exist !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Neamtul
veteran
veteran

Re: exist !

Mesaj de Neamtul » 31 Mar 2012, 21:09

Asta e mentalitatea mea in prezent. Daca imi cumpar Stella si se zgarie sau o scap pe jos pot sa spun pa la o gramada de bani. Daca se intampla treaba asta cu o mulineta de 100 sau hai sa zicem 200lei, nu e mare branza. Ma duc imi cumpar alta ca imi permit. Daca ai Stella/TP?Exist?Certate?Infinity Q nu cred ca va fi chiar asa usor de inlocuit. :wink:

Exemplul cu Mercedesul nu e bun. Sunt multi care cumpara aceste masini cu sacrificii foarte mari si daca se strica multi nu-si permit s-o repare sau sa-si cumpare alta.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 31 Mar 2012, 21:15

eu ma refeream la cineva care isi permite . si eu sunt de acord ca trebuie sa te intinzi cat iti permite plapuma klar ! :respekt:
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 01 Apr 2012, 11:29

De acord cu Neamtul. De acord ptr ca si daca iti permiti sa cumperi fara eforturi exagerate un Exist tot nu se merita sa omori atatia bani. Pretul de 3600 lei nu poate fi justificat de nimeni cu argumente rationale din punctul meu de vedere, numai ca producatorii chiar asta fac, exploateaza latura irationala din om, partea nelogica, impulsiva si sentimentala. Fac super spoturi publicitare super gandite din care reiese clar la nivel subliminal ca daca iti iei asap mulineta aia o sa rupi orice bariere in materie de pescuit si mai mult decat atat, mulineta aia e tot ceea ce iti doresti mai mult pe lume pentru ca meriti ...

De fapt tu nu iti mai doresti sa prinzi un trofeu de salau de 12 kg pe care il poti avea sau nu, dar poti avea o certitudine in geanta, un Exist, care iti alimenteaza si hraneste ego-ul pana la ipotetica intalnire cu salaul trofeu. Deja la acel moment cei 3600 lei nici nu mai conteaza, sunt simple hartii fara mare valoare, te duci direct ca fluturele la lampa cu banii in mana sa-i schimbi nerabdator pe acea morisca de 200 de gr care e plina de promisiunile unor capturi capitale care te vor face foarte invidiat printre prieteni si amici si iti va aduce fericirea suprema ... numai himere ...

Sunt multe modele de mulinete mai mult decat ok la 200 - 300 lei care isi fac treaba mai mult decat ok ani buni daca nu sunt abuzate si daca sunt curatate si unse periodic. Pe de alta parte nici nu pot fi absurd si sa-l vad pe Irinel Columbeanu (asta mi-a venit primul in minte) pescuind la stiuca pe Snagov cu o Okuma de 100 lei ca l-ar face soferul de ras cu un Zauber :lol:. Dar de aici , adica mulinete de pana la 100 euro si unele de 900 euro e cale luuunga ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ne-ajunga si parca tot intuneric este ...

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Spartacus » 01 Apr 2012, 12:11

:)
+1

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Spartacus » 01 Apr 2012, 12:16

Dar pe de alta parte, facand abstractie de consumatorismul impus subtil de toti producatorii, daca lucrul cutare iti aduce liniste si bucurie si ti-l permiti, iar nu-i de neglijat. La urma urmei asta cauta toti, fie prin ipoteticele trofee, fie prin scule, indirect ...
Ideea e sa nu te intinzi mai mult decat ti-e plapuma.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 01 Apr 2012, 12:37

ideea ii ca daca aceasta mulineta te face fericit si iti permiti sa o iei , merita ! pana la urma asta cautam toti si asta ii cel mai important : senzatia de fericire si multumire . Life is to short to be unhappy !

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 01 Apr 2012, 19:41

o cumperi=fericire/afla nevasta=te-a luat draku :twisted:
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 02 Apr 2012, 14:56

IlieNeamt scrie:Diferenta e de pret :

Daiwa vreo 1200 $
Shimano vreo 600 $

:headbash:
Asa crezi doar tu, Ilie .... :wink: :D :D :D
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 02 Apr 2012, 20:26

Comparatia intre un Logan (mulineta standard 100 euro) si un Mercedes (mulineta de 1000 euro) nu este bine facuta aici dupa mine sau ma rog , functioneaza doar pana la un punct. Diferentele intre doua masini sunt cu mult mai numeroase si cu mult mai sesizabile si cu mult mai utile decat intre cele doua mulinete propuse spre comparatie si evaluare si astfel ajung sa justifice diferenta de pret.

Intre cele doua mulinete sunt relativ putine diferente sesizabile si utile (Daiwa Exceler vs. Daiwa Exist):
- 50-60 de grame mai putin ptr Exist
- rulmenti mai multi si mai rezistenti (probabil ca daca aveau loc la Exist ar fi pus 30 de rulmenti unul langa altul sa justifice pretul)
- rulare mai fina, mai silentioasa, tolerante mai mici in angrenaje (cand sunt noi ambele merg ceas, apoi ... la noroc)
- putere mai mare in frana si reglaj mai bun al franei la Exist (de parca scoti pestele din mulineta ...)
- mag sealed maciuci si in curand ecran tactil cu plasma bionica super exist, scut anti microbi si care stie si bioritmul salaului din fiecare zi (varianta 2018 toamna la 2500 euro).

Pentru toate aceste diferente ar fi fost suficient sa adauge producatorul undeva intre 150 - 200 euro si iesea o mulineta de top la 250 euro dar la 900 euro e mult mai fitza si nu ajunge sa aiba toata lumea, adica facem segmentare dura. Deja Certate la 500 ieuro e deja cam la toti baetii in trusa si nu mai trezeste fiori pe sira spinarii, e timpul deci sa apara Super Exist sau Super Stella. Faza e ca tine treaba asta la pescari, chiar functioneaza si vinde si vinde foarte bine.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 02 Apr 2012, 20:31

ii ca diferenta dintre un mercedes C-class si un mercedes CL AMG got it ? :mrgreen:

Scrie răspuns