Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Ian 2011, 10:49

"Ingrijorarile" tot din prejudecati si paradigme pleaca, Sorine :)
Ia vezi, unu care vrea sa pescuiasca cu baitcast si intra cu search pe-aici, peste ce crezi ca da? Iti spun eu, probleme! :lol: de genul celor pe care le-ai enuntat mai sus: lungime lanseu vs. greutati si alti parametri, peruci, "am castuit doo luni da m-am lasat ca nu pot s-ajung unde trebe" etc :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Ian 2011, 10:52

leba scrie:"Ingrijorarile" tot din prejudecati si paradigme pleaca, Sorine :)
Ia vezi, unu care vrea sa pescuiasca cu baitcast si intra cu search pe-aici, peste ce crezi ca da? Iti spun eu, probleme! :lol: de genul celor pe care le-ai enuntat mai sus: lungime lanseu vs. greutati si alti parametri, peruci, "am castuit doo luni da m-am lasat ca nu pot s-ajung unde trebe" etc :D
corect :)
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 20 Ian 2011, 11:29

leba scrie:"Ingrijorarile" tot din prejudecati si paradigme pleaca, Sorine :)
Ia vezi, unu care vrea sa pescuiasca cu baitcast si intra cu search pe-aici, peste ce crezi ca da? Iti spun eu, probleme! :lol:
:lol: da ! eu! mi-am luat gandul . ca si de la un custom dealtfel :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Ian 2011, 11:36

bah, stati un pic...
perucile si lungimea lanseurilor sunt realitati la cast
ai nevoie de ceva exercitiu si trebe sa intelegi niste chestii despre sculele de cast ca sa treci peste ele si sa pescuiesti relaxat.
unii chiar au renuntat la cast din pricina lor
e drept ca sunt probleme rezolvabile, dar tot probleme reale sunt, nu doar prejudecati si bla bla
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Ian 2011, 11:44

Tavi scrie:bah, stati un pic...
perucile si lungimea lanseurilor sunt realitati la cast
ai nevoie de ceva exercitiu si trebe sa intelegi niste chestii despre sculele de cast ca sa treci peste ele si sa pescuiesti relaxat.
unii chiar au renuntat la cast din pricina lor
e drept ca sunt probleme rezolvabile, dar tot probleme reale sunt, nu doar prejudecati si bla bla
perucile da , lungimea lanseului nu .....daca peruci light mai faci din cand in cand ....lungimea lanseurilor nu va mai deveni nici problema nici ingrijorare

sigur ca e nevoie daca treci de la spin la cast , sa faci niste eforturi pt a invata sa lansezi cat de cat corect
repet spinul e usor ca-ti permite erori de lanseu , ,,sfichiuiri'' din varf ....etc ...
la cast asta inseamna peruci cu abonament

dar asta nnu e o problema ca trebe sa inveti
si la flay care cere cea mai multa tehnica de lanseu , trebe invatat ....
odata ce stii nu mai e o problema

leba se referea la incepatorii care se opresc .....din prejudecati ....lipsa de rabdare , sau chiar nu le place ....
pescuiasca si el va

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 20 Ian 2011, 12:22

Sorin scrie:...si la flay care cere cea mai multa tehnica de lanseu , trebe invatat ....
Da, numai ca acolo nu ai alternativa... Vrei sa pui musca pe apa, tre' sa dai cu snurul... Ca sa arunc un vobler, in schimb, poti s-o fac cu mulineta in sus sau cu ea in jos... Si stau sa ma intreb si acuma (ca inca nu m-am lamurit) de ce as alege calea mai anevoioasa... Si care ma mai si limiteaza in a folosi naluci mai greute neaparat...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Ian 2011, 12:28

Musti scrie:
Sorin scrie:...si la flay care cere cea mai multa tehnica de lanseu , trebe invatat ....
Da, numai ca acolo nu ai alternativa... Vrei sa pui musca pe apa, tre' sa dai cu snurul... Ca sa arunc un vobler, in schimb, poti s-o fac cu mulineta in sus sau cu ea in jos... Si stau sa ma intreb si acuma (ca inca nu m-am lamurit) de ce as alege calea mai anevoioasa... Si care ma mai si limiteaza in a folosi naluci mai greute neaparat...
depinde Musti ,
la fly da , nu ai alternativa , adica ai , dai cu naluci si prinzi :D

depinde de ce fel de vobler vorbim

daca vrei sa dai un vobler de clean de 2 grame si pe un fir de 0,12 , trebe sa fii purist sa-l dai la baitcast ...e limpede ca e spin
daca vrei sa dai un crank de 20 de grame care se duce la 5-6 m , si dai cu FC , trebe sa fii purist sa te chinui cu spinu ....si sado maso sa-ti chinui molinelu de spin .
pescuiasca si el va

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Ian 2011, 12:31

putere mai mare
fiabilitate mai mare
fir mai gros
capacitate mai mare
pret mai mic

etc

bine... nu la toate fineturile... ci la de astea mai clasice

acu ... care vrea sa traga cu tunu dupa tintari n-are decit...

dar care da la ceva pesti mai seriosi si foloseste in mod normal anumite naluci si greutatile potrivite are doar de cistigat caci are avantaje fata de spinn

vrei sa dai cu din alea inerte nu te ajuta nici mama dc-ului care costa 700 de dolari
pe cind de pe cel mai eftin spinn de la benzinarie se desira firu nene

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 20 Ian 2011, 12:32

am citit aici pe sait ca un japo cu o lanseta de 1,78m, 10-28gr, mul. antares dc si plumb de 18gr a lansat 113m.
eu as vrea sa pot lansa asa departe, is convins ca as prinde mult mai multi pesti, insa n-am atins niciodata nici 70m cu lansete spining, insa 50m dau lejer, tot cu spinu clar.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 20 Ian 2011, 14:04

Poate unii nu au inteles:

Tristian
Io cred ca orice pescar intreg la minte stie ca e o performanta sa dai 50 de m cu naluci pana in fo 20 de grame cu orice tip de echipament

Imi pare rau georcaef, trebe' sa faci film pe aia 50 de metri!

Ca moderatorul terminator care jura sa spuna adevarul si nu numai adevarul asa sa-l ajute memoria, te avertizeaza, ca el pazeste ca tot ce misca aici, sa nu carecumva sa contravina religiei dumitriene:

Dumitru
te deranjeaza mistourile ? cine te pune sa umbli cu mitza in sac si ghiarele afara ?
...acuma nu stiu daca glumea sau era doar fudul ca sunt prea afectat si nu ma prea inteleg cu oamenii care nu se iau nici pe ei in serios...

Dumitru
puah poi nu ma iau io in serios
In rest, daca vinzi castraveti gradinarului, e posibil ca motivul sa fie faptul ca, are niste castraveti de toata jena...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns