exist !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: exist !

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 07:05

Catalinus( :D ), a scris

Pai acum 2 ani mai era unu care imi zicea asta , i-am zis sa-mi arete o singura mulineta de cast marin peste echivalentu 10 kile drag sau capacitate fir similar la un 4500 Daiwa si ......inca nu mi-o raspuns
Alea care crezi tu ca is mai tari decat alea de spin deocamdata nu exista , pur si simplu castu are o limita in cea ce priveste forta si capacitatea ,
Brae,tu ca si alti 99 la suta dintre pescari iti supradimensionezi echipamentul..Lanseta si mulineta trebuie sa fie cea mai ,cea mai...tare ,mare,rezistenta,unicat...No uite la nenea asta....

http://www.ifish.ro/colectia-istorica-a ... licitatie/

Ai vazut??Tarpon de peste 90 de kile ,scos cu fir de 8kg rezistenta si culmea....pa fly :D :D :D :D
Ce drag de 10kg,ce lanseta ca paru???
Mah,cosmarurile in care drilezi stiuci de 2 m,si somni de 5 ,nu sint realitate...
No bun,acuma revenind la mulinete,este una,abu revo toro winch,adicatelea asta

http://www.abugarcia.com/products/reels ... toro-winch

ce tine drag-ul 22lb,si inghite vreo 330yd de 30lb.Asta nu-i buna??Intreb si io,ca nu ma pricep la marin.Si inca nu m-am obosit sa caut pe la daiwa si shimano,round profile-uri..
No, ce zici de tarponul ala??Daca tu la pestii tai folosesti echipamentul ala,la astia ,ce echipament ai folosi??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 15 Apr 2012, 07:19

semlecangheorghe scrie:
florin1948 scrie:Daca tot va "certati"(in mod constructiv) spuneti-mi si mie va rog,ca viitor pescar de cast (fac o incercare) de la ce nivel o mulineta de cast poate sa arunce bine 4 - 5 gr. ? Evident cu un bat corespunzator,fir subtire,etc. Sper sa nu ma aruncati la 300 - 400 $ ca imi trece cu castul. Multumesc si Paste Fericit !

Depinde ce sint alea 4-5grame,wobler sau jig??Daca sint 'wobler'depinde daca are sistem de transfer al greutatii(yo zuri,etc)sau nu are(Original Floating,SSRetc).

Daca cele 4-5 gr sint jig,sau woblere cu bile, atunci cred ca merge si curado51e,sau abu revo mgx.
Daca sint greutati mai mici de atit,sau woblere usoare,atunci trebuie mulinetele care a zis colegul Adrian.Si la chestiile usoare ,investitia este pe la 4-500 de dolari..Din cite am inteles ,in primul numar al PPT,este un review la Daiwa Pixy..

La casting ,pentru chestii usoare trebuie sa scoti mai multi bani decit la spinning..
Multumesc pentru sfaturi ! Intr-adevar,ma refeream la jiguri usoare,pentru voblere mici raman la echipamentul de spining de care sant f.multumit deocamdata. Fac si eu o incercare (cu jiguri mai grele aproape ca am invatat) sa vedem cat de indemanatec sant. Paste fericit si Hristos a inviat la toata lumea !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 07:25

Si eu de la categoria m-l in jos ,ramin pe sinning...De la medium in sus,insa castingul este baza..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Apr 2012, 11:51

semlecangheorghe scrie:Catalinus( :D ), a scris

Pai acum 2 ani mai era unu care imi zicea asta , i-am zis sa-mi arete o singura mulineta de cast marin peste echivalentu 10 kile drag sau capacitate fir similar la un 4500 Daiwa si ......inca nu mi-o raspuns
Alea care crezi tu ca is mai tari decat alea de spin deocamdata nu exista , pur si simplu castu are o limita in cea ce priveste forta si capacitatea ,
Brae,tu ca si alti 99 la suta dintre pescari iti supradimensionezi echipamentul..Lanseta si mulineta trebuie sa fie cea mai ,cea mai...tare ,mare,rezistenta,unicat...No uite la nenea asta....

http://www.ifish.ro/colectia-istorica-a ... licitatie/

Ai vazut??Tarpon de peste 90 de kile ,scos cu fir de 8kg rezistenta si culmea....pa fly :D :D :D :D
Ce drag de 10kg,ce lanseta ca paru???
Mah,cosmarurile in care drilezi stiuci de 2 m,si somni de 5 ,nu sint realitate...
No bun,acuma revenind la mulinete,este una,abu revo toro winch,adicatelea asta

http://www.abugarcia.com/products/reels ... toro-winch

ce tine drag-ul 22lb,si inghite vreo 330yd de 30lb.Asta nu-i buna??Intreb si io,ca nu ma pricep la marin.Si inca nu m-am obosit sa caut pe la daiwa si shimano,round profile-uri..
No, ce zici de tarponul ala??Daca tu la pestii tai folosesti echipamentul ala,la astia ,ce echipament ai folosi??

Gata Adelina( :lol: :lol: ) m-ai prins , Revo ala are exact PESTE 10 kile taman 2 grame :lol: :lol: :lol: O avea exact 22 lb drag , sau era mai greu sa scrie 21,98 lb drag , asa ca o pus 22 :lol: :lol: Nu o sa stim niciodata !

Hai si cauta similar in cast la alea cu frane peste 15 kile sau daca ai vreme, multa multa vreme :lol: la alea cu 30 de kile frana , incepe cu roundprofile de la Shimano and Daiwa ,daca tot ma ameninti ca la alea nici nu ai inceput sa te uiti :lol:

Nu ma impresioneaza prea mult tarponu ala pe fir de 8 kile , ii posibil sa-l fi prins intr-o baltuta inchisa cand coboara marea , dupa 3 salturi o tulburat apa in baltuta si nici nu o avut unde fugi , chestiune de timp pana o ramas fara oxigen , nu zic ca exacta asa o fost da astia ahtiati dupa recorduri is ca drogatii din sport , unii is prinsi alti nu .
Si 2 , tarponu , sailfishu si cam orice acrobat care vezi tu ca sare voios in drill , chiar si de apa dulce , nu-i un fighter , asta bonus de la mine , sa nu zici ca nu inveti chiar nimic :D , is acrobati insa fara forta , practic consumu de oxigen ii prea mare in salturi si nu apuca sa intre in agataturi si faze din astea , tipu asta de pesti nu scoate fir si nu intra in tufe sau bolovani , evident ca tre experienta ca sa-i domini , insa nu ii nevoie de fire si frane , daca in loc de tarpon agata un amberjack de 20 kile ramanea fara fir sau rupea cam in 19 cazuri din 20 , si ala unu ar fi fost ceva obosit, femela gravida sau proaspat mancat .

Oricum , mai ai pana il ajungi pe Gerula :lol: :lol: :lol:

Hai , cauta alea de ti-am zis , omoloage la Saltigas 6500 sua Stellas 20 000 , o sa-ti dau dreptate cand vi cu ele si o sa pot zice in sfarsit ca da , castu ii mai tare peste tot , in rest moda ii moda , in pescuit si oriunde , chiar si io am zis ca ii desltul de adictiv sa simti cum se invarte tamburu ala in mana ca o vietate :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 12:36

Petrus a scris
Nu ma impresioneaza prea mult tarponu ala pe fir de 8 kile , ii posibil sa-l fi prins intr-o baltuta inchisa cand coboara marea
Sau si mai rau ,zic io,poate o fost anesteziat.. :D :D :D :D :D :D
Poate ca seman eu cu Gerula,dar la faza asta m-ai intrecut de mult.. :D :D ..si de departe...
Citeste pe articolul acela pina la capat,si o sa vezi ca pe linga tarpon,nenea ala o mai prins tot asa peste spada si inca o dracovenie din aia cu baterii energizer in ea...
Si aia or fost in apa inchisa,neoxigenata,anesteziati??? :D :D :D :D
Si asta pe vremea cind mulintele alea a tale si alea a mele erau in faza embrionara in capul cuiva..
No ce zici, ce drag o avut ala la mulineta de o scos peste spada??

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Apr 2012, 15:42

brae ..nea' gigi ..cu toate ca mi-am propus sa te evit cat pot... ai prins matale tarponi d'aia ? in locatii d'alea?
sorry ! locatii! mai iesi si matale din judet. si nu pe sarulesti.
zic io: intr-o delta inundata unde barosancele stateau in stuf numai cu capu' afara ( vorba ceea ;la o palma de stuf) si restul de 60 sau 70 de cm de trup ,in "jungla"cu ce le scoti brae de acolo? cu filme de pe yo-tube?cu ML?
aveam fir de 0,30 si intram cu barca in papura, mai bine de 6 metri, pe fir, dupa ce le intepam sa le scot de acolo.intortocheate!
nu mai vorbiti fratilor din filme.
creatori de opinii.
pe site-uri sau in reviste.
d'alea : am citit io si asa e! :evil:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 16:29

Sa ma eviti cit poti???Doamne ,nu poti fi atit de crud...Da ce ti-am facut??
Si nu inteleg ce legtura au stiucile alea cu m-l??Am zis io undeva ca e bine sa dai la stiuci camuflate printre trestii cu m-l??Daca asa crezi ori n-ai inteles ,ori n-am zis io..
Si in legatura cu asta
creatori de opinii.
pe site-uri sau in reviste
...n-am inteles aluzia...ti-am impus eu opinia mea??Cind am zis eu ca sint formator de opinie??

.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Apr 2012, 16:54

Inca un topic dus !

:bere: Felicitari baieti....s-a ajuns la la Exist la Stella...si de la Stella la fly :respekt: :censored:

E Aprilie, inca nu s-au dezghetat apele pe la voi ? :censored:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Apr 2012, 17:07

semlecangheorghe scrie:Sa ma eviti cit poti???Doamne ,nu poti fi atit de crud...Da ce ti-am facut??
Si nu inteleg ce legtura au stiucile alea cu m-l??Am zis io undeva ca e bine sa dai la stiuci camuflate printre trestii cu m-l??Daca asa crezi ori n-ai inteles ,ori n-am zis io..
Si in legatura cu asta
creatori de opinii.
pe site-uri sau in reviste
...n-am inteles aluzia...ti-am impus eu opinia mea??Cind am zis eu ca sint formator de opinie??
asa-i nea' jiji. vorbesc si eu ca prostu'
da-i inainte :lol:
@mai ,nemernic ..numele traje persoana dupa iel? :lol:
topic ...dus...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Apr 2012, 17:15

am uitat...nea' jiji..de CRACIUN pe tren mi-am luat REVISTA..dupa mult timp.
intr-o perioada eram fan! n-am fost atent la imajinile de pe coperta.
i-mi dai banii pe ia? macar jumate.
jur ca nu mi-am insusit nici o invatatura de acolo :lol: :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns