exist !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
florin1948
veteran
veteran

Re: exist !

Mesaj de florin1948 » 14 Apr 2012, 19:02

Daca tot va "certati"(in mod constructiv) spuneti-mi si mie va rog,ca viitor pescar de cast (fac o incercare) de la ce nivel o mulineta de cast poate sa arunce bine 4 - 5 gr. ? Evident cu un bat corespunzator,fir subtire,etc. Sper sa nu ma aruncati la 300 - 400 $ ca imi trece cu castul. Multumesc si Paste Fericit !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Apr 2012, 19:26

umbla vorba prin sat ca so cam saturat piata de rodbuilding spiningareasca si unii propovaduie castu pentru lucrari noi :lol1:

parerea me e ca ... multe lucruri se pot face cu bani putini, drept urmare in teoria evolutiei, mergand retroactiv pe exemplul colegului cu 20 de mulinete de 100 de lei cred ca nu mai avea rost sa dam banii pe o masina cand si o caruta face aceeasi treaba, sau poate era mai bine cu dacia 1100 :lol: ce-i drept se repara la fel de usor pe cat se strica

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 14 Apr 2012, 19:51

florin1948 scrie:Daca tot va "certati"(in mod constructiv) spuneti-mi si mie va rog,ca viitor pescar de cast (fac o incercare) de la ce nivel o mulineta de cast poate sa arunce bine 4 - 5 gr. ? Evident cu un bat corespunzator,fir subtire,etc. Sper sa nu ma aruncati la 300 - 400 $ ca imi trece cu castul. Multumesc si Paste Fericit !
PX68,Pixy,Sol,Alphas....
Until next time....Tight Lines!

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 14 Apr 2012, 20:39

pikeman scrie:umbla vorba prin sat ca so cam saturat piata de rodbuilding spiningareasca si unii propovaduie castu pentru lucrari noi :lol1:

parerea me e ca ... multe lucruri se pot face cu bani putini, drept urmare in teoria evolutiei, mergand retroactiv pe exemplul colegului cu 20 de mulinete de 100 de lei cred ca nu mai avea rost sa dam banii pe o masina cand si o caruta face aceeasi treaba, sau poate era mai bine cu dacia 1100 :lol: ce-i drept se repara la fel de usor pe cat se strica
Problema se pune putin altfel.
Okuma = Logan
Stella = S Klasse
Chiar crezi ca un S te tine cat 20, hai sa zicem cat 10 Loganuri ? :wink: => niciodata!
Am avut in mana Stella FE si crede-ma ca nu as da niciodata 2500lei pe mulineta aia. Hai, un 1200-1400... poate..., poate!
Sa arunci atatia bani pentru....atat de putin. :roll:
Da, sunt diferente, nu contest treaba asta dar sigur diferentele nu justifica pretul.
La fel e si cu mulinetele pentru crap. Am de 150lei si am de 6-700lei. Raportul corect pret/calitate/performanta ar fi undeva undeva la 1 : 2(adica 300, poate 400lei). Performantele...,da sunt diferenta dar nu atat de mari incat sa justifice pretul.
Amandoua te tin 5-10 ani in conditii de exploatare normala.

Sunt banii vostrii, faceti ce vreti cu ei.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Apr 2012, 21:59

poi asa e mai Neamtu, nici eu nu as da 2500 pe o stella, f adevarat, desi am una dar am dat 800 pe ea, poate si banii astia par multi ptr cineva care isi ia o mulineta de 200 de lei de ex

ideea e ca daca vrei sa te grabesti undeva, sa faci o liniutza cu cineva la semafor sau sa ai o sansa in plus in caz de doamne fer accident e posibil sa vezi diferenta. normal ca unele lucruri nu se justifica, dar nici nu se discuta :lol1: adica io nu imi permit sa carcotesc despre o mulineta de 1000$ din 2 motive, unu ar fi ca nu am banii sa o cumpar si daca i-as avea ar trebui sa fie multi prea multi ca sa dau io 1000$ pe o mulineta si al doilea motiv este pentru ca m-as simti ca vulpea si strugurii acrii, sau cum era?

daca as fi detinator de astfel de piese de muzeu as zice dupa 3 ani daca au meritat sau nu, vs o okuma sau orice altceva, dar eu nu am nici mercedes insa nu imi permit sa zic ca bmw-ul ala e prea scump, nu ar da bine la imagine :lol: m-as simti ca si cand nu imi permit sa il iau si ii caut nod in papura pretul :lol:

Bogdan D.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bogdan D. » 14 Apr 2012, 22:37

Si eu mi-am luat 2 Exist-uri, cei drept nu modelul nou...dar sincer va spun ca nu am facut o greseala! :wink:
Si apropo...ambele sunt peste Stella! :mrgreen:

Imagine
Imagine

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Apr 2012, 23:10

semlecangheorghe scrie: Chir si asa,nu o sa ma convingi niciodata ca o mulineta de spin pentru marin este mai fiabila sau mai robusta decit omoloaga ei de casting...acolo fa comparatia,nu compara cu ce pescuim noi pe aici la somn si salau,
Pai acum 2 ani mai era unu care imi zicea asta , i-am zis sa-mi arete o singura mulineta de cast marin peste echivalentu 10 kile drag sau capacitate fir similar la un 4500 Daiwa si ......inca nu mi-o raspuns :wink:
Alea care crezi tu ca is mai tari decat alea de spin deocamdata nu exista , pur si simplu castu are o limita in cea ce priveste forta si capacitatea , daca te manca sa mergi la GT sau altii monstrii la naluci , bine , ma refer la lansat si recuperat naluca , nu trena sau lasat un jig sub barca, poti sa cauti scule de cast mult si bine :lol: :lol:

Acum 2 saptamani am atins un no-line de pe un Stella 5000 , cu fir de 40 lb si leader 50 , aproximativ un minut , pur si simplu era incalzit tamburu dupa , cu omoloaga in cast as fi intrat inainte ca intra mai putin fir :wink:

Aia cu io nu am dat la cast ii din categoria "Catalinushule" :wink: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Apr 2012, 23:22

Neamtul scrie:
pikeman scrie:umbla vorba prin sat ca so cam saturat piata de rodbuilding spiningareasca si unii propovaduie castu pentru lucrari noi :lol1:

Problema se pune putin altfel.
Okuma = Logan
Stella = S Klasse
Chiar crezi ca un S te tine cat 20, hai sa zicem cat 10 Loganuri ? :wink: => niciodata!
Am avut in mana Stella FE si crede-ma ca nu as da niciodata 2500lei pe mulineta aia. Hai, un 1200-1400... poate..., poate!
Sa arunci atatia bani pentru....atat de putin. :roll:
Da, sunt diferente, nu contest treaba asta dar sigur diferentele nu justifica pretul.
La fel e si cu mulinetele pentru crap. Am de 150lei si am de 6-700lei. Raportul corect pret/calitate/performanta ar fi undeva undeva la 1 : 2(adica 300, poate 400lei). Performantele...,da sunt diferenta dar nu atat de mari incat sa justifice pretul.
Amandoua te tin 5-10 ani in conditii de exploatare normala.

Sunt banii vostrii, faceti ce vreti cu ei.

Da , ai dreptate , problema se pune nitel astfel :D

Daca vrei sa mergi cu 230 pe ora cumperi Mercedesu , sau poti sa incerci cu Loganu :)
Insa smecheria unora consta in a merge cu 90 cu Mercedesu :oops: , lucru care il face si Loganu :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 06:37

florin1948 scrie:Daca tot va "certati"(in mod constructiv) spuneti-mi si mie va rog,ca viitor pescar de cast (fac o incercare) de la ce nivel o mulineta de cast poate sa arunce bine 4 - 5 gr. ? Evident cu un bat corespunzator,fir subtire,etc. Sper sa nu ma aruncati la 300 - 400 $ ca imi trece cu castul. Multumesc si Paste Fericit !

Depinde ce sint alea 4-5grame,wobler sau jig??Daca sint 'wobler'depinde daca are sistem de transfer al greutatii(yo zuri,etc)sau nu are(Original Floating,SSRetc).

Daca cele 4-5 gr sint jig,sau woblere cu bile, atunci cred ca merge si curado51e,sau abu revo mgx.
Daca sint greutati mai mici de atit,sau woblere usoare,atunci trebuie mulinetele care a zis colegul Adrian.Si la chestiile usoare ,investitia este pe la 4-500 de dolari..Din cite am inteles ,in primul numar al PPT,este un review la Daiwa Pixy..

La casting ,pentru chestii usoare trebuie sa scoti mai multi bani decit la spinning..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 06:40

Pikeman(?) a scris
umbla vorba prin sat ca so cam saturat piata de rodbuilding spiningareasca si unii propovaduie castu pentru lucrari noi
Si mie imi umbla bibilica ca suna a un fel de teorie a conspiratiei.Parca ar scrie Gerula cu contul 'Pikeman' :D :D :D :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns