Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 07 Mar 2010, 12:35

draga ionut,
precum ziceam si mai inainte trebuie sa ai mare grija cu ce echilibrezi mulineta care vrei sa o iei. deoarece spre deosebire de spinning la casting este foarte importanta lanseta in puterea de aruncare. lanseta trebuie sa se incarce bine sa poti avea o aruncare reusita (lunga). toate mulinetele la care te uiti tu pixy, steez, aldebaran (varianta janoneza la core 51MG) sunt mulinete de top f usorare (155 gr) care nu se vor echilibra cu berkley-ul tau 5-20 gr. nu merita sa pui pe o lanseta de 150 lei o mulineta de 1000 lei. aceste mulinete sunt dedicate lansetelor de finete, de top si pescuitului de finete in general. lansete cum ar fi : daiwa steez, lamiglas XMG50, g loomis, scroix, megabass, evergren, etc.
mulinetele steez si aldebaran merg si pe lasnete mai medium sau medium heavy, in schimb sa te gandesti bine ca pixy numai pe lasnete light sau medium light o poti folosi nicidecum pe berkley 5-20 gr.
asa ca in consecinta trebuie sa te gandesti bine pentru ce aplicatie vrei sa pescuiesti casting, si daca merita sa cumperi echipamente asa scumpe sa pescuiesti ocazional. in special aceste echipamente sunt pentru competitii. daca tot vrei sa iti cumperi asa ceva ar fi f util sa participi la competii. gandestete la asta
Viata bate filmu'

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 07 Mar 2010, 15:05

Asa este.Aici ai dreptate.In ceea ce priveste batul,am gasit pe cineva care il vrea.O sa imi iau si un bat de calitate daca imi iau mulineta.Cred ca optez pe una dintre G-Loomis si Saint Croix.La concursuri nu stiu daca voi participa. Dar vreau echipament de baitcasting performant deoarece imi place mai mult decat cel de spining si are unele avantaje fata de cel de spining.Poate pe viitor voi participa si la concursuri.

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 07 Mar 2010, 15:45

dar castingul are si minusuri. nu trebuie sa uiti de spinning. sunt momente in care te va ajuta mai mult ca si castingul. trebuie sa le ai pe amandoua la tine :wink:
Viata bate filmu'

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 07 Mar 2010, 15:47

referitoe la lansete, eu de exemplu sunt un mare fun Lamiglas. am vreo 8 deja :D .incearca unul daca ai ocazia. cred ca o sa ramai placut impresionat.
Viata bate filmu'

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 07 Mar 2010, 16:19

Pai ce crezi Gabby ca las spinul acasa? :lol: Il folosesc la voblere si jiguri mici de tot pe care nu le pot lansa cu castul.

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 07 Mar 2010, 16:20

Lamiglas au scule bune.E o varianta foarte buna.

Stelif
junior
junior

Mesaj de Stelif » 11 Mar 2010, 13:48

Salutari,
Pentru ca vreau sa vad daca stilul si echipamentele baitcasting mi se potrivesc as vrea sa incep cu urmatoarea combinatie:

Lanseta de putere 30-80 grame
http://www.energofish.ro/product.php/La ... Jerk/2905/

mulineta:
http://www.energofish.ro/product.php/Mu ... tipl/2750/

Va rog sa-mi spuneti daca acest combo este o varianta acceptabila pentru stiuca la pescuit cu naluci pana in 70 grame.

Mersi

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 11 Mar 2010, 22:00

stimate stelif,
eu unul personal nu am avut in mana sculele care le metionezi tu aici. dar pentru inceput pot sa iti recomand o lanseta Jaxon care ajunge unde va pe la 150 lei duce 10- 30 grame si o mulineta Daiwa Megaforce costa pe la 280 lei. dar totusi este o daiwa. si poti sa incepi cu pescuit la slidere, vlobere mari .
este doar o parere
Viata bate filmu'

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 11 Mar 2010, 22:02

Asta zic si eu.Decat Danax...orice altceva.

Stelif
junior
junior

Mesaj de Stelif » 12 Mar 2010, 10:14

[quote="gabbyy77"]stimate stelif,
eu unul personal nu am avut in mana sculele care le metionezi tu aici. dar pentru inceput pot sa iti recomand o lanseta Jaxon care ajunge unde va pe la 150 lei duce 10- 30 grame si o mulineta Daiwa Megaforce costa pe la 280 lei. dar totusi este o daiwa. si poti sa incepi cu pescuit la slidere, vlobere mari .
este doar o parere[/qu

Mulineta e ok dupa parerea mea dar batul pe care mi l-ai recomandat nu e cam nepotrivit dvdv al puterii ?.......am mentionat ca voi folosi naluci pana la 70 grame

Multumesc

Scrie răspuns