Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 28 Mai 2009, 11:57

Musti, pai nu se relaxeaza pe masura ce creste turatia, din contra greutatile alea mici freaca, apasa mai tare pe discul de frana.
cand turatia scade normal ele culiseaza pe tija aia in jos, adica numai apasa pe discul franei.
asta e si principiul de functionare, intervine exact la turatii prea mari ale tamburului.
normal cu cat mai multe activate cu atat mai stransa va fi frana
reglajul mecanic e cel care actioneza constant, e cel care e in contact cu tija tamburului il poti face mai strans astfel incat cand naluca atinge apa tamburul sa se opreasca, sa nu mai fie nevoie de degetul pescarului, insa se pierde putin la distanta.
normal dupa ce incepi sa controlezi bine tamburul, reglajul mecanic poate fie scos, in sensul lasat cat mai lejer, dar fara sa inceapa tamburul sa joace side by side.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Mai 2009, 12:10

Da, aici am facut eu o confuzie. Frana care se opune momentului initial al lansarii e cea de pe ax, nu centrifugala (decat prin inertia propriei mase), deci... :idea:
Tot ea e cea care ar impiedica si derularea necontrolata a tamburului la sfarsit de lanseu, alaturi de degetul pescarului...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Mai 2009, 12:17

No, bun!
Acuma ca incalecaram fenomenul din punct de vedere teoretic, ne putem vedea in continuare de pescuitul la spinning si fly!
Ca la casting cu usurele oricum nu ne lasa Kuinta'...
:lol:

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 28 Mai 2009, 12:19

Io va spun din experienta, tot dejtu` e cea mai buna frana...
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 28 Mai 2009, 12:24

Tine careva tamburul vertical in timpul lansarii?? Sa fie frinarea echilibrata? :roll:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 28 Mai 2009, 12:28

he he he ... ei nu va las ? dativa cu ce vreti voi dragi mosului ca nu-i bai ! :lol:
Cristi E scrie:normal dupa ce incepi sa controlezi bine tamburul, reglajul mecanic poate fie scos, in sensul lasat cat mai lejer, dar fara sa inceapa tamburul sa joace side by side.
pe mine nu ma deranjeaza daca joaca olea in parti...

idea e ca daca e prea libera ... are sansa sa-ti suga bucla ...:oops:

bine... depinde si de cit de bine e facuta molineta si cit e de mare orificiul din cadru pt tambur si dimensiunea tamburului ( cit de iexcact e prelucrata ) si de´asemeni si cit de gros e firul... vreau sa zic ca problema e posibila...

io p´ambasador 7000 am peste 300 m de tuff de 0,41 mm ... si numa 36 kgf scrie pi iel :oops:

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 28 Mai 2009, 12:31

kuintautti scrie:he he he ... ei nu va las ? dativa cu ce vreti voi dragi mosului ca nu-i bai ! :lol:
Cristi E scrie:normal dupa ce incepi sa controlezi bine tamburul, reglajul mecanic poate fie scos, in sensul lasat cat mai lejer, dar fara sa inceapa tamburul sa joace side by side.
pe mine nu ma deranjeaza daca joaca olea in parti...

idea e ca daca e prea libera ... are sansa sa-ti suga bucla ...:oops:

bine... depinde si de cit de bine e facuta molineta si cit e de mare orificiul din cadru pt tambur si dimensiunea tamburului ( cit de iexcact e prelucrata ) si de´asemeni si cit de gros e firul... vreau sa zic ca problema e posibila...

io p´ambasador 7000 am peste 300 m de tuff de 0,41 mm ... si numa 36 kgf scrie pi iel :oops:
e bine de evitat jocul pt ca nu are o curgere "uniforma" tamburul sa zic asa, intrevin mici socuri din jocul acela lateral care i scad din distanta.
la astea low profile locasul dintre tambur si frame, carcasa e foarte mic, sa zic nu stiu daca incape un fir 0,2mm intre.
eu nu am avut niciodata probeme pe astea low profile sa-mi intre firul pe acolo, pana si un PP de 8lbs care e destul de subtire pt cast nu mi-a creat nici o problema de genul
btw, bucle mai apar, pana la urma asta e castu :lol: :D

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 28 Mai 2009, 12:44

io la ale mele n-am oxervat socurile de care zici... dar tot posibil ele sa apara la altele mai scumpe :lol:

la mine cu firul asta tuff am avut ceva necazuri la inceput cind era nou...
adica se lichiea al draqu de ghine...
o fi din cauza la mizga sheia cu care e placat...

cu mono nu am avut necazul asta

socuri mai apar cind cind e incalecat firul evident mulinat necorespunzator sau cind dupa o frinare mai puternica firul patrunde in substraturi... ( daca nu il scoti la urmatoarea lansare sughita olea fix acolo )

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Mai 2009, 12:52

In timpul "experimentului" (ala cu care am ajuns de rasul lui kuinta' :D ) am vrut eu sa vad si cum influenteaza grosimea firului zborul nalucii de 7gr.
Asa ca dadui jos funia care e de obicei pe tambur (Cabela's Ripcord SI 50lb) si incarcai un PP de 15lb, care mi-era la indemana.
No, si-o influentat-o!
La al doilea/treilea lanseu o peruca din aia profesionala! Mi s-a ingropat firul pe langa el insusi si marginea tamburului si acolo, inauntru s-a innodat. Drak stie cum. A trebuit operatie chirurgicala. A iesit cu briceagul. Tot. Facut bucatele. M-am distrat de minune. Si de asta am prins drag de baitcasting!
:P

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 28 Mai 2009, 12:54

[quote="kuintautti"]pe mine nu ma deranjeaza daca joaca olea in parti...

idea e ca daca e prea libera ... are sansa sa-ti suga bucla ...:oops:[quote]

Cata toleranta dom`le... :lol:
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

Scrie răspuns