca sa revin ontopic... sunt o gramada de lansete bune de jig la toate preturile.... la bugetul de 1000 de lei e mai greu sa te hotarasti care :D
BINGO!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns