Exista lanseta de jig sub 1000 lei?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
crapmaniacul
veteran
veteran

Re: Exista lanseta de jig sub 1000 lei?

Mesaj de crapmaniacul » 24 Feb 2016, 20:32

Daca tot a venit vorba de lansetele Dragon, as vrea sa zic ca am pescuit doua modele, un X-Tream si mai de curand un Team Dragon Pike Special, adica lansete la 140-160 Euro.
La o prima impresie aceste lansete iti fura ochiul, sunt foarte frumos lucrate si finisate si pana la un punct lucreaza chiar placut in pescuit, insa nu sa cazi pe spate. Ca si raport calitate pret sunt OK, fara a fi insa spectacol ... Eu am renuntat la acest brand dupa ce in toamna am reusit sa rup prima lanseta din viata mea, acest Team Dragon Pike Special 2.28 m, 14-35 gr ... Am agatat naluca intr-o radacina si am tras eu poate putin fortat dar nu mai tare ca in alte situatii similare si cu o pocnitura zdravana, lanseta super speciala s-a retezat de la jumatate ... Tind sa cred ca a fost un defect de fabricatie, o micro bula de aer sau mai multe prinse intre foile de carbon si rasina ... Asa s-a terminat o relatie care promitea multe :) , asa ca am decis sa nu mai gust Dragoane, gata.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 24 Feb 2016, 20:57

tito scrie: Seria Guide Select de exemplu a fost un fiasco si nu mi-as cumpara un asemenea bat nici pentru batut covoare.
Mai ca mi-as mai cumpara un "fiasco" de asta :) Doar ca nu mai gasesc...
Am un Executor 7-28 gr de 5 ani si nu l-as schimba cu nimic altceva ;)
Avidul e copil mic pe langa asta la capitolul senzitivitate si rezerva de putere...
Nu are rezerva de putere? Probabil, de vreme ce am scos somn de 16 kg ( 15 min) din curentul foarte puternic de sub centrala, de la turbine.
Apoi altii la 8-10 kg, stiuci 3-5 kg aduse de la 7-8 m adancime in 2-3 min, avati 4-5 kg si salai frumosi ;)
Acum 2 ani vara, am luat cu el peste 200 de cleni, asta din cauza ca imi era lene sa port lanseta de clean dupa mine si pescuiam cu ce aveam la indemana :D rotative de 4 gr si voblere de 6 gr...
Si pe asta scrie made in Japan dar nici nu ma intereseaza unde e facuta, poate sa fie facuta si in Zanzibar :lol:
Duce pana pe la 35 gr si e fast, spre extra fast.
Oricat m-as stradui sa gasesc ceva la ea sa nu imi placa, nu reusesc...

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 24 Feb 2016, 20:59

Gogol scrie:
albert.C scrie:deci omu asta m-a "terminat" psihic" cu topicurile lui...
vin cu intrebarea : "EXISTA MASINA DE STRADA SUB 100000 $ ???? "
Din nefericire inca nu te-a intrecut nimeni cu topicurile "bomba" sau "cutremuratoare" a la RTV.
da-mi 1 exemplu maestru al universului,guru pescuitului de tastaturi !

Luca Dehelean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Luca Dehelean » 24 Feb 2016, 22:21

ovidiu scrie:
Luca Dehelean scrie: Buget: 1000 lei fix sau mai putin.
Exista lanseta de jig sub 1000 de lei? :)
Da exista...si sub 900 si sub 600 si sub 200 si sub 99lei , in ziua de azi exista orice pentru orice buget... Daca totusi cauti intre 900 si 1000 sunt sigur ca vei gasi ceva.
Spor!
"Util"

Luca Dehelean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Luca Dehelean » 24 Feb 2016, 22:23

albert.C scrie:deci omu asta m-a "terminat" psihic" cu topicurile lui...
vin cu intrebarea : "EXISTA MASINA DE STRADA SUB 100000 $ ???? "
Daca asa te simti, atunci probabil ca asa esti :)) Ai grija unde ajungi in ritmul asta.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 24 Feb 2016, 22:24

Si Daca tot n-eam abatut de la subiect. Pe vremuri am cumparat un Carb-o-star delux 5-25 grame (real era un 2-18gr) imi placea pentru ca lansa excelent voblerele mici, s-a rupt exact in situatia descrisa mai sus, dar asta nu m-a oprit sa mai cumpar alta lanseta din aceeasi serie de la acelasi producator iar pe aceasta am vandut-o dupa ce am pescuit-o 2 sezoane fara a avea vreo problema.

Sorine
Experienta mea cu Guide Select a fost o dezamagire din mai multe puncte de vedere. La stiuca cu gume foloseam MajorCraft Turel 7-28 gr si era o adevarata placere sa pescuiesc cu lanseta respectiva. Vazand cat de laudate sunt lansetele Dragon Guide Select am zis ca trebuie sa pescuiesc cu unul. Din ce imi amintesc era cea de 2,30, 5-25 gr. Pescuiam intr-un loc in curent pe o adancime de 7-10m. Prima impresie, lanseta imi parea mult mai grea decat greutatea data de producator, poate si din cauza faptului ca nu se echilibra cu o mulineta de 250gr. A doua chestie, cu un jig de 14 gr + guma aveam senzatia ca tractez o greutate mult mai mare. Si ultimul lucru...cu o stiuca de 3,5 kg batul s-a indoit aproape pana la mandrina dand senzatia ca cu un peste mai mare nu pot avea control pe peste. Cu turelul trag fara emotii de pesti mult mai mari, putand pune presiune si avand permanent controlul.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 24 Feb 2016, 23:08

io cu selectul ala de 2,30 7-28 luat de la adrian99 am scos un crap sui de 15-16kile in joaca, si nu era nici macar la jumatatea limitei de putere. Ce nu mi-a placut la el in special, era foarte obositor in pescuit...dezechilibrat oarecum si destul de greu. cel de 2,4 si 3-18g era super in pescuit, bine echilibrat, simtea bine, dar nu prea avea rezerva de putere la tepe pe distanta mare, si am ratat din cauza asta 2-3 pesti frumosi. la ala mai tare era invers, din cauza rigiditati am ratat in aceiasi zi 2salai fumosi in mal.
Urasc atarnatorii!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 25 Feb 2016, 00:40

Legend elite la mana a doua sau mai pui ceva si iti iei nou.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 25 Feb 2016, 01:32

de azi sunt si eu fericitul posesor al unui Nano Force... ce sa zic, am lansat imaginar toata ziua prin bucatarie. din punctul meu de vedere, la banii astia, e super piesa. nu stiu ce ziceti voi, dar mi se pare ca finisajele si atentia la detalii sunt peste limita. la capitolul aspect, nu pot sa-l compar cu nicio lanseta pe care o am sau am avut-o. e foarte misto lucrata. si ii pleaca varful asa, intr-un mare fel. abia astept s-o incalt cu o mulineta bine echilibrata si sa ne imprietenim pe balta. ciudat e ca desi e 4-21 grame, are rezerva pe talon ca la alea de 10-30 gr. pe scurt, nu ma platesc astia de la Dragon, dar lanseta e un best-buy!!! clar. am pipait ceva modele noi pe la targ, una singura mi-a placut de la colmic. am vazut apoi si pretul. 1550lei. pai scuze, poate dragonul asta are cu 5grame in plus... dar diferenta de gramaj e mai scumpa ca aurul. am mai vazut niste megabass-uri interesante. dar ce vorbim aici. daca o colantezi colmic si o vinzi la 1200 lei gasesti destui s-o aprecieze. pt cine vrea s-o pipaie, sa ma duca pe o balta plina de peste si i-o dau in test :)) glumesc, eu sunt foarte incantat de batzul asta.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

sorinM
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorinM » 25 Feb 2016, 09:00

Am Nano Force 6-28g 2,35 135g 2pc de vreo 2 luni. Ca si parte negativa sau nu .... cu o mulineta de 300g am reusit sa o fac sa nu mai pice in bot , in rest super ok !

Scrie răspuns