Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Oct 2009, 08:35

Striper scrie:
TopGear scrie: Corect. Pe mine m-a mancat in poponeata sa bag pe Tour Edition-ul meu Power Pro de 10 lbs si l-am incurcat imediat, complet si irecuperabil. Urmatorul fir, cel de 45 scrie pe ea.

.
Credeam ca sunt unicul posesor de Quantum PT Tour Edition . :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 23 Oct 2009, 08:44

Se pare ca nu :) Aici, alaturi de Major Craft-ul meu. Oricum, mulineta mi se pare cam grea. Noul model cred ca e mai reusit, cel cu manivela din carbon. Insa nu mi-as lua-o.

http://forum.4tuning.ro/picture.php?alb ... reid=21675

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Oct 2009, 09:06

da , e nitel grea la 9.2 oz , dar pe dinauntru e un mic tanc , gears din bronz ...
doar drive gear + manivela de aluminiu + side plat = mai mult de jumatate din greutate
probelma e sa ajungi s-o desfaci la cat de imbarligat e gandita :D
am citit ceva pareri despre noul model si se pare ca desi sensibil mai usor (7,5 oz ) sunt multi care preferea modelul ,,albastru''
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 23 Oct 2009, 12:20

si eu cu 2 banax jerkuri am inceput, unu de 30-60 si unu de 120gr, daca ala de 30-60 gr este usor cat de cat, ala de 120 e un par greu, calitatea lor este indoielnica, inelele nu sunt dimensionate corect, ambele au aceleasi inele cu toate ca sunt clase diferite, bat de 120gr sa aiba inele cu un singur picior???, dupa multe peruci cu ele le-am scos din uz, acuma dau de la 20 gr pana la 100gr cu un bromanodell esox lucius 6,3' 40-140g jerk casting, un bat ireprosabil.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Oct 2009, 13:57

Pentru cei care nu stiau trucul, va scapa de multe dureri de cap. El l-am folosit si pot spune ca e valabil 100%:

Cum rezolvati perucile:
http://www.youtube.com/watch?v=TDI5kwR5zjc&feature=fvw
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 23 Oct 2009, 20:42

Ma intreb daca functioneaza si cu textilul, caci indicele frecarea este mult mai mare decat in cazul monofilamentului.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Oct 2009, 20:45

Merge, eu l-am testat pe un superPe de 15 lb, de doua ori. Am repetat figura cam de 3 ori si s-a descurcat perfect.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 23 Oct 2009, 21:11

pana se scufunda jerku, desfaci peruca, oricum nu prea ai ce face :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Oct 2009, 21:25

HA HA HA! Nu e cazul. La fire groase si naluci mari n-ai voie sa faci peruci. Foarte foarte rar, daca e vand mare si dai fix contra lui dar oricum la fire de 50 lb nu-i nicio catastrofa. Conteaza si mulinetele probabil, e bine sa fie cat mai high-end da no, acuma care cati bani putem cheltui. Am facut vreo 2-3 peruci mai mici in primele zile cand am dat cu ML dar tot din cauza vantului si la voblere mici si jiguri de 6 grame. Daca setezi corect mulineta si esti un pic atent pana iti intri in mana n-ai nicio treaba. Am partide de o zi intreaga fara nicio peruca. Tuturor li se mai intampla dar pot fi asa de rare incat uiti de ele. Oricum nu am pescuit niciodata cu fobie de peruci, la inceput am fost putin sceptic auzind ca se fac peruci, ca stau unii sa le descurce cate o juma de ora, ca scot tamburul si merg cu sula sa le deznoade. Probabil nu pescuiau corect. Trebuie si sa te informezi un pic si sa ai rabdare sa vezi cu ce se mananca. Stiu oameni si-au cumparat si au zis ca nu merg sau ca sunt prostie si au scapat de ele dar nu cred ca au avut destula rabdare cu ele. Ca nu pot arunca cu ele s.a.m.d. Eu am devenit fan declarat al baitcastingului. Lansez la fel de departe ca si cu spinnul, am control perfect al nalucii, forta si viteza de reactie si datorita echipamentului sensibilitate si placere maxima... Orgasm halieutic... HA HA HA

Fir intins!

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 24 Oct 2009, 23:57

adiwolf scrie:sigur ca este lanseta de jerk, dar din pacate am luat o lanseta foarte puternica, mult prea puternica cred eu, un banax jerk max 120gr.
nu vreu sa folosesc acest tandem la pescuitul cu naluci usoare, m-am orientat la pescuitul cu naluci grele de la slidere in sus.
am cumparat si intentonez sa pun pe mulineta asta un Ripcord Si Plus de 30lb
zvac scrie:...am setat (tras in afara) 3 din greutatile alea de la frana centrifugala.
interesant.
ai cumva un link ceva sau o schita cu asa ceva??

p.s. nu stiu cum ati desfacut voi perucile pana acuma,dar eu la firul de 0.40 monofilament pe care il am acuma, nu am reusit sa desfac nimic
adica am desfacut cu foarfeca si cutitul :cry: :evil:
:lol:
Experimentam, experimentam? Nu-i bai, ca la urma iti dau sa recitesti niste discutii mai vechi... :twisted: :lol: :lol: :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns