Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 12 Mar 2010, 13:12

Taman de mulinetele Banax de cast se fereste lumea..O fi ok in vitrina doar.Eu inca mai am o Tova pe post de bibilou..I-am dat gauri in tambur,i-am spalat rulmentii si uns cu ulei fin...Nimic..Plastic ieftin construit ciobaneste..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 12 Mar 2010, 13:22

Si eu am avut Tova si tot asa nu am putut face nimic cu ea.

Stelif
junior
junior

Mesaj de Stelif » 12 Mar 2010, 13:59

Am inteles.....banax sucks :!:

Busta
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Busta » 12 Mar 2010, 22:50

Stelif scrie:Salutari,
Pentru ca vreau sa vad daca stilul si echipamentele baitcasting mi se potrivesc as vrea sa incep cu urmatoarea combinatie:

Lanseta de putere 30-80 grame
http://www.energofish.ro/product.php/La ... Jerk/2905/

mulineta:
http://www.energofish.ro/product.php/Mu ... tipl/2750/

Va rog sa-mi spuneti daca acest combo este o varianta acceptabila pentru stiuca la pescuit cu naluci pana in 70 grame.

Mersi
Eu am Banax PF Jerk 1.98m,30-60g, o lanseta buna pentru inceput, si inca o mai folosesc , si ca mulineta am inceput cu un AbuGarcia Ambassadeur BlackMax ( Am incercat sa ma feresc de mulinetele de la banax ) intre timp mi-am mai achizitionat o Daiwa Tierra de care is ff multumit de ea.

Fir intins. Vali

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 13 Mar 2010, 00:10

da stelif ai dreptate de lasneta jaxon duce numai 30 gr. tu ai mentionat c vrei sa lasnezi naluci pana la 70 gr. dar problema este ca cu asemea naluci de 70 ge o sa dai numai cu ele. adica nu o sa poti folosi aceeasi lasneta la naluci de 20,30 gr pentru ca lasneta va fi prea puternica, tare (par pe romaneste). in ideea asta ti-am recomandat o lanseta care duce grame mai mici (desi la casting daca scrie pe ea 30 gr pot lansa fara probleme pana in 50 gr) ca sa ai cat de cat o lanseta flexibila sa poti avea mai multe aplicatii cu ea.
jaxon era una care o stiu eu la un raport pret calitate bun, dar tu poti folosi alte marci care te inspira pe tine mai bine. doar ca marci mai bune ridica si pretul.
Viata bate filmu'

Stelif
junior
junior

Mesaj de Stelif » 13 Mar 2010, 17:33

pentru naluci de pana la 30 gr am un set de spinning compus din bat Maver esox si mulineta Daiwa Exceller 2500....ar fii trebuit sa mentionez asta( my bad).....multumesc pentru informatii

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 13 Mar 2010, 18:12

Stelif scrie:Salutari,
Pentru ca vreau sa vad daca stilul si echipamentele baitcasting mi se potrivesc as vrea sa incep cu urmatoarea combinatie:

Lanseta de putere 30-80 grame
http://www.energofish.ro/product.php/La ... Jerk/2905/

mulineta:
http://www.energofish.ro/product.php/Mu ... tipl/2750/

Va rog sa-mi spuneti daca acest combo este o varianta acceptabila pentru stiuca la pescuit cu naluci pana in 70 grame.

Mersi
salut. cu astea 2 scule am inceput baitcastingul, nu le recomand, dupa care am luat o daiwa megaforce, nici asta nu e buna, caraie la tractiune, oricum la ani lumina fata de banax, daca vrei sa dai cu naluci peste 30gr neaparat ia-ti un round profile si un bat de jerk.
daca vrei alte detalii da un PM.

giani
junior
junior

Mesaj de giani » 13 Mar 2010, 19:25

Salut Stelif,
Daca te-ai hotarat sa folosesti echipament de baitcasting pt naluci mari, eu asta-ti recomand.
Lanseta Jaxon Digital Jerk, cu raport calitate pret excelent, mulineta round profile Daiwa Luna 253 sau Shimano Calcuta 200, low profile Curado 300 de la Shimano sau Abu Toro. Alte mulinete nu-ti recomand daca nu vrei sa fii dezamagit, insa acestea nu sunt de loc ieftine. Lanseta merita, garantat, este la fel de buna ca si altele mult mai scumpe, si nu e nici pe departe un par, cum sunt cele de muskie.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 08 Apr 2010, 10:16

Tova lu ionutz-raptor a ajuns la mine sa ma antrenez si eu cu ea...arunc destul de bine,dar greutati peste 20 gr,intre timp s'a cam stricat antireversull,dar mai tine ea pt 10-20 sendinte de antrenament pana strang banii pt un echipament serios...Sfatul meu:Spuneti NU la BANAX:)

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 01 Mai 2010, 13:17

Am si eu o intrebare,ce avantaje si dezavantaje prezinta un combo de casting in pescuitul salaului pe rauri (Mures)?

Scrie răspuns