exist !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: exist !

Mesaj de Tavi » 15 Apr 2012, 17:40

semlecangheorghe scrie:Da ,si urmatorul pas firesc este castingul..
O mulineta de 200 de dolari,este mai fiabila,mai puternica si tine mai mult decit orice stella ori daiwa..Basca faptul ca poti sa-i faci upgrade-uri ,desi nu e obligatoriu..Inafara de o minima intretinere...
Deci dom Gigi
Io vreau un raspuns concret la intrebarea mea.
Inteleg ca n-ai avut stella.
Atunci cum ai ajuns la concluzia asta? Ai citit undeva?
Da si mie un link la un test de fiabilitate mulineta de cast de 200 de dolari versus stella ..
Nu-mi da lincuri catre dex, nu vreau comparatii generale spin versus cast, hipoid, etc, pe alea le stiu si eu.
p.s. ai idee cat costa o mulineta vero de fly pt. sw?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Apr 2012, 17:47

@ TAVI...esti rau..
doar sunt PASTELE..
deci : LUMINA pentru toti :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 15 Apr 2012, 18:31

Nu ma... nu e vorba de rautate...chiar sunt curios ...daca e doar o parere sau o impresie e una.
Daca s-a si demonstrat/testat cumva chestia asta atunci e deja altceva. Stiu ca e putin probabil sa existe un asemenea test ...probabil e entuziasmul baitcastorului incepator. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 19:58

rine scrie:am uitat...nea' jiji..de CRACIUN pe tren mi-am luat REVISTA..dupa mult timp.
intr-o perioada eram fan! n-am fost atent la imajinile de pe coperta.
i-mi dai banii pe ia? macar jumate.
jur ca nu mi-am insusit nici o invatatura de acolo :lol: :lol: :lol: :lol:

Poi tu esti prea invatat sa mai inveti ceva..
Si io nu-mi amintesc sa fi facut contract cu tine ca tu dai banu, si io te invat..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 20:16

Tavi scrie:Nu ma... nu e vorba de rautate...chiar sunt curios ...daca e doar o parere sau o impresie e una.
Daca s-a si demonstrat/testat cumva chestia asta atunci e deja altceva. Stiu ca e putin probabil sa existe un asemenea test ...probabil e entuziasmul baitcastorului incepator. :D

Daca nu erai rautacios ma intrebai pe privat..
Demonstrat,, testat??
Hai sa-ti zic ceva,si daca faceam eu un test,preferam sa tin pentru mine decit sa scriu aici ,ca apoi sa vina toti circotasii(ca bate vintu,ca nus ce..),si sa dea la cotoaie....
Asa ca fapt divers,o mulineta de spinn,aduna firul prin frecare.Una din cast prin rularea pe tambur..Din acest punct de vedere e superioara cea de cast,caci nu are ce galet sa se uzeze.
La clasa egala de putere,cea de casting este mai mica si mai usoara.
La spinning,in timpul lanseului firul se freaca de tambur pe masura ce iese de pe acesta in timpul lanseului..Cu cit iese mai mult cu atit creste frecarea firului de buza tamburului.E un avantaj??
Cit este drag-ul la o Stella de 4000??Cit cintareste???Cit costa??
Abu ,drag=22lb,greutate246 gr,pret 180-200dolari..
No, la Stella cauta tu,ca mie mi-e lehamite...
Si da ,am pescuit cu Stella ,merge traznet e adevarat...dar dupa cum iti spuneam ,stiu vreo citiva care au dat Stella pe mulinete de bait...oare de ce ,doar de 800 de dolari,primesti totul la superlativ...??

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Apr 2012, 23:21

semlecangheorghe scrie: La clasa egala de putere,cea de casting este mai mica si mai usoara.
La spinning,in timpul lanseului firul se freaca de tambur pe masura ce iese de pe acesta in timpul lanseului..Cu cit iese mai mult cu atit creste frecarea firului de buza tamburului.E un avantaj??
Cit este drag-ul la o Stella de 4000??Cit cintareste???Cit costa??
Abu ,drag=22lb,greutate246 gr,pret 180-200dolari..
No, la Stella cauta tu,ca mie mi-e lehamite...
Nu stiu cum poate vorbi un caster de lanseuri si frecari cand da exemplu un mosor care tine peste 300 de yarzi de 30 lb braid :lol: , nu-i cam mult fir mai Gigi pe Abu ala , tare greu de crezut ca bate un Stella in lanseu asa plin cu ghemu ala de over 300 de yarzi , cred ca bagi niste peruci cat o gulie din aia mare , zau :lol: :lol:

Ca de obicei , ai dreptate si la clasa de putere, aia de cast ii mai usoara , uite Abu asta a tau la 246 gr si 22 lb , adica 10 kile drag , taman cat are un Rarenium C3000 , din pacate pentru tine Rarenium cantareste 195 de grame , sau o Sephia C3000S 10 kile max drag , da 215 gr !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 15 Apr 2012, 23:36

:lol1:
adica aia e carcotasi ca bate vantu dar tu nu esti cu mulineta de cast 200 coco vs stella :lol:
si parca se discuta de Exist? :lol: :headbash:

vezi ca a mai fost unu care si-a sustinut teoriile si fizice si psihice pana in panzele albe si a ajuns sa ... aibe alt site :lol: ca de la prea multa contradictie a realizat ca daca vorbeste cu alter ego-urile sale alea nu il contrazic, plus ca era priceput in toate domeniile si stilurile de pescuit, aducea si linkuri sa demonstreze priceperea sa :lol: :lol: :lol:

UN SFAT .... nu uita ca pentru multi comparatiile tin de subiectivism, degeaba incerci sa demonstrezi ca mulineta de 200coco e mega giga buna, unora din cei care le chica bine in mana Exist sau Stella nu o sa le bagi in cap chestia asta, mai ales daca nu se impaca la spin

si de ex eu care am echipamente de spin si pescui la 100 de km de fiecare data, ca deh asa e pe la unii, nu ma vad schimband acum pe cast pentru ca pur si simplu mi-e bine, cand ma duc pe bezna la Olt nu trebuie sa dau la punct fix , stiu foarte bine unde e pragul si ce am de facut , cu toate acestea ma indoiesc ca ratez lanseul cu mai mult de 1 metru fata de locul unde am vrut sa arunc plus ca vorbim si de bete lungi , nu stiu cum e cu vantul si alea dar nu pot risca o partida la atata distanta si daca mai sunt si 4 insi in masina sa imi car io diverse echipamente in plus de cast si sa desfac eventuale peruci la intuneric

acu daca tot m-ai facut curios , zi si mie cum rezista in materie de peruci o mulineta de cast la schimbari de gramaje si naluci, adica de la jiguri de 7 la unele de 21 si eventula ceva voblere de la 7 la 10 cm stiu eu intre 10 si 25 gr intr-o singura partida? normal ca tre sa reglezi si frana , cam in cate partide de pescuit capeti experienta necesara?
a si sa nu uit, de ce ai comutat pe cast? ce te-a nemultumit in afara de pretul la Stella :headbash: :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2012, 07:08

Pikeman a scris
a si sa nu uit, de ce ai comutat pe cast? ce te-a nemultumit in afara de pretul la Stella
Pentru ce sa iti raspund ,doar sint prea subiectiv,nu??Sa ajumg ca Gerula..??
Fie cum ziceti voi...

.

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 19 Apr 2012, 09:26

Nici n-am mai citit ultima pagina :lol1: :headbash: :wallbash: :headbash:
Tineti-o tot asa ! :lol: :lol:

Scrie răspuns