Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 14 Feb 2011, 17:25

Leba scrie:Nu stiu daca ai cetit topicul cu pricina, eu zic ca este destula informatie si acolo si in cateva alte topicuri, tocmai ca sa nu te rupi la bani cumparandu-ti 5-6 molinele de cast. Daca ti-e greu caut eu si-ti dau linkurile, parol. ;)
Altfel, pot sa-ti spun ca dau exact cat trebe, pana la proxima iesire pe apa, cand promit sa masor lungimea lanseului, culmea cu pixy si revo elite.
Pe apa si pe uscat.
:D
Ce cuvant n-ai inteles, Leba ?! :shock: ... In topicul respectiv, initial am intrebat cati metrii APROXIMATIV au aruncat.... avand in vedere ca au ceva mai multa experienta cei doi in baitcasting.... ca sa-si faca si ochiu'meu o idee daca se merita ori ba un combo de cast...... Iar topicul tau, cel cu Pixy, era citit de mult, cum toate topicurile de bait le-am citit.... Dar :!: observ ca nimeni nicaieri nu a dat o distanta aproximativa, gen.. bai nene eu am aruncat x metrii.... Aaaaa, scuze... parca era unu care arunca 50 cu 2 gr.. sa fim seriosi....
Replici acide si mistouri... ohooooooo plin forum asta, ca deh... din colegialitate sa freaca pe spate unul... altul :wink:
Fara suparare, Leba :bere: ...... ;)
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Feb 2011, 17:39

Nemernic...Leba nu a dat sa masoare deci nu poate sa iti zica....Degea il freci...A promis ca masoara si e de ajuns ..asteptam.
Nici eu si nici altul nu poate sa spuna pina nu masoara macar aproximativ..

Cei doi de care zici , cred ca s-au duelat intre ei..nu s-au pus sa masoare in metri...Doar la nivelul ..eu am dat mai departe ..nu , ca eu :)

Asteptam..poate am mai facut curiosi ...sa incerce ..mai vedem.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 14 Feb 2011, 17:50

lasati-va bre de cast .....

nu s-a inventat mai mare complicaciune pentru pescuitul din apele noastre .... auzi la ei ... 1.5 grame ... 3 grame .... 5 grame ....

la ce trebuie mah baitcast ? doar ca sa va faceti viata amara ?

care este in mod exact avantajul de a folosi baitcat la asa ceva ?

io am zis ca e o jmecherie la jerking, dar am ajuns la concluzia ca se pot jerkui nalucile absolut la fel de bine si cu echipament de spin ... care este mult mai user friendly, chiar si dupa ce ai experienta mare in cast ....

asa ca why bother ????

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Feb 2011, 17:54

at, despre aproximatie...eu, as fi zis ca dau sub 10 metri cu cap de 1,75 plus guma de 7....Dupa ce am vazut pe apa , cat dau cu el....Si am dat mai mult..chiar mult mai mult...Greu de facut o apreciere corecta...fara masuratori.

La unii 20 de metri poate sa fie 40 sau 30 sau 10 ....Nu este relevant pana nu se masoara....Metoda contestabila sau se paote lua in deradere...dar e singura...sigura. Apometric...cu sau fara valuri....se pot face doar presupuneri...

tonif...for fun man...for fun...Ne-am plictisit de spin si vreu ceva nou...care chiar functioneaza....
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 14 Feb 2011, 17:57

asta pot sa inteleg, ulk :D :D :D

daca e for fun, orice e permis ....

pe mine nu m-a captivat stilul , desi am incercat de cateva ori, si cu echipament de calitate ...

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 14 Feb 2011, 18:13

Echipament
lanseta: Dragon Millenium Fatso Jerk Cast 1,95 m
mulineta: Shimano Citica 201E
fir: Shimano Baitrunner, 0,25
naluca: Baby Baster ( 10 cm, 25 gr)
obs: vremea perfecta, fara vant!
reglaje: tensiune ax maxima, frana centrifugala - 2 pini activi

distanta: 17 X 1,95 m (lungimea lansetei) + 0 (ce nu s-a incadrat intr-o lungime de lanseta) = 33,15 m
Imagine

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 14 Feb 2011, 18:47

ULK scrie:Nemernic...Leba nu a dat sa masoare deci nu poate sa iti zica....Degea il freci...A promis ca masoara si e de ajuns ..asteptam.
Nici eu si nici altul nu poate sa spuna pina nu masoara macar aproximativ..

Cei doi de care zici , cred ca s-au duelat intre ei..nu s-au pus sa masoare in metri...Doar la nivelul ..eu am dat mai departe ..nu , ca eu :)

Asteptam..poate am mai facut curiosi ...sa incerce ..mai vedem.
ULK .... nici tu n-ai inteles ca am zis: APROXIMATIV .... ochiometric.... Iar pe Leba eu nu l-am intrebat nimic, deci n-are la ce sa-mi raspunda..... Eram doar curios de cei doi cu o mai vasta experienta ....atat. Unde am dat cu parul ? :(
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 14 Feb 2011, 19:10

iti zic io !... poi cel mai rau si cel mai rau ai dat cu paru´n balta cu avatarul tau... deh ... poza reprezentativa... ( cormoran cu gusha mare ce iesti ! ) :lol:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 14 Feb 2011, 19:17

Nemernic scrie:@Leba .... dumneata, ca tot mi-ai dat link-ul acela sa vad ca ti-ai luat Pixy :shock: ..... cat arunci, bre ?! ...in conditii normale, fara vant... sa zicem un 7gr + 5cm de guma ..... Macar asa.......... aproximativ
Nu m-ai intrebat nimic insa, daca ce ai scris mai sus era la mijto, puteai sa pui un zambaret nu ala socat.
Nu-i bai, tin la tavaleala si nu pun la suflet, mai ales cata vreme nu sunt grosolanii sau aiurea :)
Mi se pare ca si tu te-ai oparit nitzel la o anume faza... a trecut si aia :D

Cat lansez vom afla curand.
p.s. ia in considerare revo elite cand vei cumpara.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 14 Feb 2011, 19:17

kuintautti scrie:iti zic io !... poi cel mai rau si cel mai rau ai dat cu paru´n balta cu avatarul tau...
Stai, bre in bancuta ta... si joaca sah in continuare.... Chiar nu intrebasem cu gand rau, dar nah .... cand te mananca ... se scarpina celalalt, cica 50% JDM ;) ....

Scrie răspuns