exist !
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: exist !
Da, exact cam aia e relatia dar pana si acolo preturile sunt mai apropiate decat la mulinete. Un AMG e cat 4 C-uri normale dar un Exist e cat 11 Exceler-uri ... dar p-acolo e treaba grosso modo. Astia de face ei mulinete de 50 de ani e bagabonti tare. Iti da cate un clip din ala de prezentare cu o mulineta din aia de luceste ca diamantele si ti-o filmeaza din prim-planuri de zici ca e la Oscar ... S-au imbogatit pe spatele pescarilor ca i-a dus capul. Pai cine dadea inainte de revolutie 1000 de coco pe o mulineta cand era 9000 hapartamentu ? A trecut niste ani , s-a mai sucit preturile (acest indicator arbitrar de ne guverneaza vietile) si uite ca acu se duce mia de coco pe o morisca de n-are aer desi e criza crizelor care de la razboiu al doilea n-a mai fost p-acilea. Pai asa ca fapt divers imi zicea un amic mai gumet ca mai bine decat un Certate nou isi ia 3 porci la 100 kg si zau ca nu era mult tare de condamnat desi atunci m-a umflat un ras usor superior, ... una-i una alta-i alta.
La anul o sa apara Hyper Custom Exist Mega Giga Spil cu nano fibre de iluzium desertum (metal mega rar, se gaseste numai in micro-litele din creierul mic recte encefalul reptilian , adica miezul miejilor, de la o specie de furnica pe cale de disparitie) mulineta care o sa aiba 150 de gr cu ambreiaj cu tot si care pe langa rulmentii de iridium cu bilele de titan (garantie 140 de ani ca la pedepsele de inchisoare din state) , mai au si frana pe ferodou ceramic cu tinctura de lapte de fata mare (raritate mondiala) si suveica asta o sa fie un chilipir, greutatea ei in aur de 14 k. Varianta serie limitata, doar ptr Harlem si Arabia Saudita are tamburu si galetu batut cu diamante de cateva carate care rezista bine la frecare, nu se toceste neam.
Asta e fratilor singura lor opreliste in sus, greutatea in aur , ca p-aia din argint au depasit-o (250 gr argint 925 e cam cca 700 lei), adica ei ne vand plastic , ebonita cu calti (zaion) cu aluminiu la pret de aliaj de argint cu aur , ca ei e destepti si stie ce e aia valoare adaugata si prosteala cu lipici si vrajeala scumpa. Ei ne dau plastic noi le dam in cel mai bun caz argint, astea sunt ceea ce eu numesc afaceri din vremea noastra.
Gata, m-am hotarat, de maine dau la pripon pe spray 8x4. Oviderzen!
La anul o sa apara Hyper Custom Exist Mega Giga Spil cu nano fibre de iluzium desertum (metal mega rar, se gaseste numai in micro-litele din creierul mic recte encefalul reptilian , adica miezul miejilor, de la o specie de furnica pe cale de disparitie) mulineta care o sa aiba 150 de gr cu ambreiaj cu tot si care pe langa rulmentii de iridium cu bilele de titan (garantie 140 de ani ca la pedepsele de inchisoare din state) , mai au si frana pe ferodou ceramic cu tinctura de lapte de fata mare (raritate mondiala) si suveica asta o sa fie un chilipir, greutatea ei in aur de 14 k. Varianta serie limitata, doar ptr Harlem si Arabia Saudita are tamburu si galetu batut cu diamante de cateva carate care rezista bine la frecare, nu se toceste neam.
Asta e fratilor singura lor opreliste in sus, greutatea in aur , ca p-aia din argint au depasit-o (250 gr argint 925 e cam cca 700 lei), adica ei ne vand plastic , ebonita cu calti (zaion) cu aluminiu la pret de aliaj de argint cu aur , ca ei e destepti si stie ce e aia valoare adaugata si prosteala cu lipici si vrajeala scumpa. Ei ne dau plastic noi le dam in cel mai bun caz argint, astea sunt ceea ce eu numesc afaceri din vremea noastra.
Vegas_75 scrie:Da, exact cam aia e relatia dar pana si acolo preturile sunt mai apropiate decat la mulinete. Un AMG e cat 4 C-uri normale dar un Exist e cat 11 Exceler-uri ... dar p-acolo e treaba grosso modo. Astia de face ei mulinete de 50 de ani e bagabonti tare. Iti da cate un clip din ala de prezentare cu o mulineta din aia de luceste ca diamantele si ti-o filmeaza din prim-planuri de zici ca e la Oscar ... S-au imbogatit pe spatele pescarilor ca i-a dus capul. Pai cine dadea inainte de revolutie 1000 de coco pe o mulineta cand era 9000 hapartamentu ? A trecut niste ani , s-a mai sucit preturile (acest indicator arbitrar de ne guverneaza vietile) si uite ca acu se duce mia de coco pe o morisca de n-are aer desi e criza crizelor care de la razboiu al doilea n-a mai fost p-acilea. Pai asa ca fapt divers imi zicea un amic mai gumet ca mai bine decat un Certate nou isi ia 3 porci la 100 kg si zau ca nu era mult tare de condamnat desi atunci m-a umflat un ras usor superior, ... una-i una alta-i alta.

IlieNeamt scrie:
Rezulta ca Daiwa iti ia de 2 ori banii pe o mulineta
Un prieten a vazut topicul asta si m-a sunat ca vrea sa-si ia New Exist. Am reusit sa-l "intorc" din drum. Rezultat final :IlieNeamt scrie:Diferenta e de pret :
Daiwa vreo 1200 $
Shimano vreo 600 $

www.pentrupescuit.ro
- semlecangheorghe
- veteran
Da ,si urmatorul pas firesc este castingul..
O mulineta de 200 de dolari,este mai fiabila,mai puternica si tine mai mult decit orice stella ori daiwa..Basca faptul ca poti sa-i faci upgrade-uri ,desi nu e obligatoriu..Inafara de o minima intretinere...
O mulineta de 200 de dolari,este mai fiabila,mai puternica si tine mai mult decit orice stella ori daiwa..Basca faptul ca poti sa-i faci upgrade-uri ,desi nu e obligatoriu..Inafara de o minima intretinere...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Ce inseamna mai exact ca o mulineta de 200 de dolari e mai fiabila ca o stella?
Cati ani rezista o mulineta de 200 si cati ani duce o stella?
Cati ani rezista o mulineta de 200 si cati ani duce o stella?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
Fratilor, nu o mai dati dupa cires,ca stiti bine ca nu e asa. Avem 3,4,5 mulinete dar daca apare una de top si la un pret bun nu rezistam ispitei. La fel si cu lansetele,te arde pe degete sa o incerci si pe "aia" si aduni un snop ca te si miri cand s-au strans.
Tot am zis ca mai vand din ele dar nu ma indur,de fiecare ma leaga amintiri frumoase si mai zic ca "nu cer de mancare".
Asa ca lasati talentele,vedeti bine si pe forum cate se vand( si unele la preturi deloc neglijabile - fiind unii care sant "dependenti"de acest tip de comert cu stocuri nelimitate de JDM,Evergreen toate luate de pe "PLAT" si de care se despart "cu greu") Asa ca mi se pare normal ca producatorii sa profite de pasiunea noastra (ca si la masini,moto,toale,etc) si sa ne jupoaie
ca pe miel _ ca tot veni pastele. Deci va doresc la toti sanatate, fericire, un Paste Fericit si luati-va scule bune fratilor,care va tin buzunarele ca astea aduc fericirea !!! La Multi Ani !
Tot am zis ca mai vand din ele dar nu ma indur,de fiecare ma leaga amintiri frumoase si mai zic ca "nu cer de mancare".
Asa ca lasati talentele,vedeti bine si pe forum cate se vand( si unele la preturi deloc neglijabile - fiind unii care sant "dependenti"de acest tip de comert cu stocuri nelimitate de JDM,Evergreen toate luate de pe "PLAT" si de care se despart "cu greu") Asa ca mi se pare normal ca producatorii sa profite de pasiunea noastra (ca si la masini,moto,toale,etc) si sa ne jupoaie
ca pe miel _ ca tot veni pastele. Deci va doresc la toti sanatate, fericire, un Paste Fericit si luati-va scule bune fratilor,care va tin buzunarele ca astea aduc fericirea !!! La Multi Ani !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
- semlecangheorghe
- veteran
Stella are un angrenaj hipoid ,daca nu ma insel.Orice angenaj din asta ,indiferent sub ce marca este ,nu cred ca face fata uzurii in timp,comparativ cu angrenajul dintr-o mulineta de cast.
http://dex-online.ro/fiabil/cauta/
De ce zic asta??
Acuma sint oleaca subiectiv,recunosc..
Dar cind pescuiesti in curenti cu woblere cranck..o simti in mulineta..Multi de pe la noi au renuntat la stelle si twin power-uri in favoarea unor mulinete de casting..
Poate sint si eu entuziasmat oleaca..ieri am fost la Mures si aveam la mine si spinn-ul si cast-ul..Spinn-ul mi l-am luat deoarece vroiam sa incerc doua woblere usoare,noi la mine in cutie..Bine,unul era mic de clean,si celalalt ,un balzer de 6cm si 7gr,concept japonez..Dupa ce am dat cu spinn-ul am zis hai sa dau si cast-ul...Surpriza,am lansat 25-30m,in mod repetat,fara probleme..Stiu,stiu acu o sa vina D,si o sa zica de vint...da era uragan si eu eram ancorat de salcii,altfel ma lua pe sus
Mulineta??Eh,nimic special..Un abu garcia revo winch..iacat-o
http://www.ebay.com/itm/New-Abu-Garcia- ... 4163d9f48a
Nu face nici 2 sute de dolari..
Atuu-ri??Poi e solida ca un tanc in miniatura,bine legata,cintareste 246gr,se palmeaza perfect(eu am miinile mici),frina tine undeva la 22lb,recuperare 5.4-1,vreo 10 rulmenti ,parca..E mai bine protejata contra apei decit curado,nu te uda asa pe mina..Desi are tamburul mai greu decit curado,arunca greutati(spre surpinderea mea)sub 10grame,multumitor,desi este o mulineta pentru forta si naluci ,in general grele,peste 10grame..Initial nu arunca asa bine,dar, dupa ce s-a mai calcat vaselina si alte cele dinauntru,ma surpinde...Nici nu vreau sa ma gindesc cum o sa mearga dupa ce ii fac un service complet pe dinauntru
Nu iti mai spun ce usor recuperez cranck-uri in curent...prima oara ai senzatia ca ai pierdut woblerul si vine firul gol...doar virful tensionat al al lansetei indica contrariul..
Si atunci...600de dolari,sau 1000de dolari,versus 200???

http://dex-online.ro/fiabil/cauta/
De ce zic asta??
Acuma sint oleaca subiectiv,recunosc..
Dar cind pescuiesti in curenti cu woblere cranck..o simti in mulineta..Multi de pe la noi au renuntat la stelle si twin power-uri in favoarea unor mulinete de casting..
Poate sint si eu entuziasmat oleaca..ieri am fost la Mures si aveam la mine si spinn-ul si cast-ul..Spinn-ul mi l-am luat deoarece vroiam sa incerc doua woblere usoare,noi la mine in cutie..Bine,unul era mic de clean,si celalalt ,un balzer de 6cm si 7gr,concept japonez..Dupa ce am dat cu spinn-ul am zis hai sa dau si cast-ul...Surpriza,am lansat 25-30m,in mod repetat,fara probleme..Stiu,stiu acu o sa vina D,si o sa zica de vint...da era uragan si eu eram ancorat de salcii,altfel ma lua pe sus

Mulineta??Eh,nimic special..Un abu garcia revo winch..iacat-o
http://www.ebay.com/itm/New-Abu-Garcia- ... 4163d9f48a
Nu face nici 2 sute de dolari..
Atuu-ri??Poi e solida ca un tanc in miniatura,bine legata,cintareste 246gr,se palmeaza perfect(eu am miinile mici),frina tine undeva la 22lb,recuperare 5.4-1,vreo 10 rulmenti ,parca..E mai bine protejata contra apei decit curado,nu te uda asa pe mina..Desi are tamburul mai greu decit curado,arunca greutati(spre surpinderea mea)sub 10grame,multumitor,desi este o mulineta pentru forta si naluci ,in general grele,peste 10grame..Initial nu arunca asa bine,dar, dupa ce s-a mai calcat vaselina si alte cele dinauntru,ma surpinde...Nici nu vreau sa ma gindesc cum o sa mearga dupa ce ii fac un service complet pe dinauntru
Nu iti mai spun ce usor recuperez cranck-uri in curent...prima oara ai senzatia ca ai pierdut woblerul si vine firul gol...doar virful tensionat al al lansetei indica contrariul..
Si atunci...600de dolari,sau 1000de dolari,versus 200???

.
.
@semelcangheorghe
Ideea era legata de pretul foarte ridicat al mulinetei New Exist : prietenul caruia i-am luat cele 2 stella o vazuse pe ebay la 1200 $ la care mai adaugi transport si TVA (daca e sa o aduci pe cale legala). Si la plat vad ca pleaca de la 700 de euro + transport si restu. Nu e fan baitcasting inca si de aceea nu se pune problema asta momentan.
In concluzie i-am adus 2 mulinete Shimano Stella FE noi noute si garantie la pretul unei mulinete Daiwa New Exist ! Oare s-a pacalit ?
Ideea era legata de pretul foarte ridicat al mulinetei New Exist : prietenul caruia i-am luat cele 2 stella o vazuse pe ebay la 1200 $ la care mai adaugi transport si TVA (daca e sa o aduci pe cale legala). Si la plat vad ca pleaca de la 700 de euro + transport si restu. Nu e fan baitcasting inca si de aceea nu se pune problema asta momentan.
In concluzie i-am adus 2 mulinete Shimano Stella FE noi noute si garantie la pretul unei mulinete Daiwa New Exist ! Oare s-a pacalit ?

www.pentrupescuit.ro
- semlecangheorghe
- veteran
Nu vreau sa spun asta,doamne fereste..
Spinn-ul si cast-ul sint doua chestii diferite..
Pina nu gusti din ambele ...
Consider cast-ul superior spinningului din multe puncte de vedere..,chiar si financiar..atita tot.
Spinn-ul si cast-ul sint doua chestii diferite..
Pina nu gusti din ambele ...
Consider cast-ul superior spinningului din multe puncte de vedere..,chiar si financiar..atita tot.
.
.

Nu erai tu ala de acum 2 ani cu Morethan Branzino , ti-am explicat atunci niste chestii parcaNeamtul scrie:Asta e mentalitatea mea in prezent. Daca imi cumpar Stella si se zgarie sau o scap pe jos pot sa spun pa la o gramada de bani.

Si ce daca se zgarie ! A mele toate is zgariate , iti pot arata un Stella FA de acum 6 ani zgariat , pescuit in apa sarata si io nu spal mulinetele (ti-am aratat in topicu cu Branzino de ce

Anu trecut prin iarna am dat un Stella SW la un coleg , ca el visa ca pescuieste cu Exage la ocean , o alunecat si s-o sprijinit exact in tamburu de la Stella pe lava vulcanica ,s-o indoit putin in interior , nici nu o aparut rugina inca , si merge brici .
Pe un Seagate am cazut io , tot asa l-am folosit de tampon , ii drept ca era 2 cm de alge care au amortizat , s-o indoit putin pickapu , l-am pus la loc si pescuit .
Schimbati mentalitatea pana nu-i tarziu

Gigi