Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 23 Mar 2011, 12:47

Cu vartej binenteles. Tu zici Dumitru, ca ala face si mai naspa rasucirea?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Mar 2011, 12:53

o sa ti se para ciudat... dar.. da ! se rasuceste mai putin ! :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Mar 2011, 12:56

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Mar 2011, 12:59

ce-ai patit ? ti-ai vazut popoul ? :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Mar 2011, 13:28

ULK scrie:Asai Gigi, dar zi si tu macar o parere..au sau ba?
Tu, poza o consideri ca o confirmare, ca bc-ul e foarte ok la asaceva ? Eu o consider , ca si multe altele din galeria respectivului, doar o etalare de "valori", de "ia lume de acilea, ce chestii faine si scumpe am io, " ...De la mine asa se vede. Atat si nimic mai mult.

Dumitru...uite eu am dat cu rotativa la inceputuri, dar ce rasuceli de fir am mancat mi-o ajuns. Este eficienta la clean, pastrav...dar nu am putut trece de dezavantajul rasucirii nicicum. Tot voblerul e mai bun.

Daca esti fan rotative si b.c.-ing in acelasi timp,poti gasi si solutii la rasucirea firului.De exemplu poti folosi mepps-uri din alea lestate excentric,pe fata.Ai rezolvat doua probleme,nu se rasucesc si nici la greutate nu sint sub 10gr ,parca.In plus evolueaza f.binesi pe liniar si pe ruperi de ritm.....Apoi mai poti folosi,o mica paleta transparenta ,ce o poti atasa inaintea rotativei....Asta teoretic...deci zic ,ca se poate...Daca dai dupa stiuca sau pastrav mare,de ce nu,,,???La lansat ,nu stiu ce sa zic ,dar dupa cum am vazut ca zboara c.d.-ul ala micut de 3.5cm ,pe la 20-25m,de ce n-ar merge si cu o rotativa???Acuma ca am intrat in oprobiul ,general ,ma retrag .ca mi s-a uscat aracetul.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Mar 2011, 13:29

cacam asa e :lol: macar teoretic ar trebui sa se invarta numai paleta rotativei .mono-ul fiind mai rigid tine corpul nalucii mai "pe pozitie" fortand paleta sa -si faca treaba .la unele modele (fara calaret) chiar se intampla.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Mar 2011, 13:49

@ Gigi, bineinteles ca se poate, io ziceam doar de peruci, si pentru cine nu stia paleta aia de plastic e ATIRASUCITORU

@rine, cu mono de 38 lb poate ca da... cu 0,14 si 0,16, io imi amintesc ca si Agliile si Panther Martin si Blue Fox faceau urat, ca sa nu mai vorbim daca pescuiesti si pe un rau si le mai prinde curentul... poti sa ai orice lest si antirasucitor ca se invarte paleta brusc mai tare si nu mai face fata, iti rasuceste firul 100%

Antirasucitorul e cea mai buna treaba, parerea mea.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 23 Mar 2011, 20:54

Antirasucitorul e cea mai buna treaba
nu e bun antirasucitorul(cred ca mai am vreo2 le dau moca daca le gasesk) plus ca pe curent oricat de bine ar fi fixata paleta aia de plastik tot tzi se rasuceste si de deplaseaza,cu agrafa e sfant(in functzie de greutatea nalucii alegi si agrafa),plus ca si face urat cand cade pe apa ca o montura cu mamaliga :lol: si asta nu ii place cleanului

deci teoretik si praktik e fix ca un flok in fatza ......

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Mar 2011, 21:06

Vorbeam de antirasucitor ca solutie la rasucirea firului, intr-adevar, nu cred ca face deloc rotativa mai sexy. In schimb discutia principala era daca rotativele rasucesc firul. Nici vartejurile cu rulment nu reusesc sa combata total chestia asta. Si dupa o zi de pescuit ai firul rasucit. Depinde cat de departe trebuie sa lansezi, cat e de gros firul, cat e de mare sau mica rotativa, ce greutate are, ce forma paleta... ma rog. Dar cred ca e boala generala la rotative rasucirea firului. Vorbim tot in general ca or sa vina unii si o sa zica, ba io am o rotativa care nu rasuceste firul! Aia o fi una, daca este, si ii cerem film oricum. ;) Sau Lusoxul lestat de exemplu, da aia nu rasuceste firul pentru ca nu-i permite plumbul dar devine mai mult un jig cu paleta daca e sa-l incadram corect sau o montura :) Da cica de cand cu Base, nici rotativele nu mai rasucesc firul. E ca aia cu sa traiti bine. De fapt mogulii ne pacalesc ca ele rasucesc firul dar de fapt nu-l rasucesc. Si daca vi se intampla e ca si cu criza. Am iesit din criza! Nu vi se pare? Pai nu simtiti voi da am iesit.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 23 Mar 2011, 21:14

Vorbeam de antirasucitor ca solutie la rasucirea firului,
nici macar nu e o solutzie,te complici,cred ca ala care l-a conceput lo fi facut ptr altceva ca ptr rotative pana la marimea de 3 nu e bun(pe probate)

lasa sa rasuceasca mono un pik cu agrafa, nu e bai, la 6 luni il schimbi dal in moasasa,la textil nu stiu cum e ca nu dau,find impletit nu cred ca i face rau,se mai strang firele de dyena :lol: glumesk

Scrie răspuns