Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 24 Mar 2011, 09:58

io ma si mir cum naiba are tupeu sa scrie 3 pajini si sa se contrazica cu toti despre ceva cu care el insasi zice ca nu a dat...

nu a dat... dar stie tot ! :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Mar 2011, 10:46

rine scrie:
semlecangheorghe scrie:...De ce mah ,naluca prostului???Intr-o toamna dadeam toti dupa salai si somni care mai de care cu voblere,gume,si alte chestii...si i se pune la unu pata si da cu o rotativa Mepps ,parca,si rupe gura tirgului cu un somn de vreo 5 kile,in conditiile in care nalucile alea"profi"somau la greu...

Si spinnerbaitul ,ce-i ??nu-i tot o rotativa..........fugita de la coafor???
nu tot ce se invarte prinde peste .multi isi fac oscilante prinzatoare .unii chiar si boblere .dar nu stiu pe nimeni care sa se poata lauda ca-si face rotative "prinzatoare" . dar ,nah ,generatia policarbonat n-are de unde sa stie treaba asta :wink:

Ba la noi in Arad,este o piata de hobby,duminica.Si vine un batrin care vinde tot felul de chitibusuri,intre care si rotative facute de el.Si nu cu palete cumparate de-a gata...Si sint unii care se jura,ca-s al naibii de prinzatoare...Io n-am incercat,ca si asa am o gramada de dracii care inca nici n-au vazut bine apa...Da,oricum ,spinerbaiturile is ceva de vis,si la evolutie si la eficienta...Ma intreb ,americanii cu ce echipament le pescuiesc??Bait sau spinn...???Ca is la mama lor acasa ,amindoua..nu??Si un spinnerbait zvirlit prin aer ,opune mai multa rezistenta,decit o amarita de rotativa,ca are si floacele alea de silicon pe cap..Basca PALETELE,la plural,de la rotativa...Hai zice-ti voi ,cu ce le pescuie americanii???Cu bait sau cu spinn???Arunca,....destul de departe???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Mar 2011, 11:20

Gigi, ca sa iti faci o idee, americanii nu folosesc gramaje mici.
Un spinnerbait la ei inseamna deobicei de la 1/2 oz. in sus. Cand intri la ei intr-un magazin, trebuie sa cauti si sa scotocesti mult si bine , pana gasesti ceva light,aici ma refer la magazine "regular" de pescuit, care tin pe stoc doar ce se cere . Au pesti, nu sunt nevoiti sa dea cu gramaje mici...cam aici e diferenta.
Cu chestii UL am vazut cum dau...dupa crappie ..cu niste tube-lure mici ...binenteles cu spin. Mai demult si eu aveam tendinta sa cred ca ei dau dupa orice cu cast...Nu e asa. Amu, incepem sa fim mai americani decat ei ? :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Mar 2011, 11:45

Au si de 1/4 si 3/8 destul de frecvent da intr-adevar, am vazut ca nu se incurca nici la 1 oz si 1/2 sunt foarte raspandite. Io mi-am si facut cateva si am prins la Sacalaia cu ele, dar erau cu agrafa si cu jig, si partea nasoala e ca, daca o las un pic, nu totdeauna da frecvent, jigul cum e mobil, incurca floacele in palete. Acuma io din ce-am vazut, desi pescuiam cu jig de 1/2 si cu tot cu sarma si palete si floci cred ca se apropia de vreo 18 grame, in functie de cat sunt de mari paletele (sunt si dinalea cat doua degete puse unul langa altul) si cate sunt (una sau doua) au portanta destul de mare si chiar pot fi recuperate destul de lent fara sa coboare. Coboara cand le lasi tu sa coboare, sunt o scula misto. Caut o poza sa vad daca am aici si o pun in galerie si link. Alea mai micute au deobicei numai o paleta si e dinaia lunga (Indiana).
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Mar 2011, 11:55

Ptiu ,doamne fereste ,nu.Dar,in cazul spinnerbaiturilor,nici pe la noi nu cred sa foloseasca prea multi din alea mici sub 10gr.Eu am pescuit cu 10 si cu 14 gr.Nu vad nici o problema in a le lansa cu b.c.-ul .......suficient de departe... :lol: :lol: :lol: :lol:

Totusi, tendinta de a folosi scule si tehnici venite de peste ocean,este evidenta.Eu nu vad nimic rau in asta......Incade acu multi ani cind am inceput sa dau la spinn cu lansete de aproape 3 m,simteam ca este loc de ....mai bine.Chiar daca aruncam cu aia 3m la dracu-n praznic,nu era destul de departe ,si dupa aia m-am prins ca pestii erau intiotdeauna ,destul de aproape,ca sa nu-mi mai bat capul cu aspectul asta...Vrem ,nu vrem,recunoastem sau nu,tehnici venite de peste ocean fac deliciul pescuitului oricarui rapitor de pe la noi,si atunci, de ce sa nu fie tacimul complet ,si sa trecem la b.c.Numai de teama ca nu lansam....destul de departe????? :lol: :lol: :lol: Mie imi pare rau ca n-am facut-o de anul trecut sau acu doi ani...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Mar 2011, 11:58

La stiuca si somn se folosesc si in europa destul de demult spinnerele, sunt alea giant de musky, bune de bombardament. Am vazut si pe la noi poze cu somni la spinner, tu esti mester la somn, ar trebui sa-i fortezi un pic cu astea.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 24 Mar 2011, 12:22

unde ai citit d´astea ? :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Mar 2011, 12:26

rine scrie:
semlecangheorghe scrie:...De ce mah ,naluca prostului???Intr-o toamna dadeam toti dupa salai si somni care mai de care cu voblere,gume,si alte chestii...si i se pune la unu pata si da cu o rotativa Mepps ,parca,si rupe gura tirgului cu un somn de vreo 5 kile,in conditiile in care nalucile alea"profi"somau la greu...

Si spinnerbaitul ,ce-i ??nu-i tot o rotativa..........fugita de la coafor???
nu tot ce se invarte prinde peste .multi isi fac oscilante prinzatoare .unii chiar si boblere .dar nu stiu pe nimeni care sa se poata lauda ca-si face rotative "prinzatoare" . dar ,nah ,generatia policarbonat n-are de unde sa stie treaba asta :wink:
eu stiu un baiat care isi face rotative prinzatoare , e din Oradea de fel :wink: bine ca mi-ai adus aminte sa il mai intreb de sanatate :D
si am prins si io la rotative facute de el

ceea ce nu intelegi voi sunt 2 asptecte dar na va las sa mai cujetati:
1. orice prost da la rotativa, e simplu, d-aia ii zic naluca prostului, adica orice neam de traista care pescuie la dop , are undeva in geanta o rotativa
2. sunt si oameni care dau la rotativa ocazional si daca merge in ziua aia la rotativa...dc nu , o bag si eu fara rusine, dar nu fac parte din categoria celor mentionati mai sus...nu incep o partida la rotativa si nu termin o partida la rotativa si intre am pescuit numai la rotativa, daca sunt oameni care fac asta constant ii pot numi prosti...dar eu ma bucur de prezenta lor pe apa :lol: pentru ca na, mai mult se chinuie

si bonus...chiar si o rotativa trebuie sa sti a o manui, si da, are si ea o greutate, care o face mai potrivita pentru anumite aplicatii, eu prefer sa o tarai pe fund, si sa smucesc cand simt ca se agataza, imi place la ea ca nu prea culege iarba daca sti sa o smucesti cand simti ca se lasa greu... simplu :P

baietii de care ziceam, o arunca acolo, si dau repede la manivela, nu cumva sa piarda jucaria :oops:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Mar 2011, 12:33

@pikeman: 100% de acord

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Mar 2011, 12:36

pikemoane, am cateva partide la activ in care am inceput cu rotative, am pescuit cu rotative si am terminat cu rotative.
si aveam si alte naluci, bilivmi
unde ma incadrez? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns