Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 07 Feb 2011, 18:39

Vasile, ai putea incerca un Abu din gama Revo, variantele fara fite:
http://www.landbigfish.com/showcase.cfm?PID=4202

Zeama aia de pruna o mai crescut in grade? :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Feb 2011, 19:14

Io ma gandeam ca 20-60 gr ii destul de mult si de aia as fi ramas la un round-profile chiar daca mai mic. Merg si low-prifilele dar deja la asa greutati as prefera totusi ceva mai high-tech, un zillion crazy cranker sau... ceva si mai tare... Poate si asta ar fi ceva: http://daiwa.com/reel/detail.aspx?id=586 da nu l-am vazut nu l-am pescuit
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 07 Feb 2011, 19:54

Chief scrie:Daiwele nu va plac? O Luna 103? Asta e destul de ieftina, poate o gasiti si sub 200 usd... desi nu cred.
Din pacate peste buget :cry:
Imagine

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 07 Feb 2011, 20:00

Leba scrie:Vasile, ai putea incerca un Abu din gama Revo, variantele fara fite:

1) Buna mulineta din ce am citit, dar tot peste buget max. 150$;

2) zeama-i la "maturare" :lol:
Imagine

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 07 Feb 2011, 20:10

Chief scrie:Io ma gandeam ca 20-60 gr ii destul de mult si de aia as fi ramas la un round-profile chiar daca mai mic. Merg si low-prifilele dar deja la asa greutati as prefera totusi ceva mai high-tech, un zillion crazy cranker sau... ceva si mai tare... Poate si asta ar fi ceva: http://daiwa.com/reel/detail.aspx?id=586 da nu l-am vazut nu l-am pescuit
Aveti dreptate, ar trebui round-profile, dar nu mi se potriveste in mana si mai este si o chestiune de gust. Parca low profile imi este mai la inima.

Exceler® 4.9 Power Reels nu-i cam lenta pentru jerk-uri?
Imagine

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 07 Feb 2011, 20:47

vasilepop_65 scrie:
Leba scrie:Vasile, ai putea incerca un Abu din gama Revo, variantele fara fite:

1) Buna mulineta din ce am citit, dar tot peste buget max. 150$;

2) zeama-i la "maturare" :lol:[/quote

Scuze Leba, se incadreaza in buget , dau o zeama!
Imagine

kzoli
veteran
veteran

Echipament jerkuit...

Mesaj de kzoli » 07 Feb 2011, 20:55

Buna
...ce echipament de jerkuit recomandati pentru jercuri, naluci de 15-25 cm 45- 130 gr.... ceva ieftin care sa tina un sezon, ...
Multumesc

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 08 Feb 2011, 09:19

@VasilePop: low-profilurile au fost mereu mai sexy dar round-profilurile castiga la categoria naluci mari. Exista destul de putine mulinete low care sunt proiectate sa faca fata unui pescuit constant cu naluci de 1oz, 1,1/2oz. Deobicei acestea sunt in clasa medium, maxim med-heavy. Exista tunningurile care adauga rulmenti ce rezista unor forte mari, adauga discuri in plus la frana, inlocuiesc piesele din angrenajele de forta cu aliaje revolutionare... dar in principiu, round-profilele trec de la mh in sus. Depinde si de pestele sau aplicatia pentru care este destinata. De ex Legend Elite (lanseta) pana in 1 oz este data MH, iar premierul 3/4-3 oz parca, este dat tot MH, cu specificatia ca este Musky Rod. Practic e dat cu o putere de 3 ori mai mare dar incadrat in aceeasi clasa. E destul de greu sa facem diferenta pentru ca unii vor spune: bine, premierul e pentru musky dar Legendul pentru ce era? Probabil ca ara fi pentru ceilalti pesti de apa dulce, de categoria bassului, majoritatea producatorilor de marca se raporteaza la bass. Pana la urma este tot un fel de fler al pescarului care va sti ce lanseta are nevoie si dupa aceea isi alege mulineta. Mai spuneam de ordinea alegerii echipamentului si din cauza asta mi se parea o discutie hai sa nu spun importanta dar bine de avut... Concluzionand, alegerea lansetei e prioritara iar potrivirea mulinetei devine o treaba mult mai usoara.
Legat de viteza Excelerului ala, 4.9 nu e chiar asa jale. Adica asta aduna cam 55 cm de fir la o tura si unu de 5.3 aduna 70. La un metru pierde 30 de cm... nu mi se pare mult, mai ales ca la jerkuri si practic la orice tip de naluca, exista perioadele de stopare. La jerk sunt mai scurte si mai dese... nu va fi nevoie sa dati din mulineta ca nebunu' ;) ... io spun ca ar face fata...

@Zoli: servus prietene ;), io zic sa dai un ban da sa stai in fata, pentru ca decat sa dai vreo 70 de dolari sezonul asta si dup-aia inca vreo 250 pentru noua achizitie mai bine dai diect 250. Mulineta de un sezon nu prea exista, fie ca vorbim de cast sau nu, asta daca nu pui Exceleru 1500 la pescuit de baracude, caz in care ar tine poate o partida si ai putea sa ascuti cutite la tambur. Parerea mea, ia direct ce-ti trebuie.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 08 Feb 2011, 11:41

Chief scrie:......care va sti ce lanseta are nevoie si dupa aceea isi alege mulineta....
Chiar asa am facut:
pasul 1
Pentru ca pescuiesc rar cu jerk-uri, nu am alocat un buget prea mare, in consecinta am cumparat de curand laseta Dragon Millenium Fatso Jerk Cast, 1,95 m, putere de aruncare 25-60 gr.

pasul 2
alegerea mulinetei, aici este o problema, cunosc acest tip de mulinete mai mult din citit decat de pus mana pe ele ( exceptie o ''mulineta'' roud profile DAM Ever Ready 3125 - antica!!!!)

Cunoscand domeniul de utilizare: jerk-uri de max. 50 grame (60 ) si cu ideea preconceputa low profile, in ghidare m-am oprit la o caracteristica numita max drag :

1) ABU Revo S - 24 lbs

2) QUANTUM ENERGY E101HPTS - 16 lbs

3) Shimano Citica - 11 lbs

4) Daiwa Exceler® 4.9 Power Reels - 8.8 lbs

dar in alegere mai intervine tipul materialului din care este confectionat corpul mulinetei, numarul de rulmenti- tipul lor (QUANTUM ENERGY E101HPTS contine 9 rulmenti Polymer Stainless Hybrid PT) , tipul de franare,..., etc.

Acum vine intrebarea, care sa fie? :lol:
Imagine

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 08 Feb 2011, 14:27

No, daca o sa castige ce am propus io mai sus, sigur dai o zama maturata in butoi de dud, vro doi anisori, asa...
Si nush de ce, da cred ca n-ai sa regreti alegerea... :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns