Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 17 Sep 2009, 12:31

georcaef scrie:deci nu trebe facuta bucati ??? ca numa aia ma retine sa o iau pe a 2-a...
Deci...dupa ce ai scos untul din prima,incepi sa-ti faci griji? Sau era o gioarsa ieftina si vrei o scumpete? :lol: Desfa-o bucati pe asta ,sa vezi daca-i ok .
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 17 Sep 2009, 17:13

[quote="Jedi Sau era o gioarsa ieftina [/quote]
exact :lol: am luat-o sa vad daca imi place stilu si imi place, nu stiu cum dracu a intrat firu dupa tambur si am vrut sa o desfac si i-am spart plasticu de la carcasa, normal ca a ajuns instant la gunoi si acuma imi trebe una buna de lingura si crankbait.

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 18 Sep 2009, 20:40

M-ai linistit. Deci merge cam orice unsoare pt mulinete. :D Ce usurare. :lol:
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 21 Oct 2009, 20:59

am luat recent un abu c3, in cutie, pe langa manualul de utilizare, mai are si un recipient cu ulei, in manual se recomanda cate o picatura de ulei pe anumite puncte si o desfacere, curatare si ungere odata pe an.

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 21 Oct 2009, 21:11

PescarNebun. Nu m-as hazarda sa gresez o mulineta chiar cu orice vaselina, sincer. Nu tot ce zboara se mananca, zice o vorba. Iti recomand o vaselina de calitate, pe cat posibil sa isi mentina proprietatile in conditii de temperatura scazuta, dar si in soare, sa nu se intareasca, dar sa nici nu curga. La inceputurile mele ca pescar de spining am ramas fara anti-retur in timp ce dadeam la stiuca, si crede-ma nu ti-e tot una. Sa nu mentionez ca mulineta merge mai greu si e posibil sa apara semne de uzura, daca insisti prea mult in astfel de conditii. Asa ca dai un ban si stai in fata.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 21 Oct 2009, 21:30

ulei si vaseline pt. mulinete gasesti si la noi, la magazinul din timisoara.....

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 21 Oct 2009, 21:46

Stiu. Dar Pescar Nebun trebuie sa isi caute pe la ei pe la Craiova.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 21 Oct 2009, 22:03

Au cei de la Arrow si ulei si vaselina de la Cormoran de cativa ani buni....
Se gasesc cam in toate magazinele ce distribuie marfa celao de la Arrow,
sau le gasesti si pe magazinu' din dotarea site-ului..... sau alte magazine on-line....

http://www.totalfishing.ro/ulei-cormora ... -5893.html

http://www.xxx.ro/produse/94/580/Vas ... inete.html

.....

Eu de astea folosesc de cativa ani si sunt ok....

Mai am si ceva ulei venit cu o mulineta Daiwa.... da ala inca nu l-am folosit... astea sunty pana acum ok.
Imagine

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Oct 2009, 09:19

Vaselina e cam cu cantec, bag-o numai la roti zimtate, melci dinaia si pe suruburi si piulite. Pe rulmenti, mai ales la baitcastere baga numai uleiul ce-l recomanda ei si in cantitati mici. Eu mi-am desfacut recent Luna 253 dupa aproape un an de utilizare si inauntru era ca noua, nici macar un fir de praf, si a fost folosita destul de mult. Am uns cu uleiul din curie numai rulmentii si gata, am inchis la loc. Legat de uleiuri, unul destul de fin este ala pentru armele de vanatoare, se gaseste la Arrow si poate si in alta parte, eu de-acolo mi-am luat. Ala il folosesc la mulinetele de spin care nu au primit asa ceva in cutie (exceler, tierra... etc). In prospect la casterele de la daiwa zice ca e bine sa le ungi rulmentii de la capetele tamburului dupa fiecare iesire dar mi se pare cam exagerat. Atentie cu vaselina pe rulmenti pentru ca acuma, la frig, se intareste mult mai tare si poate bloca sau ingreuna mecanisme. Vaselina mi-am luat de la SKF (mare producator de rulmenti) si am cerut cea mai fina... e destul de fina... :)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 22 Oct 2009, 09:58

in legatura cu uleiu pt armele de vinatoare... e bun de bagat la incuietorile masinilor inainte de a venii frigul si nu veti avea probleme ca va ingheata toata iarna

Scrie răspuns