Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Oct 2009, 12:25

La Dacii? Sau la ce masini? :twisted:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 22 Oct 2009, 12:30

Sa NU fie uleiuri de protectie care contin parafina. Parafina in rulmenti mici de viteza = not gud.. :)
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Oct 2009, 18:37

georcaef scrie:am luat recent un abu c3, in cutie, pe langa manualul de utilizare, mai are si un recipient cu ulei, in manual se recomanda cate o picatura de ulei pe anumite puncte si o desfacere, curatare si ungere odata pe an.
tot un C3 5501 am luat si eu de curand (am vrut un C4,dar.......cabelasul a spus canci) si pt inceput am pus pe ea niste monofilament gros sa ma obisnuiesc cu stilul si aruncarile.
la inceput nu m-am obisnuit, asa ca am facut clasicele peruci ( doamne si ce peruci :cry: ) pe care le-am rezolvat cu foarfeca si cutterul, insa in ultimul timp am cam prins tupeu si parca as dori sa incarc cu textil.
cum recomandati sa incarc tamburul??
sa pastrez ceva monofilament pe tambur si sa pun jumate de rola de textil peste??
sa pun rola intreaga de textil pe tamburul gol??
si inca ceva, ceva sfaturi de utilizare,reglare si lansare de naluci cu aceasta mulineta aveti??
de bunghit am cam vazut eu ce si cum,dar nah, poate sunt si ceva "secrete"................

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 22 Oct 2009, 19:21

adiwolf scrie: cum recomandati sa incarc tamburul??
sa pastrez ceva monofilament pe tambur si sa pun jumate de rola de textil peste??
si inca ceva, ceva sfaturi de utilizare,reglare si lansare de naluci cu aceasta mulineta aveti??
de bunghit am cam vazut eu ce si cum,dar nah, poate sunt si ceva "secrete"................
pune cateva ture de mono la inceput pt ca mono e mai elastic si se strange bine pe tambur, nu aluneca
de el dupa aia legi si bagi tot textilul si umple tamburul pana aproape de buza sa zic ~ 2mm, un PP de 30 sau 40 Lb cred ca iti va umple tamburul numai bine
plin numai cu textil va cantarii mai putin tamburul ca folosind si un backing de mono, nu cu mult dar oarecum te ajuta sa dai mai bine nalucile mai usoare
in rest pt inceput seteza franele de pe mulineta mai stranse, asta pana te inveti
:)

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 22 Oct 2009, 20:41

adiwolf scrie: ..... la inceput nu m-am obisnuit, asa ca am facut clasicele peruci ( doamne si ce peruci :cry: ) pe care le-am rezolvat cu foarfeca si cutterul, insa in ultimul timp am cam prins tupeu si parca as dori sa incarc cu textil.
cum recomandati sa incarc tamburul??
Salutari, am si eu un C3 - model 4601. Eu la inceput am pus un fir de 0.30 si am setat (tras in afara) 3 din greutatile alea de la frana centrifugala. Chiar si asa, pe un bat care incepe din 3/8 oz, cele mai usoare naluci cu care mergea cat de cat erau de la cca 15 grame in sus si mai ales jiguri si linguri grele, salmo slider de 7cm ... Nu sunt sigur cat de mare diferenta e intre 4601 si 5501 dar chiar daca e doar de dimensiune a tamburului cred ca ar trebui sa folosesti numai naluci de la vreo 20 grame in sus.

Eu am mai facut pe la inceput o chestie citita tot pe aici pe forum, am pus o naluca mai grea si am facut o lansare mai lunga si inainte sa mulinez am lipit pe fir o bucata de izolirband, cam jumatate de tura de tambur, in felul asta daca ai o peruca se opreste unde ai lipit banda, nu merge pana la baza tamburului. Daca ai nevoie de lanseuri mai lungi mai derulezi putin fir si lipesti banda acolo.

La un moment dat am pus pe tambur un power pro de 20 lbs, la o peruca in lansare cu un salmo slider de 10cm s-a rupt ca ata de cusut, dupa aia am pus un power pro de 40 lbs si nu am avut probleme dar parca tot as merge pe ceva mai gros, 50 lbs sau mai mult. Textilul l-am pus peste o bucata de mono in asa fel incat sa ramana cam 3mm pana la buza tamburului.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 22 Oct 2009, 21:34

adiwolf scrie: tot un C3 5501 am luat si eu de curand
.
al meu este 6501, am pus 300m de mono sufix de 0,28mm, am avut f. putine peruci, e drept ca dau cu naluci de la 20gr in sus cu mulineta asta, dar de la 30gr in sus merge excelent, ideea e ca trebuie sa ai control permanent cu degetu mare pe tambur, vreau sa pun textil tuf line de 30 sau 40 lbs.

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 22 Oct 2009, 21:54

adiwolf. Ce lanseta se bucura de multiplicatorului tau? Daca e de jerk, atunci asculta-l pe Zvic si baga un PowerPro de 45 Lbs pe tambur si nu iti va parea rau. Prietenii stiu de ce. Cu cat este mai gros firul, cu atat mai usor se deznoada peruca. O spun din experienta proprie.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Oct 2009, 23:38

sigur ca este lanseta de jerk, dar din pacate am luat o lanseta foarte puternica, mult prea puternica cred eu, un banax jerk max 120gr.
nu vreu sa folosesc acest tandem la pescuitul cu naluci usoare, m-am orientat la pescuitul cu naluci grele de la slidere in sus.
am cumparat si intentonez sa pun pe mulineta asta un Ripcord Si Plus de 30lb
zvac scrie:...am setat (tras in afara) 3 din greutatile alea de la frana centrifugala.
interesant.
ai cumva un link ceva sau o schita cu asa ceva??

p.s. nu stiu cum ati desfacut voi perucile pana acuma,dar eu la firul de 0.40 monofilament pe care il am acuma, nu am reusit sa desfac nimic
adica am desfacut cu foarfeca si cutitul :cry: :evil:

Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 23 Oct 2009, 07:44

TopGear scrie:adiwolf. Ce lanseta se bucura de multiplicatorului tau? Daca e de jerk, atunci asculta-l pe Zvic si baga un PowerPro de 45 Lbs pe tambur si nu iti va parea rau. Prietenii stiu de ce. Cu cat este mai gros firul, cu atat mai usor se deznoada peruca. O spun din experienta proprie.
Corect. Pe mine m-a mancat in poponeata sa bag pe Tour Edition-ul meu Power Pro de 10 lbs si l-am incurcat imediat, complet si irecuperabil. Urmatorul fir, cel de 45 scrie pe ea.

Am si eu 2 Banax-uri Jerk, de 30 si 60. Cea de 60 e perfecta pentru sliderele mari, cele de 36 g.

Scrie răspuns