pe capat de lanseu, greutatile centrifugale is cam la locul lor pt ca tamburul are o viteza destul de mica, degetul e cel ce il opreste sau reglajul franei mecanice, reglat mai "strans".Tavi scrie: Intr-adevar, pe cap de lanseu, tamburul continua sa se invarta iar viteza nalucii scadei, aici fiind necesara interventia franei centrifugale sau magnetice si/sau degetul pescarului ca sa nu iasa peruca.
Echipament Casting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
corect, greseala mea, pe cap de lanseu intervine frana mecanica sau degetul pescarului, nu cea centrifugala.Cristi E scrie:pe capat de lanseu, greutatile centrifugale is cam la locul lor pt ca tamburul are o viteza destul de mica, degetul e cel ce il opreste sau reglajul franei mecanice, reglat mai "strans".Tavi scrie: Intr-adevar, pe cap de lanseu, tamburul continua sa se invarta iar viteza nalucii scadei, aici fiind necesara interventia franei centrifugale sau magnetice si/sau degetul pescarului ca sa nu iasa peruca.
Frana centrifugala intervine la viteza maxima a tamburului, greutatile merg spre exterior si freaca.
Care viteza maxima este in prima parte a lanseului, corect?
Iar frana centrifugala intervine tocmai ca viteza de rotatie a tamburului (inertia provenita din impulsul initial) sa nu depaseasca viteza cu care se desfasoara firul tras de naluca a carei forta si viteza descreste...
De fapt nu creste viteza tamburului in timpul lanseului, dimpotriva scade.
Dar scade mai incet decat viteza/forta nalucii, din cauza .. inertiei.
Impuscati-ma daca vorbesc prostii...

Ultima oară modificat 28 Mai 2009, 11:13 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- kuin tauti
- veteran
viteza ?Tavi scrie:
Pentru ca pe masura ce scade diametrul, ca sa creasca viteza trebuie sa creasca forta ca sa compenseze bratul fortei (parghie, momentul sau diametrul, de fapt raza:) ) mai scurt.Pe masura ce firul ramas pe tambur e din ce in ce mai putin, diametrul scade si creste turatia tamburului pana la un maxim.
Deci e clar ca forta cu care trage naluca nu are cum sa mai creasca, dimpotriva ea scade din momentul in care incepe lanseul datorita frecarilor.

shezi blind ca, cintam fals dupa ureche lautareste asa lambada ambi doi

cel putin sa fac baie caluumea

tavi... e aproape ca la fly...
lansarea parca se " roluieste " asemeni buclei din snur catre un apogeu... timp in care pina se desface se infrineaza oarcum singura si se aseaza pi girla...
acolo de zici tu... comparativ cu stagiul primar al lanseului lungimea firului nu neaparat creste prin viteza... viteza care o aplica temburului / nr daca ne gindim la de evolutii mai ridicat la un moment dat..
noh...e de la o iextrema la alta nr de roatii and staff... fiecare si-o iexplica si o intelege in felul lui sau cum il duce mintea

- kuin tauti
- veteran
cea mai tare chestie e ca kuintautti te-a citit atat de bine ! nu stiu cum dracu face de va extrage asa ca din insectar pe astia "cu chemare"... cum faci ma Dumitre ?PescarNebun scrie:Si stiti care e cea mai tare chestie?

kuintautti e gata s-o incaseze... de la tine ... hmmm

scuza-ma nu ma pot abtine ! tu si inca mai cine pe aici e de parerea asta ?
mie personal nu-mi aduci aminte decat de un alt personaj care si ala demonstra singur la toti si fara dubiu ca le-a tras-o

eu nu-ti aveam grija pana acuma, si mi-e perpendicular ce scula iti iei poa' sa fie si de 5000 de roni daca asta iti gadila orgoliul,... m-am sezizat la adresa ta cand ai luat-o pe aratura si tonul tau nu se potrivea cu discutia,... credeam ca o faci involuntar si nu-ti dai seama ca esti mai nou pe aici... m-am inselat... o zis-o bine Kuintautti cu vanitatea, daca stau sa ma gandesc bine, simptomele is clare:
-vrei scula musai buna si musai scumpa, de firma...
-nu discuti decat cu "profesionistii", ... ailalti nu sunt demni de un dialog cu tine civilizat...
- nu suporti sa ti se faca observatie nici daca ti se spune frumos si politicos unde gresesti...
- vrei sa te afirmi repede, dar n-ai postari asa ca trebe sa bagi scule benga si anturaj de profesionisti, sa intri si tu in randul lor mai iute,.. asta nu se poate face decat cu scule scumpe, de marca si cu nasu pe sus, replicand dusmanos si cand e cazul si cand nu e ...
cat despre valoarea de care zici... ei da ! daca apareai prin noiembrie erai "util", asa... peste iarna, sa mai treaca vremea...
ai aparut acu' extrasezon, ... sorry... nu e cerere ! lumea e la pescuit, e busy ...
dar la iarna ... mai incearca odata atunci, ai potential mare, deci...s-ar putea sa fie fun !...

intre timp,.. te las cu profesionistii !
profesionistilor, scuze de off topic... !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Nu am cum sa zic ca ai dreptate!Tavi scrie:Cristi E scrie:
corect, greseala mea, pe cap de lanseu intervine frana mecanica sau degetul pescarului, nu cea centrifugala.
Frana centrifugala intervine la viteza maxima a tamburului, greutatile merg spre exterior si freaca.

Eu zic ca e exact pe dos! Asa zisa frana centrifugala e de fapt pe normal strans si se relaxeaza pe masura ce creste turatia! Altfel ce anume reglezi din buton cu tamburul oprit sa-ti ajunga/nu-ti ajunga naluca pe jos?
Deci io votez contra!

- kuin tauti
- veteran