Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 14 Feb 2011, 19:21

Leba scrie:p.s. ia in considerare revo elite cand vei cumpara.
Cu siguranta o sa iau in considerare.... Nu degeaba citesc topicurile cu ce va luati, la ec le folositi, cum le folositi.... etc etc. Am avut ocazia sa cumpar un Viento, aproape 50% redus, dar m-am linistit, tocmai ptr a mai citi pe forum despre mulinete. Daca e sa fac pasul, macar sa-l fac spre ceva bun, care ! dupa ce o sa invat d-ale bait-ului, sa ma ajute in lanseu.
p.s.: n-am zis-o cu rautate, Leba.... ci doar nu gaseam raspunsul pe care-l cautam, in topicul respectiv...
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 14 Feb 2011, 20:02

ULK scrie: Cei doi de care zici , cred ca s-au duelat intre ei..nu s-au pus sa masoare in metri...Doar la nivelul ..eu am dat mai departe ..nu , ca eu :)
Vad ca de cateva ori in acest topic a tot aparut laitmotivul cu cei doi care s-au duelat. Si ca cei doi duelisti nu mai apar sa lamureasca lucrurile.
Daca e vorba de mine si de Andrei, nu a fost vorba de niciun duel. Eram la pescuit si cum nu manca pestele, am dat fiecare de vreo 10 ori cu jig de 14 gr. si Kopito de 7 cm, pe apa sa vedem care da mai departe. Deci nu am masurat distanta. Am lansat amandoi mult mai mult decat aveam nevoie. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 14 Feb 2011, 20:04

adica aproximativ cit ?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 14 Feb 2011, 23:37

...io cred ca nu mai mult de 25-30 de m, dar nu ma bag, mai bine sa zica ei....si pe masurate, nu asa la ochi! :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 14 Feb 2011, 23:37

Noa si tot nu m-am dumirit unde se tine tragaciu?! :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Feb 2011, 00:47

toni f scrie:lasati-va bre de cast .....

la ce trebuie mah baitcast ?
:D

Imi place sa citesc despre baicast pe forum :D Ti se explica cu bunavointa ca-i singura solutie serioasa daca dai cu naluci grele , jerking (is ferm convins ca acest cuvant ”jerking” multi il inteleg in felu lor ) la stiuca . Zici bine , asa o fi !
Surpriza vine cand vezi ca dau la salau ! Esti tentat sa crezi ca dau dupa aia mari , cu ceva naluci babane si fire groase , doar asa ai citit , ca pe alea de bait nu conteaza grosimea in lungimea lanseului ! Insa cand te uiti mai atent , hopa , ca dau cu firulete de 6-8-10 lb !
Dupa aia citesti pe unii , chiar baitcasteri ei , ca la salau ii bine sa dai de aproape , evident din barca , da , ii logic si firesc ca daca stai aproape ai mai mult control pe fir !
Partea tare dupa aia ca intodeauna cand ii vorba de mulinete , toti vorbesc de unu si acelasi lucru , care mosor lanseaza mai tare ! :D

Ca sa raspund la intrebarea ta , si sa conturez profilu baitcasterului dupa ce vad pe forum , pai ar fi un tip care da din barca la salau , cu baitcast , lanseaza cat poate de departe , dupa care mulineaza pin la 15 m de barca si lasa jigu sa coboare :wink: Amoru artei :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 15 Feb 2011, 08:16

SF scrie: Ca sa raspund la intrebarea ta , si sa conturez profilu baitcasterului dupa ce vad pe forum , pai ar fi un tip care da din barca la salau , cu baitcast , lanseaza cat poate de departe , dupa care mulineaza pin la 15 m de barca si lasa jigu sa coboare :wink: Amoru artei :lol:
SF, n-ai inteles. Lanseaza exact att cat are nevoie dupa care mulineaza la 15 metri. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 15 Feb 2011, 08:33

Adelin scrie:Noa si tot nu m-am dumirit unde se tine tragaciu?! :lol: :lol: :lol:
`
Cred ca sub aratator, dar pe cine vrei sa ei la tinta? :roll: :lol:
Imagine

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Feb 2011, 10:35

SF , daca te uiti pe forum n-o sa vezi profilul baitcastorului , o sa vezi profilul celui care ar vrea sa devina asa ceva , dar e macinat de frica ancestrala cromozomiala si halieutica ....ca nu poate sa dea departe :D

el nu e preocupat de cum se lanseaza la baitcast , ca sa dai precis , fara peruci .....nu ......el e preocupat de ...cat da molineaua ai si care da mai departe :D

dupa cum vezi, sintagma , dau exact atat cat trebuie a impartasita de cei care si-au mai pus mintea cu baitcastu

exceptia face desigur tavi care nu pricepe ca la baitcast nu trebe sa scoti intai 15 m de fir de pe molineta cu 15 lanseuri false , agitandu-te nefiresc dpdv coregrafic , ca sa poti lansa o data , daca divinitatea nu-ti sufla un vant potrivnic :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 15 Feb 2011, 10:42

D-aia un flaier imaculat (a se citi Tavi) nu va intelege niciodata de ce tre sa curga sange uneori... :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns