exist !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: exist !

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Apr 2012, 12:26

S.F.-ule..daca ai fi pescuit si la casting,te-as crede...
Din moment ce nu ai facut-o,vorbesti in necunostinta de cauza...tu stii numai ce ai pescuit tu,restul nu conteaza..
Gigi ,lasa vrajeala , cu deepdivere si crankuri , ca incet incet ies din peisaj , nu stiu daca ai bagat de seama da se folosesc din ce in ce mai putin , iar le pestii de apa dulce a caror lupta se reduce la dat din cap si plecari incete nu are rost sa vorbim de forte si angrenaje
Ce vrajeala??
Nu stiam ca deep diverele si cranck-urile ies din peisaj..
Si nu m-as hazarda sa zic ca se folosec din ce in ce mai putin,ca nu m-am apucat sa tin socoteala fiecaruia cit si daca a renuntat la ele..
Cit despre 'plecari',nah,nu toata lumea are sansa ta, sa prinda orci sau marlini...
Chir si asa,nu o sa ma convingi niciodata ca o mulineta de spin pentru marin este mai fiabila sau mai robusta decit omoloaga ei de casting...acolo fa comparatia,nu compara cu ce pescuim noi pe aici la somn si salau,cu ce pescuiesti tu pesti d-aia cu teapa-n bot si racheta-n fund...,pardon :D :D
Asa ca fa tu nene o incercare cu un combo de bait marin si apoi mai vorbeste..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 14 Apr 2012, 13:06

deci intrebarea mea ramane fara raspuns. :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Apr 2012, 13:24

Eu amscris
Stella are un angrenaj hipoid ,daca nu ma insel.Orice angenaj din asta ,indiferent sub ce marca este ,nu cred ca face fata uzurii in timp,comparativ cu angrenajul dintr-o mulineta de cast.

http://dex-online.ro/fiabil/cauta/

Pai nu ti-am raspuns??
Vrei in ani??Ok,trimite-mi o Stella,eu pun Abu Garcia,si o sa-ti spun care strica prima si cind :headbash: :headbash:

.

florin s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de florin s » 14 Apr 2012, 13:34

semlecangheorghe scrie:Stella are un angrenaj hipoid ,daca nu ma insel.Orice angenaj din asta ,indiferent sub ce marca este ,nu cred ca face fata uzurii in timp,comparativ cu angrenajul dintr-o mulineta de cast.

http://dex-online.ro/fiabil/cauta/

De ce zic asta??
Acuma sint oleaca subiectiv,recunosc..
Dar cind pescuiesti in curenti cu woblere cranck..o simti in mulineta..Multi de pe la noi au renuntat la stelle si twin power-uri in favoarea unor mulinete de casting..
Nu stiu ce sa zic, dar nu cred ca cei ce s-au apucat de cast s-au gandit la fiabilitatea mare pe care o au mulinetele de cast fata de cele de spin, si la angrenajul hipoid cam firav al Stellei pe care o au in dotare :) . Daca dai pe o mulineta 2500 lei si se strica iti cumperi alta deoarece iti permiti, care este problema. Cineva care pescuieste cu un combo de 1000 Euro (pescuit de apa dulce nu marin) nu cred ca se gandeste prea mult la angrenaje si fiabilitate.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Apr 2012, 15:19

nu cred ca se gandeste prea mult la angrenaje si fiabilitate.
Asta am observat si eu..
Eu nu imi permit 2500 pe o mulineta,d-aia trebuie sa ma gindesc..
Si daca mi-as permite,ma intreb,ce sint in fond ,pescar sau consumator..??

.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 14 Apr 2012, 16:43

Va spun sincer...am pescuit cu extrem de multe scule de spin, incepand cu low cost pana la high-end-uri(gen Stella), dar la capitolul usurinta in pescuit este clar ca o mulineta de baitcast recupereaza mai usor un cranckbait sau un deep-diver fata de o mulineta de spin. Si asta o spun pt ca am avut un combo de baitcast absolut senzational, dar cu care nu m-am putu acomoda, si se pare ca nu-s "facut" pt acest stil sau nu mai am rabdare suficienta sa trec la alt stil...Nu stiu insa daca o mulineta de baitcast are o viata mai lunga decat una de spin(dupa cum am mai spus, am tras efectiv de un Stradic 2500 FH vreo 6 ani, si un amic de un Technium 2500 vreo 8 ani,si au vazut de toate de la jig de 10 pana la jig de 50 gr si de la voblere de 3 cm pana la rattling-uri grele de 35 de gr pe curentii Oltului, si n-a murit niciuna), dar un lucru este cert...cum am spus, o mulineta de baitcast este ceva mai fortoasa decat una de spin celputin pe recuperarea anumitor naluci si pe anumite ape, mai ales pe rauri.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 14 Apr 2012, 16:54

andrei-ovidiu scrie: este clar ca o mulineta de baitcast recupereaza mai usor un cranckbait sau un deep-diver fata de o mulineta de spin.
e alt sistem.
idubitabil :headbash:
dar aici e vorba de mulinete de spin. intre ele. nu-i vorba de a compara un motor in doi timpi cu unul in patru.
ce comparati voi acum , e..senile contra roti :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 14 Apr 2012, 17:15

Facusem doar o paranteza la ceea ce se discutase intre SF si Gigi...oricum offtopic...cat despre ontopic...e clar pt mine demult, Stella e Stella si cam atat :twisted: :twisted: :twisted:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Apr 2012, 18:08

Aha, tu esti...'stelist'

.

andrei-ovidiu
veteran
veteran