Tavi scrie:Nu ma... nu e vorba de rautate...chiar sunt curios ...daca e doar o parere sau o impresie e una.
Daca s-a si demonstrat/testat cumva chestia asta atunci e deja altceva. Stiu ca e putin probabil sa existe un asemenea test ...probabil e entuziasmul baitcastorului incepator.

Daca nu erai rautacios ma intrebai pe privat..
Demonstrat,, testat??
Hai sa-ti zic ceva,si daca faceam eu un test,preferam sa tin pentru mine decit sa scriu aici ,ca apoi sa vina toti circotasii(ca bate vintu,ca nus ce..),si sa dea la cotoaie....
Asa ca fapt divers,o mulineta de spinn,aduna firul prin frecare.Una din cast prin rularea pe tambur..Din acest punct de vedere e superioara cea de cast,caci nu are ce galet sa se uzeze.
La clasa egala de putere,cea de casting este mai mica si mai usoara.
La spinning,in timpul lanseului firul se freaca de tambur pe masura ce iese de pe acesta in timpul lanseului..Cu cit iese mai mult cu atit creste frecarea firului de buza tamburului.E un avantaj??
Cit este drag-ul la o Stella de 4000??Cit cintareste???Cit costa??
Abu ,drag=22lb,greutate246 gr,pret 180-200dolari..
No, la Stella cauta tu,ca mie mi-e lehamite...
Si da ,am pescuit cu Stella ,merge traznet e adevarat...dar dupa cum iti spuneam ,stiu vreo citiva care au dat Stella pe mulinete de bait...oare de ce ,doar de 800 de dolari,primesti totul la superlativ...??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.