Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2011, 23:21

Hai gaby....ai echipament..ne poti ajuta.

Kuintautti ...nu e un om rau(cum parela prima postare :) )...deloc....Doar ca , nu ii place sa vada, cifre mari(distante) expuse pe langa niste cifre mici(gramaje).

Eu, chiar as fi incantat sa vad ca este posibil asaceva....Apropo, vezi ca si tu zici deja ceva extrem ...gramaj mic, ce teoretic nu are ce cauta in pescuitul "normal" de baitcasting...Dar chiar asta vreau sa aud... Atat doar...ca nu ochiometric.

In legatura cu greutatea mulinetelor...asa e cum zici ...sa echilibreze batul..este foarte important...dar din experienta proprie , eu zic , ca deja se duce la extrem.

Daca presupunem ca vrem echilibrul , atunci cu cat o mulineta este mai usora cu atat trebuie sa folosim un bat mai spre Light(ceace in baitcasting, se cam exclude, cel putin teoretic)...altfel nu mai vorbim de echilibru..si datorata mulinetei(prea) usoare si cotorului scurt(tot mai uzual folosit si asta)..batul are tendinta de a cadea in bot.

Deci nu sunt , sau mai bine zis nu mai sunt adeptul mulinetelor" cat mai usoare cu atat mai bine"...De la un anumita greutate , mai bine zis lipsa greutatii , poate sa devina un impediment....Parerea mea, nu incerc in nici un caz sa dau verdicte.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Feb 2011, 23:26

gabbyy77 scrie:mam tot intrebat de mai multe ori de ce nu prea ma bag in discutii in forumurile astea. si uite si raspunsul.
sa auzim de bine. ne vedem pe apa.
io sincer nu vad raspunsul la intrebarea ta... , ca de ce nu prea te bagi in discutii pe forumurile astea... :lol:

de vazut pe apa cam greu... , doar daca vi in renolandia... :oops:

ba nene... , pina acu nu te-a jignit nimeni in nici un fel deci n-ai de ce sa te dai lovit in aripa si sa dai bir cu fujiti

dupa cum vezi colegu ULK vrea raspunsuri sincere si bazate ca´i satula lumea de dat " bine " sau " considerabil "...
omu vrea sa afle " iexact " cit ii cit si cu ce...

acu... tu vi si ne spui tu cu ce arsenal ai dat si bla bla bla si faci o afirmatie care mie imi e suspicioasa
io nu te-am facut mincinos si nici nu am zis ca nu te cred...

am intrebat doar daca nu bagi o demonstatie filmata....( nah... ca mi-s curios... )

este asta motivul tau sa nu prea te bagi in discutii pe forumurile astea ?
ca nu te crede lumea pe cuvint si nu ia de bun ce zici matale ba mai au si tupeul sa te puna sa demonstrezi ce zici ?

nah ... , aia... care nu vorbesc din burta... si-s capabili si sinceri de obicei is dispusi sa-si demonstreze oricind afirmatiile

probabil... tu nu iesti ! sau iesti ?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2011, 23:28

pikeman a scris:
dar, eu cand am vazut la concurs ce inseamna 40 de metri masurati pe o pajiste, m-am crucit, si tin minte si de la viteza, in scoala ce insemnau 50 de m...

cred ca distanta pe apa pare mai mare decat e in realitate, atata tot

Chiar din cauza asta am facut masuratorile, oricat de ridicol pare topicul..let's put the things down boys...:) C'mon..nu pe ape..nu ochometric..nu teorii.

AM dat date exacte, sa indemn lumea..si nu sa aud, ca dece nu incerci tu prima data. Show us some balls .....;)

Eu, promit ca mai dau si cu alte greutati sa stim un lucru...
UlKustom Rods

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 14 Feb 2011, 16:29

ULK scrie:
Chiar din cauza asta am facut masuratorile, oricat de ridicol pare topicul..let's put the things down boys...:) C'mon..nu pe ape..nu ochometric..nu teorii.

AM dat date exacte, sa indemn lumea..si nu sa aud, ca dece nu incerci tu prima data. Show us some balls .....;)

Eu, promit ca mai dau si cu alte greutati sa stim un lucru...
Apropos de date exacte: ai masurat cu ruleta de topo, pasul sau gps.ul? pen ca ultimele doo dau ceva orori, d-aia intreb... :)
Pike, intr-adevar, pe apa patrujdemetri e mai mult decat pe uscat, clar. :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 14 Feb 2011, 16:35

@Leba .... dumneata, ca tot mi-ai dat link-ul acela sa vad ca ti-ai luat Pixy :shock: ..... cat arunci, bre ?! ...in conditii normale, fara vant... sa zicem un 7gr + 5cm de guma ..... Macar asa.......... aproximativ
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 14 Feb 2011, 16:36

@ Leba: De la valuri, asa-i? I knew it...

:elkgrin:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Feb 2011, 16:48

patruj;de metri pe apa cu sau fara valuri...ca nu e tat aia :)

Leba..am scris cu ce am masurat...chiar unde am expus problema :)....

Nu iti trebuie ruleta ..ai batul in mana ..care stii cu exactitate cat are.....
UlKustom Rods

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 14 Feb 2011, 16:49

Dap, Chief, de la valuri. :D se masoara desfasurata, ai intuit corect :twisted:

Nemernic, asta ai inteles tu? ca ma rup in figuri cu pixy? :D
Iti reamintesc ce-ai intrebat:
Nemernic a scris:
Cei doi colegi au iesit in spatele blocului... tocmai ptr lanseurile astea..... N-or fi masurat..... nici nu am avut pretentii la metrii exacti... Daca citesti bine, in urma cu 2-3 pags, ai sa observi ca am si zis: APROXIMATIV ...

Eu ca si incepator, ce sa fac ?! sa ma pun sa-mi cumpar 4-5 mulinete sa vad care arunca mai bine un jig de 7-9 gr ? ..........
Nu stiu daca ai cetit topicul cu pricina, eu zic ca este destula informatie si acolo si in cateva alte topicuri, tocmai ca sa nu te rupi la bani cumparandu-ti 5-6 molinele de cast. Daca ti-e greu caut eu si-ti dau linkurile, parol. ;)
Altfel, pot sa-ti spun ca dau exact cat trebe, pana la proxima iesire pe apa, cand promit sa masor lungimea lanseului, culmea cu pixy si revo elite.
Pe apa si pe uscat.
:D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 14 Feb 2011, 17:03

Daca intereseaza pe cineva, cu Iaconelli si Abu C3, mono de 0.35, m aruncat linguri de 13-18gr la vreo 27-29 de metrii, iar cu lingura de 28gr am aruncat 30+. Astea sunt realizari de "biban" sadea in casting, avand in vedere ca inca n-am pescuit la cast, am facut doar lansari"la rece" in curte. Si mi se pare dementiala curgerea lina a firului din mulineta in lanseu :D :shock:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Feb 2011, 17:10

Atat am vrut sa aud Leba:)

Cum sa nu Andrei mersi de info...Da, lungimile alea deja concureaza cu cele de spin...adica sunt de cat trebe sa fie :). Mai depinde si la al catelea lanseu...faci o pauza de crosestat... :wink:
UlKustom Rods

Scrie răspuns