Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 05 Feb 2011, 23:19

cant you tell ? i am calm... :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Feb 2011, 23:33

kuintautti....its ok..with me. discutam.

Eu, l-as intreba pe adriancean ce model , ca si pret doreste sa cumpere?...pentru ca, avand in vedere ca, au cam evoluat in timp,tehnologiile si credca si-au dovedit eficienta ambele metode de franare...altfel au fi fost scoase din circuit pana acum...ce rost are sa isi puna problema asta..ca nu cred ca o sa investeasca o suma intr-o scula , de la care o sa aiba pretentia sa ii dea mai departe la nepoti.

Dar cred ca exact modele ce are kuintautti, demonstreaza ca se poate si ieftin si mostenire la nepoti...deci nu vad rostul la filozofii inutile si prea laborioase. Eu as avea incredere in ambele modele de frane, desi detin doar unul si nu pot emite pareri despre ele.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 05 Feb 2011, 23:37

@ULK : Ma intereseaza una din astea doua: Zillion sau Curado.
Until next time....Tight Lines!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Feb 2011, 11:48

georcaef scrie: hai sa-mi satisfac si eu o curiozitate:
la o mulineta shimano gen curado, sa scoti tamburul afara e o operatiune la fel de laborioasa ca si la daiwa, unde trebuie sa desfaci inclusiv manivela si toate draciile din ea sau e relativ usor ca la abu c3, unde desfaci capacul lateral si tragi afara tamburul ????
Operatiunea de scoatere a tamburului la o mulineta de baitcasting Daiwa low profile (ex. Zillion)) nu trebuie sa desfaci "manivela". Tamburul il scoti prin partea opusa, nu prin partea cu manerul. :lol:
Nu trebuie nici sa umbli cu surubelnita dupa tine, cum zicea cineva mai sus. Surubul acela care tine capacul se poate destrange cu o moneda de 10 bani, pe care o poti tine intr-un buzunar sau in vreo cutie din geanta fara sa te incurce catusi de putin.
Tamburul il scoti in cel mult 1 minut, daca nu chiar mai putin.

La un Shimano low profile (ex. Curado), treaba e si mai usoara pentru ca nu trebuie decat sa rotesti o piesa de pe capacul mulinetei si acesta se deschide.
La ambele mulinete operatiunea e extrem de simpla si o poti face chiar si cu ochii inchisi sau pe intuneric.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Feb 2011, 12:38

mda, ultima daiwa, un td advantage super tuned deaia am vandut-o, mi se parea extrem de greu sa o desfac sa o curat, nici prin cap nu mi-a trecut ca se desface usor ca abu c3. dupa 2 ani de baitcasting n-am stiut un lucru elementar. nu-i bai, din greseli invatam :D :D

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Feb 2011, 13:03

Trebuia sa destrangi un singur surub, care la Advantage e situat pe partea cu manerul, spre deosebire de alte mulinete de la Daiwa.

http://www.tackletour.com/images2/pictdahsta15.jpg

http://www.tackletour.com/reviewdaiwaad ... tapg3.html
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 07 Feb 2011, 11:38

Asi vrea si eu putin ajutor in alegerea unei mulinete de baitcasting low profile.
Cu un buget limitat, undeva in jur de 150 $( transport + taxe incluse), m-am oprit la:

Shimano Citica 201E
sau
QUANTUM ENERGY E101HPTS

Domeniul de utilizare: jerk-uri 20-60 gr.
Imagine

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Feb 2011, 17:56

Daiwele nu va plac? O Luna 103? Asta e destul de ieftina, poate o gasiti si sub 200 usd... desi nu cred.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 07 Feb 2011, 18:06

doo suu de parai ? puah ! pomana curata !

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Feb 2011, 18:30

Stiu ca nu-i pomana da macar stiu pe ce da banii... Shimano si Quantumu nu le cunosc. Mai e Millionaire de la Daiwa dar aia e mai modesta si nu ala-i baiu da cred ca au numai 250 si 300 care sunt cam mari.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns