Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Ian 2011, 01:41

@Musti... tu daca vrei sa afli the insaid story bait cast cu naluci mici si usoare intrebal pe tristian si razvan.m caci ei stiu mai bine :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Ian 2011, 01:48

kuintautti scrie:
Musti scrie: Si daca n-ai avea de pescuit decat de la alea 18-19g in jos, poate chiar mult mai jos, cum ti-ai tine mulineta?
poi cred ca se intelege din urmatorul citat..
kuintautti scrie:vrei sa dai cu din alea inerte nu te ajuta nici mama dc-ului care costa 700 de dolari
pe cind de pe cel mai eftin spinn de la benzinarie se desira firu nene

sa nu se inteleaga gresit... io am bani si imi permit azi un shimano calais sau antares dc dar nu-i vad rostul cind aceiasi treba o fac cu cel mai banal UL spinn

da... castul are avantajele si rostul lui dar nu oriunde si nu oricind

acu doar ma repet...., lamurit ?
Noa, acu' ii limpede, in sfarsit...
Zici ca mine... :D
Si tu ai "prejudecati"? :lol: :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Ian 2011, 01:50

am o laie !

io doar stiu ce stiu... , si ce stiu stiu bine ! :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 21 Ian 2011, 07:35

Se discuta atat despre limitarile baitastingului in privinta nalucilor usoare si a lungimii lanseurilor, de parca daca ti-a luat o mulineta de bait musai trebuie sa le arunci la gunoi pe cele de spinning. Ne impiedica ceva sa le folosim pe ambele, cu avantajele si dezavantajele lor ? Trebuie sa ne talibanizam neaparat pe un stil ?
Cand m-am apucat de pescuit cu baitcastingul duceam cu mine la pescuit si cel putin o lanseta de spinning. Pescuiam alternativ, cand cu una, cand cu cealalta. Dupa o vreme, obisnuindu-ma din ce in ce mai bine cu baitul, am inceput sa nu mai iau lanseta de spinning cu mine pentru ca am observat ca o cam car degeaba.
Acum am atat lansete de baitcasting cat si de spinning si nu ezit sa folosesc oricare din ele, daca cred ca se impune.
Sfatul meu pentru cei care nu au pescuit inca cu baitul este sa incerce si aproape sigur le va placea. Insa nu faceti compromisuri cand cumparati mulineta. O mulineta proasta va va face sa va lasati inainte de a va apuca. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 21 Ian 2011, 08:13

razvane, asta cu aproape sigur, e debatable :D :D :D

la mine "aproape sigur " nu mi-a placut de loc :P :P :P

si am incercat, trust me, si cu scule ce trebuie , nu stifturi ...

sa stii ca si calcuta sau zillion sau spanac fac peruci :D :D :D

si chiar dupa ce nu mai faceau peruci de nici o culoare, si aruncarile erau ce trebuie si unde trebuie, tot nu mi-a placut :P :P :P

asa ca le-am dat, si mai fac cate una alta de spinn, sa ma consolez :twisted:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Ian 2011, 08:22

razvan m. scrie:Ne impiedica ceva sa le folosim pe ambele, cu avantajele si dezavantajele lor ? Trebuie sa ne talibanizam neaparat pe un stil ?
Asta e!
Am impresia ca uitam ca noi de fapt pescuim de placere. Si pana la urma placerea sta la baza alegerilor noastre si abia apoi eficienta si avantajele concrete ale sculelor cu care pescuim.
Pentru ca daca am vrea eficienta am da la .. plasa. Sau hai, la naturale, ca sa ramanem in zona pescuitului recreativ-sportiv :D
Daca am vrea doar eficienta si avantaje concrete am umbla cu un intreg arsenal dupa noi, am avea si baboi si scule de spin si de cast si de fly, ca sa ne putem adapta la orice situatie.
In realitate ne concentram pe stilul care ne place mai mult si avem tendinta sa devenim exclusivisti. Cu cat stilul e mai placut (nu neaparat mai eficient )cu atat tendinta e mai evidenta .
Tendinta de exclusivism e ceva mai mica la spineri (care sunt baieti faini, sunt cei mai aproape de zona eficientei), creste la baitcastorii UL( care au luat-o pe drumul pierzaniei dar nu realizeaza) si se manifesta in forme agravante la muscari (care sunt "cei mai superiori" si cei mai exclusivisti, evident). :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 21 Ian 2011, 08:59

... si nu e "the inside story", titlul original e "behind the magic"... 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 21 Ian 2011, 09:18

Aferim, Tavi! :D
Insa intr-o competitie cu staif (din CNS evident :wink: ) mi-ar fi jena, deci jena sa mai folosesc spinu la jalau sa zicem, pur si simplu nu da bine la poza! :lol: :lol:
Curios! Si eu care mi-am luat cast din trei motive simple, solide:
1. are aia mai jmecheri;
2. e trendy si exclusivist.
3. secret pe linie de club, nu pot divulga...
:twisted:

Dumitru si Musti, sunteti plini, da plini de prejudecati. :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Ian 2011, 09:25

@ Tristiane : ti-e in behind ok... ? !

@ teroristul de Tavi stie el ce stie...

dar ce te faci daca nu devi iexclusivist si realizezi caci pescuitu-i vast ?

incepi sa cinti ca-n melodia ceaia.... " aviem di tati... " :lol: asai ? :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 21 Ian 2011, 09:37

ba io cred ca la unii ie ciuda ca aia are si ei n-are, si atunci aia care are devin exclusivisti , trendosi, fitzosi , deci nu cadreaza cu ei

ai mai tari si mai puristi is aia rosii in obraji, cu cizma de cauciuc (indiferent de anotimp) , caciula de blana cu urechi legata sus , blugi, pufoaica

si iechipamentu, ma iechipamentu ii diferentza ... la spin au un telescopic rusesc actiune 100-250 din 5 tronsoane , molineta de 400 gr

si is tot timpu pregatiti de metodat "casting ancestral" adica 200 de m de nailon de 0.5 asezat frumos pe o sticla de pepsi :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns