Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 05 Feb 2011, 20:00

Intrebare pentru baitcasteri:care frana e mai eficace,cea centrifugala folosita de Shimano sau cea magnetica folosita de Daiwa?
Until next time....Tight Lines!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 05 Feb 2011, 20:50

n-am nici shimano si nici daiwa...

dar in principiu frina centrifuga e in directa corelare cu nr si marimea pastilelor, cu cit mai multe si mai mari cu atit mai mare frina... lojic ! :lol:

la alea magnetice idem

reglajul fin se face aplicind frictiune pe ax la prima iar la aia magnetica apropiind pastilele magnetice sau indepartindule avantaj ultima pt ca nu are contact fizic cu nik

nah.. cam asta e... dar cine draqu crezi ca masurat care si cit e ?

daca imi spui cite pastile si de ce marime... pe ce diametru la frina centrifuga... , si cite pastile magnetice de ce putere la ce distanta de tambur masor io si´ti zic ! :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Feb 2011, 22:02

Acuma, astia: http://www.japantackle.com/Topics/brake_system.htm spun ca tragand linie, mag-force (cel magnetic dezvoltat de daiwa) e cel mai bun sistem de franare per ansamblu. Aduc si argumentele, e un articol interesant. Explica principiile de functionare. La shimano ma enerveaza modelele la care trebuie sa deschizi placa laterala si sa scoti pini sau sa bagi, pe cand daiwa are micro-clickul ala care e mai comod si mai sigur. Acuma nu se pune neaparat problema sa-l pierzi (capacul) sau sa-ti intre cine stie cata mizerie. Pana la urma de aia sunt fan Daiwa: mag-force, comoditate si hai sa spun, si designul mi se pare mult mai bun. Plus ca modelele de top Daiwa sunt oarecum mai accesibile, inclusiv steez fata de un antares dc sa zic... vreo 200 de dolari... e mult... si vorbim de steez de cast care nu se prea compara cu steez de spinning, parerea mea, mi se pare treaba mult mai serioasa cel de cast.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

dan_Tm
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dan_Tm » 05 Feb 2011, 22:05

Nici nu stiu cum sa ma adresez, ca Chief mi se pare penibil. De-aia l-ai ales, ca sa-ti spuna oamenii Chief?
Ai spus ca nu conteaza ca echipamentul e de casting sau de spinning cand alegi firul. Dar asta-i o mare prostie. La acelasi blank folosit, echipamentul de spinning o sa suporte folosirea unor fire mai subtiri.
Ti-am dat exemplu de bat foarte fin de cast, cu care totusi nu merge sa dai cu fir de 2lbs. Cu acelasi blank montat ca bat de spin dai foarte linistit cu 2lbs.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 05 Feb 2011, 22:11

hai sa-mi satisfac si eu o curiozitate:
la o mulineta shimano gen curado, sa scoti tamburul afara e o operatiune la fel de laborioasa ca si la daiwa, unde trebuie sa desfaci inclusiv manivela si toate draciile din ea sau e relativ usor ca la abu c3, unde desfaci capacul lateral si tragi afara tamburul ????

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Feb 2011, 22:18

Ma dan_TM, nici nu stiu cum sa-ti zic, oricum daca erai bine intentionat asta era o formalitate de care nu se face caz prea mare. Deobicei se pune @Chief sau @dan_TM si ii spui omului ce ai de spus. Ma rog... cred ca n-ai inteles nici tu romaneste. Spuneam clar ca prima data il alegi in puterea lansetei si apoi vezi daca iti trebuie mono sau textil in functie de peste si naluca, depinde cum iti stabilesti prioritatile. Scrie clar pe el ca e 4-8 lb, ce, imi dai teste? Ce-s la scoala ta? Deci asa spuneam:
Mi se pare logic sa iti alegi firul in aceeasi putere cu clasa echipamentului dar intrebarea era daca sa fie mono sau textil.
si vorbeam tot in general. Probabil ca la trena, la pastrav cu echipament de cast L, nici n-as da vreodata, mi se pare o lanseta care are 5-10 adepti in toata lumea ;).

...Cu adevarat PENIBIL mi s-ar parea sa fii tu, dan_TM, vreo clona... imi mai dai vreun test?

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Feb 2011, 22:19

@ georcaef: intrebarea era pentru mine?

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 05 Feb 2011, 22:23

Chief scrie:@ georcaef: intrebarea era pentru mine?
era pt. oricine stie raspunsul, poate stii tu :D

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 05 Feb 2011, 22:25

La frana magnetica,pastilele(mai exact magnetii) se inlocuiesc in timp ca la Shimano(Curado) am observat ca o data cu mulineta sunt livrate 2 seturi de pini,de asta intreb...isi pierd in timp propietatile magnetice?
Until next time....Tight Lines!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Feb 2011, 22:27

Pai la daiwele de cast (cel putin sol, zillion, fuego, steez), desfaci doar un surub mare lateral si placa se roteste, si scoti tamburul. Nici nu vine afara complet surubul, ramane atasat de placa, din motive de siguranta, sa nu-l pierzi. Daca ai o surubelnita sau o lama mai groasa ori orice scula cu care poti desface un surub, e chestie de 10 secunde. Nu se da jos manivela, nu cade nimic de-acolo, e sigur si simplu, din cate inteleg cum zici tu Abu.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns