discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Chief
- veteran

-
A... nu, discutia era mai lunga, nu ma pasioneaza rotativele. Chiar ma enerveaza. Spinnerbaiturile e altceva. De cate ori am mers la clean sau pastrav m-am chinuit cu voblere sau oscilante mici gen taifun, mi se parea mult mai tehnic, mai greu si mai frumos. Cand nu prindeam ca ceilalti mai puneam rotative sa ma mai indulcesc da...

le cam urasc. Probabil de aia nu prea m-am imprietenit cu cleanul si pastravul. Io ziceam ca e cam nasol sa pescuiesti cu rotative la baitcasting si avantajele sunt minime. Probabil e naluca cea mai nepotrivita pentru bait.
Cu rasucitul, la spinn o contributie mai au si mulinetele mai slabe care pot rasuci firul si la recuperarea normala a unei naluci de alt tip. Practic il intoarce un pic galetul cand il pune pe tambur. La fel, cum curge in rotocoale din cauza miscarii galetului, poate fi un pic rasucit de frecarea cu inelele, de aia conteaza mult dispunerea ca distanta si ca aliniere a inelelor... ma rog, cine poate calcula... In functie de cum se invarte paleta, galetul si inelele pot lucra in favoarea ta. La bait, cum firul curge liniar, daca ai o rotatica nervoasa si mai ales legata pe direct, fara antirasucitor sau vartej, ai pus-o. N-are rost sa mai facem teoria chibritului.
-
rine
- veteran

Chief scrie:
ca sa nu mai vorbim daca pescuiesti si pe un rau si le mai prinde curentul... poti sa ai orice lest si antirasucitor ca se invarte paleta brusc mai tare si nu mai face fata, iti rasuceste firul 100%.
aia cu paleta care nu mai face fata ,asa e,dar...
mah.. exemple numai din extreme.
pai sunt locuri unde ti-o scuipa apa pe rotativa de umbla ca popper-ul.
se vorbea de rotativa cu castu.
p.s. mulineta care nu rasuceste firul e un mit.
aici cred ca-i baitu' cu mult deasupra.avantaj tehnic. care pleaca inca de cand tragi firul (oricare ar fi el ) de pe rola.
-
Chief
- veteran

-
Asta cu spinnu si mitu n-o stiam, ziceau pe-aici baietii ca nush' care stella si nu mai stiu care puii mei... asa-s de destepte... ca nu-l rasucesc, da io stiu...
Bine, am dat cateva exemple mai extreme da io zic ca si alea se pun, ca odata rasucit ai baiuri cu el mai ales la mono care are memorie si memoria preia si o parte din rasuceala nu numai pozitia pe rola sau pe tambur sau cand il scoti din agatatura... Nu trebe sa ti-o arunce afara ca aia e maxim, e apa de rafting, da in oaresce curent si o zi intreaga... te varzuieste, sa nu mai vorbim ca daca o legi pe direct, fara nimic intre, poti sa te pIsI pe el fir, zic io... sa fim realisti daca nu seriosi

-
Tavi
- veteran

Chief scrie:
Cu rasucitul, la spinn o contributie mai au si mulinetele mai slabe care pot rasuci firul si la recuperarea normala a unei naluci de alt tip. Practic il intoarce un pic galetul cand il pune pe tambur. La fel, cum curge in rotocoale din cauza miscarii galetului, poate fi un pic rasucit de frecarea cu inelele, de aia conteaza mult dispunerea ca distanta si ca aliniere a inelelor... ma rog, cine poate calcula... .
eu stiu ca orice mulineta de spin rasuceste firul...galetul antirasucire e vrajeala de marketing. nu are cum sa nu-l rasuceasca.
ca si inelele rasucesc firul n-am mai auzit pana acum
ce dezavantaje ai la un fir rasucit?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
pikeman
- veteran

-
iotei pe bajetii de elita cum discuta salivand la naluca prostului...ah pardon, incepatorului...rotativa
ma si sa fi fost io odata in ungurime, si dadeam io asa la oscilanta pe o balta, si cum in capatul baltii era un dig si dincolo de iel un parau , ma cocotz io pe dig sa vaz care ii treaba ... si numa aud asa intro doara , de romana mixata cu accent unguresc, un mosulica de pe balta zicand
"baiatu, acolo in apa acela, la blinker rotativ merge, daca ai blinker rotativ, iei unu dupa unu"
auzi domnie, la blinker rotativ ii de facut treaba

-
Chief
- veteran

-
-
semlecangheorghe
- veteran

...De ce mah ,naluca prostului???Intr-o toamna dadeam toti dupa salai si somni care mai de care cu voblere,gume,si alte chestii...si i se pune la unu pata si da cu o rotativa Mepps ,parca,si rupe gura tirgului cu un somn de vreo 5 kile,in conditiile in care nalucile alea"profi"somau la greu...
Si spinnerbaitul ,ce-i ??nu-i tot o rotativa..........fugita de la coafor???
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
devalin
- utilizator constant

-
[quote="semlecangheorghe"]
Si spinnerbaitul ,ce-i ??nu-i tot o rotativa..........fugita de la coafor???[/quote
Tare si profunda....asta!!!!]

....si hai sa fim seriosi si sinceri cu noi, cati nu am inceput pescuitul cu rotative si cati nu am da cu ele si acum daca vedem cum "vecinu'" prinde peste dupa peste.
Pe unele locatii....fac si acum..."diferenta"!!!
Pace buna!
-
Chief
- veteran

-
-
rine
- veteran

semlecangheorghe scrie:...De ce mah ,naluca prostului???Intr-o toamna dadeam toti dupa salai si somni care mai de care cu voblere,gume,si alte chestii...si i se pune la unu pata si da cu o rotativa Mepps ,parca,si rupe gura tirgului cu un somn de vreo 5 kile,in conditiile in care nalucile alea"profi"somau la greu...
Si spinnerbaitul ,ce-i ??nu-i tot o rotativa..........fugita de la coafor???
nu tot ce se invarte prinde peste .multi isi fac oscilante prinzatoare .unii chiar si boblere .dar nu stiu pe nimeni care sa se poata lauda ca-si face rotative "prinzatoare" . dar ,nah ,generatia policarbonat n-are de unde sa stie treaba asta